Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekli olduğumu söylemeden çalışmak bir sorun oluşturur mu?

suleiman

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
4
Herkese merhabalar. Bir konuda kafam yine karıştı, bilgisi olanlar beni aydınlatırsa çok sevineceğim.

Ben engelli emeklisi biriyim. bir fabrikada iş buldum ve cv de hastalığımdan vb raporumdan söz etmedim gizledim. Sebebi ise işe çok ihtiyacım var ve maalesef raporumu gördüklerinde ön yargılı davranıp beni işe almıyorlar.:(
Sormak istediğim soru yani engelli emeklisi olarak engelli kadrosunda çalışmazsam normal olarak sgdp'li olarak çalışırsam Sgk bir sorun vs çıkartırmı?

Hayır çıkmaz, engeliniz dışarıdan belli olmuyorsa ve işe giriş sağlık raporunu alabiliyorsanız sorun olmaz, ben bir önceki işimde öyle çalıştım.

Engelli olduğunu saklayabilirsin tabiki. Ama kişi senin sigortanı yapacağı zaman bakacak ki SGDP ödeme ekranı gelecek bir anda.

Hocam ben de söylemedim daha doğrusu aklıma gelmedi. Sgdp kolundan sgk girişim yapildi. İşveren de bu konuda bir şey sormadı. Sorun çıkmadı.

@suleiman, engelli emeklisi diye geçmez SGK da yaşlılık aylığı olarak geçer diğer normal emeklilik gibidir işveren sgdp primi odeyecek

@aydünyavaz, hocam normal emekli olup çalışanların da sgdp girişi yapılıyor o bakımdan anlayamamaları gerekir diye düşündüm ben şahsen.

@aydünyavaz, ayrıca ben zaten sgdp girişi olacağını izah etmiştim ve herhangi bir soru sormadılar bana. Bekirişimiz sgdp'li olarak yaptılar

@aydünyavaz,
Öyle bir şey söz konusu değil engelli emekliside sistemde yaşlılık aylığı olarak görünür engelli olduğunu bilemez işveren işveren tüm emekli çalışanlar için sgdp primi oderlerayrica e devlettenizde bile emeklilik kaydınız yaşlılık aylığı olarak gecer

@suleiman,

Süleyman bey bir sıkıntı çıkmıyor işveren bunu sistemde göremez bütün engelli emekliler diğer emekliler gibi yaşlılık aylığı olarak geçer sistemde e-devletinize girerseniz emeklilik kaydınız yaşlılık aylığı olarak gorebilirsiniz engelli emeklisi yaşlılık emeklisi diye bir ayrım söz konusu değil İkisi de yaşlılık aylığı bir sorun çıkmaz işe giriş konusunda işveren sosyal destek primi ödeyerek girişinizi yapacak bu kadar basit engelli olduğunuzu bilemez siz söylemedikçe

@aydünyavaz, engelli emeklisi ve normal engelli emekli ayrımı olmuyor İkisi de sistemde ve e-devlet'te yaşlılık aylığı olarak geçer işveren sosyal destek birimi ödeyecek bu prim sadece tüm emekliler için ödenir engelli ayrımı olmaz

@suleiman,

Kusura bakma ama çok saçma düşünüyorsun. Kendim 2.5 yıldır vergi indirimi ile emekli olan olduktan sonra SGDP kapsamında çalışıyorum. Ayrıca Engelli kadrosunu tamamlıyor hemde normal 4A çalışana göre işveren maliyetini %40 düşürüyorum. Engelli olarak çalışan emekli işveren için bulunmaz hint kumaşıdır..

Son düzenleme:
@aydünyavaz,

evet kanki zaten engelli emekliligi diye geçmiyor yaşlılik aylıği olarak gözükür sistemde şayet çalışırsan muhakkak işyerine emekli olduğunu bildirmek gerek onlarda SGK girişini.sgdp olarak yapsınlar

Zaten
1) -MALÜLEN EMEKLİLİK MAAŞI
2) -YAŞLILIK EMEKLİ AYLIĞI
var.

Malülen emekliliği saklayamıyoruz çünkü sigortalı bir işte çalışılması kesinlikle zaten yasak.

Üst Alt