Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Dem,

Çok haklısınız şuan torba yasa deyince 2015 öncesi GSS borçlarının silinmesi gibi anlatılıyor. Torba yasanın onaylanmaması demek GSS borçlarının silinmemesi demek ki muhalefet sanırım buna yeltenemeyecek

@emrah52,

Emekliliğiniz onaylanmış fakat aylık süreci zaman alabiliyor. Önce birikmiş bir ödeme var o yatıyor. Günlük emekli ödemeleri alanına yansıyacak.
Aylık ise zamanı gelince ödenecek.
Tahsis numaranızı E devlet te 4a Emeklilik kaydı diye bir alan var oraya bakarsanız yansımış olması lazım.

Ben 29 Kasımda dilekçe verdim 5 Aralıkta Tahsis no oluştu 12 Aralıkta birikmiş bir miktar ödeme yapıldı. Bunu günlük emekli ödemeleri alanından takip ettim.
Benim de henüz maaşım yatmadı bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba benim aklımı kurcalayan yeni çıkacak olan kanunda hastalık listesinde doğuştan olan hastalıklar geçerli olacak mı yoksa sigortalılık sürecindeki hastalık mı sayılacak ayrıca hafif veya orta derecede emekli olanlar emekli olduktan sonra çalışabilecek mi. Malulen emeklilikte çalışınca maaş kesiliyordu doğuştan olan hastalıklar geçerli olmuyordu.

Arkadaşlar yeni yasada işitme engelliler hak kaybına uğruyor mu lütfen biri cevap yazsın

@Senyorsen,

Yanlış biliyorsunuz.
Her madde sırayla önce okunur sonra söz alınır milletvekilleri tarafından sonrasında önermeler verilir önermeler genel kurulda oylanır kabul ya da reddedilir. Bu iş madde madde devam eder.
En son torba yasa tümüyle onaylanır ya da reddedilir.

@izotonik,

Peki ek ödeme dahil tutar olarak hicbisey görünmemesi normalmidir tutara ait hicbirsey yok

Yanlış duymadıysam meclis başkanı bütçe görüşmesinden sonra tatile girecek 6 ocakta devam edecek gibi birşey söyledi . Böle olursa bu yasa gorusme ve kanunlasma heralde Ocak sonu gibi olur

Sırrı Süreyya Önder, CHP'li Öztrak'a sınırsız süre verip nedenini anlattı: 1 Dakikayı çok görmeyelim .... Videoyu paylasamadim ama bu şekilde YouTube videoda tatile girecek falan diyor

@exgratia,
Tesekkur ederim kapanisi kesin ama acilacagi tarih meshul diyor belli degil diyor paylasim icin sagolun

@exgratia,
Ama 6 Ocak sonrasıda işimizi görmez çünkü bir kaç ayı, bir iki senesi kalan arkadaşlarımız var mesela 10 Ocak içinde konuşuluyor benim o zaman 20 günüm kalmış oluyor yani ne yapayım ben kahroluyorum zaten sağlık olarak sıkıntılarımız var psikolojik olarakta buhran yaşayacağız.

Arkadaşlar 350 kişilik Telegram grubu var ben size linki bırakıcam aşağıya katılım sağlayın orda mücadele ediliyor birlik olabiliriz
Emeklilik dayanışma platformu whatsupla falan uğraşmayın birbirinizin numarası ortada olacak kimse kimseyi tanımıyor ve olası hacklenme durumu var yazılımcı olarak söylüyorum banka hesaplarınız şahsi özel bilgileriniz çalınır. iyiniyetli arkadaşlar kuruyor ama kimin ne yapacağı belirsiz...

• Beğen
Reaksiyonlar: Age
@Age,
çok haklısın işte bende de umut bakıyorum , hayatımda sosyal medya kullanmadım youtube den nasıl X kullanılırı öğrendim , yazıyorum .... ne kadar uzarsa gündemden düşmesi iptal olması vs olur mu , 25.11 tarihinden beri ne uyku var nede huzur mutsuzluğumu aileme yansıttım ne kadar kötü bir durumda bıraktılar.

• Beğen
Reaksiyonlar: Age
Şimdi bu kanun yasalaşırsa vergi indirimi emekliği kalkacak anladığım kadarıyla.
Benim sormak istediğim engelliler için vergi indirimi devam edecek mi yani yani çalışıyorsak maaşımızı biraz fazla almaya devam edecek miyiz ben tedavim bitince tekrardan rapor alacağım o zaman maliyeye raporu ibraz etmem gerekiyor mu vergi indirimi almak için.

@emrah52,

Bence normal. TAhsis numaran oluştuysa maaş bilgilerinde yansıyacaktır biraz sabretmek lazım.

@izotonik,

Dostum merhaba birikmiş ödemeyi nereye yatırdılar ? Başvuru sırasında işaretlediğin bankaya mı ? Bi de ne kadardı birikmiş ödeme

@okoki, Vergi indiriminizi işyerinizde kullanmaya devam edebileceksiniz. Rapor oranınızın düşmesi ve yükselmesi halinde vergi indirim dereceniz değişirse yeni raporu tekrar vergi dairesine bildirmelisiniz.

Merhaba,
İşe Giriş 04.03.2008
Engellilik oranı %72 Süresiz
Engelim Doğuştan Deri hastalığı
Vergi İndirim Var
Bu bilgililere istinaden 2026 Mart ayında emekliyim.
ancak yeni sisteme göre ben etkileniyormuyum bu durumda. Yasa daha belli değil ama Bilgisi olan bir arkadaşım beni aydınlatırsa meemnun olurum.

@iLhan,

Yasa bu haliyle onaylanırsa
Vergi indirimiyle emekli olamazsınız
sgk nın çalışma gücü kaybına göre yeniden rapor almanız gerek

@iLhan,

Maalesef etkileniyorsun görünüyor. Sgk hastalık listesi ile çalışma gücü kaybına bakacaklar. Bu listeden rahatsızlığını kontrol edebilirsin. Bi umut bu yasanın çıkmaması..

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
@cuneytdj, Başvuru sırasında belirtmiş olduğunuz bankaya yatırılıyor. O bankada hesap açılmamış ise kimliğiniz ile çekebilirsiniz. Birikmiş ödemenin sabit bir tutarı yok herkes için farklı bir tutardır.

@mka41,

Hastag kısmında twitter'da futbol tayfadan destek almanız fayda sağlar. Çünkü twitter'da ülke gündeminin %90'ı futbol üzerine büyük sayfalarla iletişime geçerseniz daha çok ses getirir. Mesele yazmak değil mesele trend topic olabilmek.

UMARIM AŞAĞIDAKİ YANITLAR SORULARINIZA CEVAP OLMUŞTUR. SONUÇ ŞUDUR Kİ MAALESEF ARTIK HER YOLLADIĞINIZ RAPOR RED OLARAK GERİ DÖNECEKTİR.

Soru : Yeni yasanın amacı ne ?
Cevap : bu zamana kadar sgk dan sevksiz olarak herhangi bir sağlık kurulundan ravdevu alıp, heyete girerek çıkan rapor ile vergi dairesine başvuru yaparak vergi indirimi yazısı aldıktan sonra emeklilik dilekcesi verilebiliyordu ? Yeni yasada emekli olabilmek için vergi daireleri aradan kalkıyor, direknsgk ya giderek sgk nın istediği hastanelerden (tam teşekküllü,üniversite,eğitim araştırma ve şehir hastaneleri) buralardan engelli raporu değilde, iş gücü kaybı raporu alacaksınız.

Soru : Yeni yasada ne var.
Cevap: Ak parti üyeleri, eski yasadaki şeker,kolestrol,tansiyon vb rahatsızlıkların herkeste olduğunu,bunların iç gücü kaybı yaratmadığını söylüyorlar.

Soru : Hangi rahatsızlıklar ile emekli olunur ?
Cevap : ortapedik olarak uvuz kaybı, ms hastalarında haftada en az 3 kere nöbet ve maluliyetdeki rahatsızlıklar, yani çalışmanıza engel teşkil etmesi lazım. [SGK Hastalık Listesi'ne göre]

Soru : Yeni yasanın avantajları neler?
Cevap : aslında bi avantajı yok, sadece çalışma yıl şartı i ve prim sayısı düşüyor, örneğin 2005 girişli %40 rapor için, 20 yıl 4400 gün istenirken yeni yasada 18 yıl 4100 gün isteniyor, (emekli yapmadıktan sonra istense ne olur)

Soru : alınmış olan eski raporlar geçerli mi ?
Cevap ; 2002 de alınmış süresiz bir rapor ile emeklimmaaşına bağlanmış biri rapor yeniletmeden maaşını almaya devam edecek, kontrol istenmeyecek,eski düzende maaşını almaya devam edecek.

Soru : süresiz raporumuz var fakat emekli olmamıza 1 yıl var daha,raporumuz geçerli mi ?
Cevap : Hayır raporunuz tamamen geçersiz, çünkü yeni yasada emeklilik dilekcesini vermiş yada maaş alma şartı istiyor, yani raporunuz var ama primnyada bekleme şartından dolayı bekliyor dilekve veremediyseniz raporunuz geçersiz, yeni yasaya göre yeniden rapor almak zorundasınız.

Soru : süreli raporum var,maaş alıyorum, raporumu yenilerken hangi yasadan yeniletecem?
Cevap : süreli raporunuz var ve şuan maaş alıyorsanız, yenileme tarihinde eskimyasadan yararlanıyorsunuz örneğin, şeker %20 kolestrol %10 tansiyon %10 bel fıtıgı %7 aldıysanız yine aynı rahatsızlıklardan aynı puanlar ile yararlanacaksınız. (Maaş alan süreli yada süresiz raporu olanlar içi rahat olsun, onlara dokunmuyor)

Soru : Rapor aldım vergi indirimi bekliyorum, emekli olabilir miyim?
Cevap : Raporunuzu aldınız, vergi indirim başvurunuzu yaptınız, bir anda yeni yasa yürürlüğe girerse maalesef raporunuz geçersiz sayılacak, emekli dilekcesi verirseniz o zaman yeni yasa sizlere dokunmayacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt