Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@reciss İş gücü kaybı ile şuan ki normal engelli raporu aynı tani ayni oran benlik belki sorun yok ama baltazar olanlar için sorun olabilir

Arkadaşlar merhaba, bilgilendirmek için sizlerle de paylaşıyorum.

1996 girişliyim, süresiz 67 engel raporu ve süresiz 67 vergi indirimi belgesi ile 02 Aralık yani geçen hafta emeklilik başvurusu yaptım. Bugün itibariyle başvurum onaylanmış ve e-devlet de tahsis no ve emekli maaşı bağlanmış. Süreç sadece 9 gün sürdü.

Darısı hepinizin başına 🙏

@cuneytdj,
hayırlı uğurlu olsun kardeş , maşallah 9 günde rekor bir süre . bu süreçte beklemeye gerek yok emekli olabilen olsun 2008 öncesi ssk lılar , sonra çalışmaya aynen devam ...

Selamlar, kanun 2008 öncesini net olarak emekli etmeyecek şekilde amaçlanmış gibi duruyor. Beraberinde bir sürü de sıkıntı getirecek bir kanun olmakla birlikte buna karar vericilerin konuyla ilgili hiç bilgilerinin olmaması daha da vahim. Yeni yönetmeliğe göre balthazard formülü kullanılmayacak olsa da mesela kendi adıma ortopedik rahatsızlıklarımın toplam oranı 38 ederken yapılan değerlendirme ortopediyi 24 e çekiyor. Veya üroloji 10 yapacakken 8 e düşüyor v.b zaten aldığımız sağlık kurulu raporlarında yönetmelik gereği balthazard formülü uygulanıyor. Bu haliyle yüzde 40 üzerine çıkmak zaten çok zor olacak. İşin öteki tarafında ise belirlenmiş çalışma gücü kaybında neredeyse hastalıklar yok denecek kadar az insanların engelli olmasında sadece bir yerde oturup çalışması gözetiliyor olsa da bu alanlara ulaşımı, bu alanlardaki çalışma ortamları ve dönüşlerinin hiç hesaba katılmıyor olması da ayrı bir sorun. Muhalefet dahil hiç kimsenin ses duyurmuyor ya da gündeme bile getirmiyor olması da ap ayrı bir sorun. Süreç üzücü olsa da duruma göre hareket etmek gerekir diye düşünüyorum. Forum üzerinde hukuksal olarak yapılabilecekler hakkında bilgilendirici birileri vardır illaki. CHP tarafına yönelmekten daha çok MHP, YENİDEN REFAH gibi partilerin gündemlerine girmeye çalışmak daha iyi olabilir gibi.

Hepimiz için hayırlısı olmasını temenni ederim.

Bu yasa çıkarsa Esad gibi olabilir Türkiye nin sonu inşallah yanlıştan dönerler

@cuneytdj,

hayırlı olsun ,engelli raporunuzun ve vergi indirim belgenizde veriliş tarihi kaç acaba oda 1996 mı

@jjbecx,

Sağol 🙏 engelli raporunu 2021 yılında aldım, vergi indirimini 2023 yılında aldım.

@cuneytdj,

Hayırlı Olsun Kardeşim bende 3 Aralıkta başvurdum (İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ -1 (MAAŞ BAĞLAMA)-529) dys de en son bölümde bu yazı yazıyor bakalım ne zaman sonuçlanacak

@sucre_,

Bence de olmaz çünkü bu kadar engelli emekli gün sayıyor bunun vebalini alamazlar alsalarda üzerlerinden atamazlar.

• Beğen
Reaksiyonlar: Afkk
@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Teşekkürler Ahmet Bey Allah Razı olsun ihtiyacı olan gerçekten mağdur olan tüm arkadaşlarımızın gönlüne göre olsun herşey zaten sorun yaşıyoruz birde devletimizin engeliyle karşılaşmak zoruma gidiyor

@emrah52,
Sana da şimdiden hayırlı olsun kardeşim, biraz yoğunluğa göre değişiyor ama başvurmuşun nasılsa.

@emrah52,
Kardeşim e devlette maaş tahsis talep bölümüne gir,bakalım maaş bağlanmışmı.

Arkadaşlar benim anlamadığım konu şu mart 2005 sgk girişim raporum %44 ve prim işte 7000 günü geçti işitme engelliyim süresiz rapor mevcut vergi indirimli de var emekli olmak için 18 yıl mı yoksa 20 mi beklememi gerekiyor? Yeni yasal çıktı mı yoksa halen ön görüşmesi demi?

Merhaba SSK girişi 2003 5500 gün SSK 1410 Bağkur hizmet birleştirme zorunlu mu SSK Bağ-Kur’a devretti talebim olmadı SSK vergi indirimi ile emekli olmak istiyorum

Alıcı: <ceydabolunmezcankiri@tbmm.gov.tr>, <hakan.aksu@tbmm.gov.tr>, <ummugulsen.ozturk@tbmm.gov.tr>, <orhan.ates@tbmm.gov.tr>, <erol.keles@tbmm.gov.tr>

Yasayı ikna etmeye çalışan vekillkerimiz..

ben kendilerine yazdım. Sizde düşüncelerinizi yazabilirsiniz isterseniz….ben Yasanın çok büyük hak kayıplarına yol açacağını ifade ettim…bu yasa eyt gibi yrni bir soruna neden olur dedim. Sizde kendi görüşlerinizi belirterek mail atabilirsiniz

Ancak bireysel değil yasayla ilgili görüşlerinizi yazın ki dikkate alınsın arkadaşlar

EYT kanunu gibi vatandaşların LEHİNE olan bir uygulamadan sonra nasıl olurda engelli vatandaşların ALEHİNE ve emeklilik süreçlerini zorlaştıran bir uygulama gündeme gelir diye yazdım… vicdanlılardır diye düşünüyorum

@ikd3101,

Arkadaşlar güzel kelimelerle kendimizi ifade edelim.tepkimizi koyalım lütfen….

Dikkat etmemiz gereken şey, haklı durumdayken haksız duruma düşmeyin!!

Genel hatlarıyla Bu yasanın hak kaybına neden olacağını, verilmiş haklarımızın elimizden alınacağı, Eyt kısmına atıfta bulunarak tam tersi bir uygulamanın olduğu, hem vatandaşlık düzeyinde hemde engelli hakları olarak adaletsizlik yaratacağı gibi kendi ifadelerinizi güzel bir şekilde yazmanızı rica ederim…

kayihan.pala@tbmm.gov.tr

Ayrıca Yukardaki e-mail adresi yasaya karşı çıkan vekilimize aittir. Kendisinden destek istedim

Arkadaşlar bu kanunun geçmemesi için izlenen yolun yanlış olduğunu düşünüyorum.

Niye olduğunu açıklayım, ben dahil burada ki pek çok kişi itirazlarını ya akp ya chp milletvekillerine yaptı/yapıyor. Ancak hatırlatmak isterim ki, tüm Türkiyenin ayağa kalktığı sokak hayvanları kanununda medya, stk'lar farkındalığın kralını yaptılar, yürüyüşler vs ama akp tek bir akşamda o yasayı geçirdi. Yani chp etkisiz eleman kalıyor çünkü istediği kadar itiraz etsin, yasanın geçmesine teknik olarak engel olması imkansız.

Geriye kim kalıyor biliyor musun, mhp ! Şu anda iktidar mhp ne dese uygular, mhp neye karşı çıksa bi durup düşünüyor. Yahu terörist başını meclise davet ettiler, akp'den ses çıkabildi mi ? Yani biz bu tepkileri derdimizi mhp'li milletvekillerini ablukaya alacak şekilde mail, tivit, meclis ziyareti, instagramdan dm vs aklına gelen her yol ile duyuyursak BAKIN BU İŞE DUR DİYEBİLECEK TEK PARTİ MHP şu anda! Chp yapmayın etmeyin dese bile inadına geçirecek bi iktidar var karşımızda. Ama iktidar ortağını biraz uyandırırsak bu yasanın geçmesine engel olacak tek parti onlar. Hem itiraz ederek hemde kabul oy sayısına etki ederek.

İnanın bu yasanın geçmesine muhalefet engel olamaz, akpli vekillerde olamaz hazırlayan onlar. Ama mhp milletvekillerine bu kanunun engellileri düşüreceği duruma "farkındalık" yaratırsak ve bu Devlet Bahçeli'ye ulaşırsa işte o zaman değişir herşey.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt