Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti için yeni rapor mu almak gerek?

emrah1986

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.
Soracağım şeyleri belki defalarca cevaplamışınızdır ama kafam allak bullak oldu.Yeni mevzuatın içinden çıkamadığım bazı noktalar var.

Kafama takılan ilk detay; eskiden ehliyetimizi ve ötv'siz aracımızı tek raporla halledebiliyorduk lakin bu değişmiş.
Şu an elimde 2013 yılında alınan ve sürekli geçerliliği olan "Ötv indirimi /H sınıfı sürücü olur, otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli raporum var.Bu raporla tekrar ötv indiriminden faydanalabilir miyim?

İkinci detay; Sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu için aile hekimine gidip sevkimizi alıyoruz.Devlet hastanesine gidip ortopedi doktoruna muayene oluyoruz.Raporda 4 tane kutucuk var.

1.Grup sürücü olur
2.Grup sürücü olur
Komisyona sevk
Sürücü olamaz

Bunlardan hangisini işaretlemeli? Ayrıca tanı/bulgu kısmına H sınıfı ehliyetle otomatik vites araç kullanabilir yazmış.Bunu nüfus müdürlüğünde kabul etmediler.Bu kısıma sadece tanıyı mı (mesela ayak bileği dondurma ameliyatlıları için artrodez) yazacaklar? Sürücü olur olamaz hükmünde bulunulmayacak mı?

Ek olarak komisyona sevk olayında direk il sağlık kuruluna mı gideceğim? Hastanenin sağlık kurulunda herhangi bir işlem yapmam gerekli mi?

Beni direk hastaneden işlem tamam diyip yolladılar anlamadım ben bu işi.

Ben haziran ayında 2013 aldım seninkine benzeyen raporla araç aldım. ilk başta bana ehliyeti değiştirmem gerektiğini söylediler. Sonra vergi dairesi ile görüştüler değiştirmeden de alabiliyormuşum. Ama ben ehliyet için hastaneye başvurmuştum onuda değiştirdim. 1.Grup sürücü olur ve komisyona sevk kısmını işaretliyorlar el yazısı 1.grup sürücü olur özel tertibatlı araç kullanır yazdılar. il sağlık müdürlüğüne gittim her ayın başında toplanıyormuş kurul girdim gaz ve fren sol ayak uyumlu otomatik vites kodlarını verdiler ehliyetimi pazartesi günü aldım

sürücü olur veya olamaz kararını il sağlık kurulunda toplanan kurul karar veriyor

Son düzenleme:
Selamlar.
Vergi dairesinin asıl bakacağın rapor "engelli sağlık raporu" değil mi?
Değişti mi yine mevzuat? Ehliyeti aldığımızda zaten özel tertibatın kodu yazılacak, neden rapora ihtiyaç duyduklarını anlayamadım.

Aynen [FONT=sans-serif]engelli sağlık raporu bakacak ve h veya b sınıf ehliyete[/FONT] ama bazı vergi daireleri ısrarla ehliyetin değişmesini istiyorlarmış ehliyet için verilen raporla engelli sağlık raporunun yönetmeliği farklıymış zamanında öyle demişlerdi.

şimd bende aynı şekilde b sınıfı kayıp ehliyetliyim, bikaç senedir yeni canlanıp kayıpehliyeti çıkartmak için bugün hastande aile hekim ''sürüc adaylarıvesürücleriçinsağlkraporu'' yazan 2 sayfa resimli a4 kağıt verdi, pskyatr ve ortapedi görcekmiş beni, ortaped i ye gözüktüm gurup1 sürüc olur ve komisyon sevk yazdı, pskyatr yarına kaldı sabah 8;30dan önce gel dedi sekretr arkadaş, peki ben pskyatrdan sonra bu resmli raporu nere vericem trafikmi nufusmu_? emrah1986 sen ne yaptın paylaşırmısın, bende solayak bilekte artrodez mevcut yazdı

il sağlık müdürlüğünü ara onlar komisyonun toplandığı yeri söylüyorlar oraya veriyorsun genelde ayın ilk haftası toplanıyor komisyon ellini çabuk tutarsa kasımda geç kalırsan aralık ayına kalır

Üst Alt