Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)
Doğru demiş, henüz emekli olamayan, emeklilik bekleyen herkes etkilenir gibi görünüyor bu kanundan. Çok yazık olacak. Twitter’dan desteğe devam, herkes elini taşın altına koysun, belki bir ihtimal yasa çıkmazda kurtuluruz bu durumdan yoksa işler kötü..
Ssk bir suru yasa oncesi basvuru var kabul olmaz olurmu yasadan once emeklilik basvurusu yapmak yeterli sgk uzmanlari bosunami diyor yasa cikmadan hak edenler gidip basvurunuzu yapin diye
3600 idi ve engelli oranı %60 idi. Geçen sene ailemden birisi kanser hastası bu şekilde emekli oldu. Malulenlerde asıl önemli detay. SSK her yıl rapor yenilenmesini istiyor ve bu süreç devam ettiğinde (rapor çıkarma resmi yazı vs) maaş kesiliyor. Tekrardan rapor SGK ulaştığında maaş alımı devam ediyor. O yüzden ben kimseyi malulen emekli olmama konusunda uyarıyorum.
@OturanBoğa
2007 ağustos ayında polis memuru olarak göreve başladım 2008de saglik sorunum başladı fakat vergi indirim belgemi ekpss ile baska bir kuruma engelli memur olarak kurumlar arası geçiş yaptıktan sonra 2016 yılında çıkarttım 2016 dan beri engelli memur haklarina sahibim kafam çok karışık emekli dilekçemi ne zaman vereceğimi bilemiyorum ocak 15 e kadar vermem gerektiğine dair bir yazı okumuştum yüzde 30 eksik maaş almamak için. Bagkur hizmetim 1 yıl 1 ay 19 gün, memuriyet hizmet sürem 17 yıl 5 ay civarında, emekliliğe esas hizmet sürem 20 yil 8 ay kadar bu şartlarda malulen veya normal yaslilik emekliliği için dilekcemi ne zaman vermeliyim.
Benim tahminim malulen emekli olanlar için yasa getirilecek ve 1800 yada 3600 günü doldurup malulen başvuru yapınca hastaneye sevk edip hekimler tarafından karar verilecek gibi yanlışım varsa kusura bakmayın
2021 eylül ayında çıkan yönetmeliğe göre çalışma gücü kaybına bakılacak benim durumla aynı. Bende 2008 öncesi memurum , ordan listeye baktım benim hastalığım var ben öyle gördüm, 18 yıl yaziyor %40-49 iş gücü kaybi olan icin , %50-59 icin 16 yıl diyor. Inş hastalık listesinde hastalığının karşılığı vardır. Çok daraltıldı malesef 2021 de...
hocam şuan engelli emeklisi vergi indirmine baş vurdum hastahanede işlemlerim devam ediyor ortapedi ve fizik tedavi polikiliniklerini bitiremedim bu bölümler skolyoz grafi istedi yarın bir hastaneye sevk edecekler kurula başvurduuğum hastanede cihaz olmadığı için. hocam göğüs polikiniğinden 80 oran vereceğini söyledi doktor, oksijen cihazı ve bpap kullandığım için ve akciğer kapasitem ağır oranda düşük olduğu için yeni yasa geçse ve tekrar rapor istense bile 80 oran benim için bir ölçü olurmu hocam
Kelime oyunu ile resmen engelli emeklilik kaldırılmış olacak. Sözü edilenler mamülen emeklilikte uygulanmakta iken engelli emekliliye de çalışma iş gücü değerlendirmesi yapmak emekli etmemektir. Eli, ayağı, beyni yerinde olan ya da herhangi ikisi olan teorik olarak çalışabilir. Ayrıca kamu çalışanları ve bagkurluları muaf tutmak devlet müessesine yakışan bir tutum değil.
@OturanBoğa
Mamülen emeklilik ile arasında kıldan ince bir çizgi çizilip engelli emeklililğini pratikte kaldırmışlar. Bu sayılanlar zaten mamülen emeklilik de var. Kamu çalışanlarını da hariç tutmaları utanç verici. Bazı kanunların önünde herkes eşit olmalı.
Valla bende göremedim, karaciğer nakli var ama kalp nakliyle ilgili bir metin göremedim, belkide tam bir iyilesme söz konusu değildir , vardır bir hastalim karşılığı diye düşünüyorum..