Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aslında 2008 öncesi ve sonrası için ayrım bile olmaması gerekiyordu engelli raporu almanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. ben 2008 sonrasını aynı 2008 öncesi gibi vergi indirimi ile yaparlar diyordum(2008 sonrası için suan uygulanan emeklilk sistemi SGK engel listesinde çalışma gücü kayıbına göre yapılıyor) ama ters köşe yapıp 2008 öncesini aynı 2008 sonrası gibi zorlaştırdılar. Yeni kanun un ne olacağını merak ederler 2008 sonrası için emeklilik şartlarını okuyun net şekilde anlarsınız şöyle mi olacak böyle mi olacak diye düşünmenin bir anlamı yok yaşadığımız ülke de hergün birşey cıkıyor ve eskiyi özletiyor ne yazık ki.

@neverbackdown,
En iyisi şirketlerin işverenlerin engelli kadrosundan uzun yıllar çalışıp 60 yaşında emekli olmak

Hocam benim özel mesaj kutuma telefon numaranızı alabilir miyim birkaç sorum olacak ti

Eski SGK çalışanı şimdi gazeteci yorumcu olan Faruk Erdem bu konu ile ilgili A Haber kanalında kısa bir açıklama yapmış.

Link 👇

İktidara yakın yandaş medya tarafındaki haberlerde hiç bir sıkıntı olmayacağı, bu yeni sistemle herşeyin çok güzel ve kolay olacağı konuşuluyor. Emeklilik sisteminin tek tip çalışma gücü kaybı ile değerlendirilmesinin çok doğru ve yerinde bir karar olduğunu savunanlar bile var 🤐

Muhalefet cephesine yakın medya tarafındaki yorumcular ise bu sistemle bundan sonra hiçbir engellinin emekli olamayacağını konuşuyor 🤔

Moderatör tarafında düzenlendi:
@BnymnYldz, Çok güzel açıklamış gaseteci. Sanki değişen bir durum yokmuş gibi takdim etmiş. 2008 öncesi ile sonrası arasında bir eşitlenme olmuştur diyor. Buna da "yenilik" olarak tanımlıyor. A haber farkı. Her şey mükemmel!

@hozgul Evet dedigniz olabilir ama henüz yasa hangi maddeler eklenerek geçecek belli değil

@samedo99,
Siz de o partiden olduğunuz için halen ümitlisiniz, ama anlayın gerçekleri bu hükumetin tasarısı ve bu tasari tüm haklara el koyuyor.

Üzerine basa basa Hak kaybı olmayacak diyorlar. Yangın yapıyoruz ancak bence de görmek lazım nedir ne değildir.

Ben 31 Aralık itibariyle emeklilik dilekçemi verdim, sizce yasaya takılır mıyım?

Komisyonun Yasama uzmanıyla görüştüm arayın isterseniz sizlerde görüşün
2008 öncesi işe giren emekliler hariç kalan herkesi KAPSAYACAK.

Arayan beni etiketleyerek dönüş yapsın lütfen.

Kadriye Pınar Cumhur
0312 420 36 93

@sinansi, merhaba aradım, fakat tarihle ilgili bilgileri yok, bütçeden sonra mı görüşülür ocağa sarkar mı bilmiyoruz diyorlar.

@sefa 34
İster aralık ister ocak. Bişey fark etmiyor.
Sana dediler mi şunu?
Sadece emekli olanlar devam edecek eski sistemden.
Emekliliğini bekleyenler çalışma gücü kaybına göre değerlendirilecek diye.
Sonuçta birkaç arkadaşımız yararlanacak ya da kıl payı kaçıracak.
Muhtemel tarih 31.12.2024

@Age, aynen öyle kimse destek vermiyor. Twiter da taş çatlasa 10 kişi yazıyor retweet atıyor. Yazık. Kendi kendimize destek olmuyoruz, kim bize destek olsun

@Age,

akp genel merkezini, cimer'i, il örgütlerini arayıp küfredeceksiniz, ağlayacaksınız, durumu hak ettiği gibi anlatıp bu allahın belası yasayı geri çekmelerini isteyeceksiniz. Bıkacak artık muhataplar ve yasayı geri çekecek. Başka yolu yok.

@samedo99,

Evet, manyağım ben, çok hoşuma gidiyor bu yasanın çıkması.

@sinansi,

Vergi indiriminden emeklilik değil çalışma kaybı emekliliği olacak ve tek bir kurumda birleşecek diyor

Biride demiyor ki nerden çıktı bu yasa değişikliği ? Ben lehte bir durum olacağını asla ve asla düşünmüyorum. Sgk nın sevkettiği hastaneden kontrol muayenesinden geçmiş biri olarak bizim sevkimiz oraya yazı olarak gitmedi neden oraya gittin diyecek kadar iş bilmez adamlarla dolu o kurum. O yüzden bu saatten sonra emeklilik yalan olur.

arkadaşlar buradan yazışmakla tepki oluşturamazsınız kimseyi de organize edemezsiniz. bir arkadaşımız öncülük yapacak ve isteyen herkesi whatsap grubuna ekleyecek. organize bir şekilde heberaberda hashtag yazıcaz aynı anda başka türlü olmaz. isteyen varsa bana DM den tel numarasını yazsın. numarasını yazan her arkadaş buradan numaramı yazdım diyerek cevap göndererek etkileşimi artırsın burada.

Tek ve son çare milletvekillerinin anayasa mahkemesine dava açması ve sonucunu beklemek

@sefa 34,

Sorun burada SGK bizleri emekli etmeyecek sitemimiz buna anlıyorum ki kavramlar hakkında bir bilgin yok vergi indirimi ile olan emeklilik ile çalışma gücü kaybı ile emeklilik arasında ki farkı bilmediğini düşünüyorum

@mka41,

Arkadaşlar herkes mka41 adlı üyeye dm den tel nolarını yazarsa whatsapp grubu oluşturacak bu şekilde ilerleyemeyeceğiz

Merhabalar
Yorumların çoğunu okudum ben de süreli raporla emekliyim.
Malesef bu yasa çıkarsa çoğumuz emeklilik hakkımızı kaybedeceğiz.
Yeni emekli olmak için bekleyenler hak kaybına uğrayacak.
En büyük çekincem bu yasanın muhalefetin oylarıyla kabul edilmesi.
Bu anayasa yolunuda kapatır.

Bunlar haklarımızı hep torba kanunlarla çaldılar.
Torbanın içine ev hanımlarına emeklilik, gss borçlarının silinmesini de koyacaklar.
Medyada hep bunları duyacağız.
Muhalefet karşı çıksa gss borçlarının silinmesini istemiyor diyecekler.

Halkın çoğu torbanın içinde ne var bilmiyor, engelli emekliliğiyle ilgili madde olmasaydı bizimde umrumuzda olmazdı.

Merhaba arkadaşlar e devlet üzerinden 4a aylık bilgisine tıklayınca kayıtlı emekliliğiniz görünmemektedir diyor yalnız 4aaylık hesaplama ekranına girince (Girilen kimlik numarasına ait mevcut yaşlılık aylığı bulunmaktadır.) ibaresi var tahsis nosu oluşmuş aylık bağlanmışmı oluyor bir ücret yada tutar görünmüyorda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt