Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@PMB Yetişir ise hem rapor hem vergi indirimi gidip rapor almak daha mantıklı

Bu hesaba göre o zaman her yıl düşüyor böyle birşey olamaz
Üstadım ,

Yazımda belirttim.

Enflasyon çıkıyorsa Ocak ayında artıyor, Enflasyon düşüyorsa Ocak ayında düşüyor ne yazık ki.

Şimdiki düşüş fazla olunca Ocak ayındaki düşüş fazla olacağı için dikkat çeken bir fark oldu.

Yükselme döneminde bu durumun tam tersi oldu. Yıllardır 2 farklı sonuç oluştu.

Bu durum SGK Kurumunun maaş hesaplama formülü sebebiyle oluyor,senden ricam yazımı okumandır.Eğer istersen SGK emeklilik servisine sorabilirsin aynen söylediğimi sana anlatacaktır.

Ali Tezel eski SGK BAŞ Müfettişi olan uzmanın istersen yazılarını veya videolarını seyretmeni tavsiye ederim.Ne demek istediklerini göreceksin.

Üzgünüm bu gerçek Üstadım,ve ben bunu yıllarönce bu foruma yazdım ve benden önce kaç kişi yazdı bir bilsen.

Bu sistem tamamen sakıncalı sonuçlar doğuruyor.

Saygılar.

@Bilgi Hazinedir,

Emeklilik hakkını 2025 de kazanacağı için, sanki bu yüzde 30 düşüşe biz neden oluyormuşuz ki, hem bizi suçluyor, hem küfür hakaretler.

En güzelini şurda demişin ; yazımı oku! Çünkü okumuyor..

@cuneytdj,

Üstadım,her birimiz saygı çerçevesinde yazıp ifadede bulunmalıyız.

Arkadaşımızın bu konudaki beklentileri ile farklı bir açıklama yazmamız onu etkilemiş olabilir.Yazılarımızı okursa durum ortaya çıkacaktır.Yıllardır gerçekleşen bir durumu yazıya döktük sadece.

SGK emeklilik servisine bu konu sorulunca memur arkadaşlarda bizimle aynı konuyu onlarda paylaşacaktır.

Ali Tezel bu konuyu sayısız kez yazdı ,video çekti.İnternette mevcuttur.

Saygılar.

arkadaşlar bir şey soracağım yüksek derece kifos skolyozum var buna bağlı astım koah ve cihazlar kulllanıyorum sabah sgk da malulen emekli olmak istiyorum beni sevk et tekrar rapor alıcam dedim, kadın bana senin prim günün yüksek senin doğuştan engelin var sonradan değil dedi lakin koah ve astımı sonradan oldum çalışırken oldum dedim dosyan yanmasın engelli daha kolay olursun sen engelli emeklisi ol diye ısrar etti kadınla tartıştım skolyoz kifoz bunlar ağır iş gücü kaybı diye anlatamadım

Çok bilgi kirliliği var aslı astarı nedir kimse bilmiyor çok sıkıntılı durum

Son durum nedir mecliste yasalaşmadı ise oturum veya oylama ne zaman gelişme ile ilgili bilgisi olan varmı ?

Arkadaşlar, mevcut emekliler kaygılanmasın... Yasalar yayınlandıkları tarihten sonrası için geçerlidir. Kazanılmış haklar iptal edilemez. Edilse de mahkemeden döner.

Yeni düzenlemeler yayınlandıktan sonra emekli olacak kişileri kapsar.

Yasa çıkmadan önceki vergi indirim raporlarını etkilemez yani hocam

Böyle saçma bir durum nasıl olabilir benim kazanışmış hakkımı elimden alamaz bu anayasaya aykırı kanunlar geriye doğru işlemez kazanılmış hak geri alınamaz, iş mahkemesine taşınır bu durum bence

Sayın Cumhurbaşkanımız, Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin engelli vatandaşları olarak, 5510 sayılı Kanun’a eklenmek üzere hazırlanan ve şu anda Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan Madde 17 düzenlemesinden derin bir endişe duymaktayız. Bu maddenin mevcut haliyle yürürlüğe girmesi, biz engelli bireylerin “vergi indiriminden yararlanarak emekli olma hakkını” ortadan kaldıracak, hali hazırda kazandığımız haklarımızı elimizden alacaktır. Mevcut Durumun Önemi ve Hak Kayıpları 2008 yılından önce sigortalı olan engelli bireyler için, vergi indirimi esas alınarak yapılan emeklilik işlemleri, bizlere uzun yıllardır hak edilmiş bir güvence sağlamaktadır. Bu hak, sadece bir mali indirim değil, aynı zamanda engelli bireylerin sosyal güvencelerini sürdürebilmeleri ve yaşam standartlarını koruyabilmeleri için hayati öneme sahiptir. Ancak Madde 17, vergi indirimine bağlı emeklilik haklarımızı kaldırmakta ve bunun yerine SGK sağlık kurullarına yeni rapor alınması şartı getirmektedir. Bu durum, bizlerin mevcut haklarının kaybına ve gereksiz mağduriyetlere yol açacaktır. Yeni sağlık rapor süreçleri, hem uzun süreli bürokratik işlemler yaratacak hem de farklı değerlendirme standartlarından dolayı birçok kişinin mağdur olmasına neden olacaktır. Talebimiz 1. Bu düzenlemenin, sadece yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra sigortalı olan engelli bireyler için geçerli olması; hali hazırda hak sahibi olan bizlerin kazanılmış haklarının korunması. 2. Engelli bireylerin mağduriyet yaşamaması adına, yeni düzenlemenin daha açık ve net şekilde yeniden değerlendirilmesi. Mağduriyetin Etkileri Engelli bireyler olarak bizler, zaten yaşamın birçok alanında zorluklarla karşı karşıyayız. Vergi indirimine bağlı emeklilik hakkının elimizden alınması, bu zorlukları daha da derinleştirecektir: • Maddi Güvence Kaybı: Mevcut emeklilik güvencemiz risk altına girecek. • Hukuki ve Sosyal Adaletsizlik: Kazanılmış hakların sonradan iptali, anayasal haklarımızı zedeleyecektir. • Psikolojik Etkiler: Sürekli rapor ve inceleme süreçlerine maruz kalmak, engelli bireylerin yaşam kalitesini düşürecektir. Bizler, Cumhuriyetimizin ve devletimizin adaletine olan inancımızı koruyarak, bu maddenin engellilerin kazanılmış haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Saygılarımızla, Türkiye Cumhuriyeti Engelli Vatandaşları EK: Hukuki Görüş 5510 sayılı Kanun’un yeni düzenlenen Madde 17’si, yürürlük öncesinde vergi indirimi esasına dayalı emeklilik haklarını ortadan kaldırmaktadır. Bu durum, Anayasa’nın 2. maddesinde güvence altına alınan “hukuk devleti” ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Hukuk devletinde, kazanılmış haklar korunmalı ve yasal düzenlemeler geriye dönük olarak mağduriyet yaratmamalıdır. Bu kapsamda yapılacak düzenlemeler, yalnızca yürürlük tarihinden sonraki dönemi kapsamalıdır.

@eminserin,

Nereye taşırsan taşı birşey yapamazsın, çünkü kanuna mahkeme birşey yapamaz, öyle olsaydı biz de itiraz ettik 2008 önce girişi olanlar 2008 sonraya göre 3 yıl daha fazla çalıştık

Böyle saçma bir durum nasıl olabilir benim kazanışmış hakkımı elimden alamaz bu anayasaya aykırı kanunlar geriye doğru işlemez kazanılmış hak geri alınamaz, iş mahkemesine taşınır bu durum bence
hocam yanlış anlama kazanılmış hak nedir ? vergi indirimi almışsınız eyvallah süresiz ise zaten çalıştığınız sürece devam edecek indiriminiz .sadece vergi indiriminden yasadan sonra emekli olamayacaksınız. Kazanılmış bir emekliliginiz var mı yıl ve priminiz yeterli mi anladığım kadarıyla değil o yüzden burada kazanılmış haktan bahsedemezsiniz kusura bakmayın ,kazanılmış hak emekliliğe yasadan önce başvurmuşsunuzdur yada emeklisinizdir bu kazanılmış haktır . Lütfen beni yanlış anlamayin maalesef böyle

@eminserin,

Emeklileri olmuş kişileri etkilemez... yeni emekli olacakları ise etkiler. Emeklilik için o raporun artık bir hükmü kalmayacak. Rapor, kazanılmış bir hak değil. Durum gösterir belge.

Vergi indirimi başka konu. Buradaki düzenleme sadece emeklilik haklarıyla ilgili.

Emekliler bol keseden konusuyor ne güzel nede olsa onlara ucu dokunmuyor haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandir.Baska diyecek kelimem yok kalın saglicak ile

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Selam,

Hocam biz maça başladık 11 'e 11, sonradan karşı takım 70. dakikada 1-0 öne geçince FIFA maç devam ederken birden karar değiştirip, bu maç 75.dk da sona erecek diye bir karar alıyor ve 1-0 'dan sonra oyuna en iyi oyuncularını sokacak olan, son 20 dk için hayaller, planlar kuran rakip takım, oyuncular, başkanı vs ne yapacağını şaşırıyor, böyle bişi nasıl absürd ise , şuan 2008 öncesi girişli süreli veya süresiz vergi indirimi alıp, emeklilik hayalleri kuran, işlerini , geleceklerini planlayan insanların da bu şeytanca cıkarılacak kanun ile hak gasplarına uğranmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2008 öncesi girişli engellilerin ne sucu ne gunahı var, neden onlarda kendisinden önceki senelerde giriş yapanlar gibi emekli olup, maaşlarına 3 kuruşl daha eklenecek diye sevinirken bu yapılan nedir? Şahsen konu hakkında her türlü yargı yolunu kullanacağım. Bu forumda ne yazık ki belli başlı kesim hariç herkes ohh ben rahatım tamam o zaman diyerek kılını kıpırdatmıyor, özellikle de vergi indirimiyle emekli olmuş olanlar.

Gelin birlik olalım, hakkımızı arayalım, yok mu bize yol gösterecek güçlü bir engelli derneği, bir avukat, iş bilen biri?

@samedo99,

kardeş bol keseden derken yaşın kaç kardeşim 28 yıldır çalışıyorum ben neden bahsediyorsun doğuştan engelli olmama rağmen daha yeni rapor aldım 25 yıl bir fiil çalıştım o yüzden üslubuna dikkat et adamın asabini bozma sensin seytan benim suçum mu kardeşim emekli olmam he

@PMB,
haklısınız diyecek bir şey bulamıyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: PMB
@AHMET FATİH ERYILMAZ Yaran mi hocam neden gocunuyorsun sana birşey mi dedik ne yapalım doğuştan engelliysen bizde engelliyiz bizde yıllarca calistik yasim 36 yaşa göre mi oluyor bu işler

###Arkadaslar asagidaki yazımı vekillerin kimine maille kimine sosyal medyadan yazarak yada twitterde etiketleyerek ulastirmaya calistim.Lutfen sizlerde #engellihaklarıkorunsun tagı ile bu yazıyı kendinize uyarlayarak paylasın.Aglamayan cocuga meme yok.Yasa cikarsa iş isten gecmis olur.Lutfen sesimizi bolca duyuralım###

Ak Parti İzmir milletvekilimiz Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı ve Sivas milletvekili Hakan Aksu tarafından Sağlık,Aile,Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi içerisindeki 17. maddede 2008 öncesi 4/A'lılar için vergi indirimi belgesi esas alınarak yürütülen emeklilik işlemlerinin
çalışma gücü kaybına göre belirlenmesi ve sosyal güvenliğe ilişkin uygulamanın da SGK tarafından yürütülmesini hedeflenir ibaresi vardır.Teklif içerisinde her ne kadar 2008 öncesi 4A lı çalışanların haklarının korunacağı belirtilsede kanun teklifi maddesinden anlaşılan,2008 öncesi sgk girişi olupta sonraki yıllarda sürekli engelli raporu ve vergi indirimi alsa dahi bu belgelerin emeklilik işlemlerinde baz alınmayacağı görüşü hakimdir.Benim gibi özellikle kronik birçok hastalığı olan ve emekliliğine gün sayan elinde sürekli engelli raporu ve vergi indirimi belgesi olan binlerce engelli vatandaş bu sorunun cevabını merak etmektedir.Özellikle sosyal medyada bu kanun teklifi ile ilgili birçok karşıt görüş bulunmaktadır.
Tüm bu yazdıklarım ile ilgili olarak akıllardaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla;

***___Yeni kanun teklifinin 17. maddesi kabul edildiği takdirde 2008 öncesi sgk ilk tescili olupta 2008 den sonraki yıllarda sürekli engelli raporu ve vergi indirimi belgesi alan engelli vatandaşlar ellerindeki belgeleri ile emekli olabileceklermidir.Yoksa yeni kanun gereği tekrardan sgk sevki ile hastaneye giderek iş gücü kaybına göremi emeklilik işlemleri sonuçlanacaktır.Kendimden örnek vereceğim.Benim 2006 eylül ayında ilk sgk tescilim başladı.2024 ocak ayında sürekli yüzde 53 engelli raporu ve aynı dönemde sürekli vergi indirimi belgemi aldım.Bu kanun maddesi olduğu şekliyle çıktığı takdirde ben elimdeki rapor ve vergi indirimi belgem ile emekli olabilecekmiyim___***

Lütfen bu konuda bizlere bilgi verin ve akıllardaki soru işaretinin kalkmasını sağlayınız

şuan 2008 öncesi girişli süreli veya süresiz vergi indirimi alıp, emeklilik hayalleri kuran, işlerini , geleceklerini planlayan insanların da bu şeytanca cıkarılacak kanun ile hak gasplarına uğranmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu hak gaspı daha önce bir kaç kez yapıldı ve ne yazık ki anayasa mahkemesi tarafından da onaylandı. Daha önce kademeli emeklilik diyerek insanların işe giriş tarihini esas alıp emekliliklerine 2-3 bin prim gün sayısı ve 10-15 sene eklediler.

Yani yapabilirler mi... evet, yapabilirler.

Bunu maçın ortasında karar değişikliği gibi değil, sezonun ortasında yapılan değişiklik gibi düşünün. Yani oynanan maçlar oynandı bitti, yeni oynanacaklar 75 dakika.

Bu arada, bu düzenleme malülen emekli olacakları etkilemeyecektir. Çünkü onlar zaten eskiden de çalışma gücü kaybına göre emekli olabiliyordu. Sadece vergi indirimiyle emekli olacakların aleyhine olacak.

Kanımca, bu kişilerin yarıdan çok daha fazlası emekli olma hakkını kaybedecektir. SGK öyle kolay kolay emeklilik hakkı veren bir kurum değil.

@AHMET FATİH ERYILMAZ Bir tane duzgun karşı çıkan bir yazınızı görmedik sana suçun var dedik mi desteklemiyorsaniz moral bozucu şeyler yazmayın derim ben yinede siz bilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt