Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliği için başvurum Malulen diye işleme alınıyor!?

@feramuz,

Merhaba ben 13 ocakta SGK gittim başvuru zamanım dolmuştu 10 sene , bu sevk kağıdı verdikleri başvuru tarihim oluyor değil mi ? Yani emeklilik aciklanirsa 13unden 13une mi alıyoruz maaşı ??

@Konyaereğli,

Ben 4b liyim farki olur mu ?

İyi de ben 10 sene bekliyorum
Günü geliyor ocakta basvuruyorum Mart'ta
Sonuçlansa benim 2 ayimin maaşı yatmayacak mi şimdi ?

@İstanblue34,

haşimato hipotriodiden ilaç kullandığınız için mi %10 aldınız çünkü benim TPAO 2400 lerde ama oran vermemişti iç hastalıkları tsh normal diye

Bakur 25..26..27 arası günlerde maaş. Alır diye biliyorum sizde başvurduğunuz tarih itibari ile toptan maaş alırsınız @radol03,

Engelli emekliliğine başvuru esnasında çalışıyor olmak şart mı

@barcan88,

Bu çıkan kanundan dolayı ise dediginiz bilemiyorum.Ama kanun yürürlüğe girmeden önce ise dediginiz yanlış.Ben 2008 den önce girisim var.2021 de sürekli %88 oranla 1. Dereceden vergi indirimi ile emekliyim.Sgk kayıtlarında yaşlılık aylığı olarak geçiyor.

Merhabalar,

21.01.2025 tarihli engelli emekliliği başvurum için 12.03.2025'te çıkan ara karar sonrası istenen muayene tetkik testler ve raporları temin edip ilgili kurumlara ilettikten sonra başlayan bekleme sürecim bugün 26.06.2025 tarihi itibariyle sağlık kurulu tarafından tekrardan ikinci ara karar'a bağlanması ile sonuçlanmıştır. Bu durum normal midir ? Değil ise durumla karşılaşan bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlardan nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bilgi öneri ve yorumlarını rica ederim.

Teşekkürler.

Tabii ki normal değildir, ama SGK bu, ne yapsa yeridir!

Bende bu iş gücü kaybi emeklilik için başvuru yaptım bunu takip edebileceğim bir yer var mı

Arkadaşlar selamlar,

Tarafıma çıkan ikinci ara karar için 10 Temmuz da Ümraniye Eğt. Arş. Hast de heyete girdim ve tek hekim durum bildirir sağlık kurulu raporum da edevlete o gün düştü, 10 gün sonra başvuru yaptığım sgm yi arayıp sordum, hatta haftada bir mutlaka mail ile de haberleşiyoruz, henüz bize ulaşan rapor evrak yok dediler. Hastane sağlık kurulu danışma ile görüşüyorum biz 17 temmuz da gönderdik, ilgili sgm 2-3 ay'a dönüş yapar diyorlar bugün de aynı cevalpları aldım, bizlere ulaşan rapor evrak yok diyorlar, 25 günde hastanenin gönderdik dediği raporlar ulaşmaz mı yahu ? Ne yapayım, ne edeyim kime hangi kuruma danışayım şaştım kaldım 21 ocaktan beri sürünüyorum yahu !!

Devletin hangi kurumu doğru dürüst çalışıyor ki 2 - 3 ay'a kadar dönüş yapacak nasıl bir hiyerarşi var ki. Sanki aya roket gönderiyorlar. Her zaman demişimdir yine diyorum devletin çalıştığı el attığı her çalışan yer gevşek çalışırlar diye.

@İstanblue34, 1 ay olmuş neredeyse bu zamana kadar ulaşmadıysa daha fazla raporun ulaşmasını beklemeyin. E-devlet e düşen Durum Bildirir Raporunun çıktısını alın ve raporunuz hastaneden gelmedi diyen ilgili SGK'ya elden teslim edin.

Slm emekli olmak için çalıştığım iş yerinden çıkış aldım 7576 prim günü ve 22 yıllık hizmet sürem olmasına karşılık yeni çıkan yasa iş gücü kaybı tesbiti için sgk benim hastaneye sevk etti orda heyet girip rapor çıktıktan sonra rapor antalya sağlık kurumu kuruluna gitti bu gün emeklilik isteğimin ret edildiğini öğrendim ek 1,den reddetmişler itiraz edeceğim Ankara yüksek sağlık kurumu kuruluna gidecek ordan nasıl bir sonuç alırım acaba bilgisi olan var mı

@güllerin efendisi, Çoklu hastalıklarınızdan dolayı mı yoksa tek hastalıktan mı başvuru yaptınız. Hastalığınıza ait listede alt metindeki kriterleri sağlıyor musunuz.

Yüksek Sağlık Kurulu genelde aynı yönde karar veriyor ama bir eksiklik yanlışlık varsa düzeltir. Karar veremezse eğer sizi tekrar hastaneye sevk edip ek bilgi tahlil tetkik isteyebilir.

@BnymnYldz,

Benim raporum %56 ve serebral palsi rahatsızlığı var sol kolum da güç kaybı beyinde kitle var diğerleri normal emeklilik için başvuru yapmıştım oda ret geldi

@BnymnYldz,
Bünyamin Bey dönüşünüz için teşekkürler.

Bu durum da evet edevlete düşen durum bildirir sağlık kurulu götürüp elden teslim edeceğim.

Bu arada sevk kağıdında usulüne uygun medula E-rapor formatında sağlık kurulu raporu teminine yazıyor, E-rapor formatında ki tek rapor Durum bildirir sağlık kurulu raporum, beraberinde yapılan muayene test ve tetkiklerin fotokopilerini de götürmeli miyim acaba ?

@İstanblue34, Sizin raporun bu kadar sürede ulaşmaması saçma bir durum. Ortada bir yanlışlık var ama nerede.

Raporunuz ile birlikte son gittiğiniz hastanede yapılan bütün işlemlere ait ne varsa götürün yinede sağlam olsun.

Son süreci ve durumunuzu orada anlatın. Zaten SGK Sağlık Kurulunda raporunuz incelenene kadar yoğunluktan bekleyecek. Biraz olsun süreci bu şekilde hızlandırmanızda fayda olur inşallah.

Üst Alt