Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Hocam kazanılmış emekliliğim var. Bu ay içinde yada ocağın ilk haftası emeklilik dilekçemi vereceğim sürekli vergi indirim raporum mevcut ve 4a statüsündeyim

@eminserin,
yılın ve primin tam mi ? e o zaman neden başvuru yapmıyorsunuz ocağın ilk haftası demek daha 1 ay var gibi anlam ifade ediyor daha yılınizin dolmasina bir ay mi var yada şuan doldu mu

Bu ay içinde yada ocağın ilk haftası emeklilik dilekçemi vereceğim

Önceki sayfalarda bazı arkadaşlar 2025'i beklemeden bu ay vermenin daha yüksek aylık getireceğini yazmışlar. Bence o mesajları okuyun. Doğru olabilir.

@Barbut,

çok güzel, işte böyle hareket edelim, bunu bir metin haline getirip, twitter'da tüm iktidar, muhalefet ve muhalif medya'ya göndermek lazım, ben mail ve tw çalışması yapıp buradan paylaşacağım tekrar. Şahsen akp izm. mv ceyda çapsızına sürekli yazıyorum ama cevap bile vermyr, konuya hakim olduğunu da sanımıyorum.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Hocam belirttiğiniz gibi benimde korkum, uykularımı kaçıran bu olay. Şimdi yasanın ne zaman çıkacağını bilmiyoruz. Ocağın 1 inden sonra yasalaşırsa Allah korusun gitti bizim emeklilik

@MeTePe,
Ben kamu kurumunda çalışıyorum 14 ocağa kadar emeklilik hakkım mevcut.

Sigorta girişim 2006 yılında 5641 prim günüm var. Malulen emekli olsam aylık bağlanma oranı yüzde kaç olur bilen biri yazabilir mi?

Hastalık listesinde MS var ama sağın solun tutmayacak derecede ise diye okudum ben sadece MS yeterli değil sanırım? Ki normal raporum %68

@eminserin,
Kıdem tazminatı yükseltmek uğruna öyle bir risk alıyorsun ki, bu yasa sabah bi uyanmışın gece meclisten geçmiş. Bu ülke çok gördü gece yarısı meclisten geçen kanunları. Ve kıdem tazminatı yükseltmek uğruna emeklilik hakkını yakabilirsin. İyi düşün derim.

@eminserin,

Kardeş bence sen daha mantıklı olanı yap, emekliliğe başvur. Kıdem tazminatın ne kadar yükselebilir ya. Aman diyeyim. Ben rahatsız oldum vallahi

Arkadaşlar lutfen bu yaziyi kendinize uyarlayarak rapor orani vs gibi seyleri degistirerek yada silerek paylaşın.Milletvekilleri size cevap vermez ama emin olun bu paylasimlar onlarin onune dusuyor.Bursa milletvekili Kayihan Pala genel kurulda bizim durumumuzdakilerin hakkinin korunmasin icin madde eklenmesini dile getirecegini soyledi.✋

Arkadaşlar vergi indirimi ile emekli olanlar, başvuru sonrası kaç gün sonra sonuçlandı, kaç gün sonra tahsis numarası oluştu ?

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

çok iyi çıkmış 4 günde. 2 aralık başvurdum hala ses seda yok. çıkışı aldığım iş yerine, tekrar giriş için tahsis numarası istiyorlar ondan acelem aslında. dys evrak takipte 4 gündür ''gelen evrak dosyasına kaldırılmış'' yazıyor.

Aramızda sgk girişi 2008 sonrası olup engelli emekliliği onaylanmış kişi var mıdır?
Şu sorularımın cevabını bilenler yardımcı olabilir mi? 🙏
-İş gücü kaybı rapor sürecini merak ediyorum.
-Ayrıca 2008 sgk girişli engelli emeklisi olarak tekrar sgklı bir işte çalışma olanağı var mı?
- ve başvuru sırasında sgk lı olarak çalışmak zorunluğu var mı? İş yerinden bir yazı vs alınması gerekiyormu( vergi indirimi ile başvuruda olduğu gibi)

Kahihan pala nerde gördünüz veya yazdınız cevap mi verdi ?

@Barbut

Birde şunu merak ettim yasa diyelim onaylandı SGK gittigimizde SGK bizi yine tedavi oldgumuz tam teşekküllü hastaneye gonderir mi? yoksa maluluk için heyete girilen araştırma Hastanesi'ne mi gonderir bilen var mı ?Şuan da mesela SGK malululiyet tespiti için araştırma hastanesine gonderiyor

@cuneyt09,

dys ye geç düşüyor e devletten takip et 1 hafta içinde çıkıyor tahsis no ama tüm primlerin 4a ise

• Beğen
Reaksiyonlar: cdj
Benim bir ay’a yakin oldu basvurali hala hic bir netice yok. 4a-4b karisik ocagi bulur diyor sgk

@samedo99, bana kalırsa süresiz %40 rapor alanlar bu çıkan yasadan zarar görmicek.. Sıkıntı yaşıcaklar genelde süreli rapor alanlar olucak.. Umarım kimsenin gerçek hakkı yenmez..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt