Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocukları üzerinden kazanç sağlama gayretinde olan insanlar…

Eshat

Aktif Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
0
Engelli çocukları üzerinden kazanç sağlama gayretinde olan insanlar…

Geçenlerde izlemiş olduğum bir televizyon programında, bir ailenin kendi öz çocuğunu dilendirdiğini izledim. İnanın ben kendim bir engelli olarak, tüylerim diken diken oldu. Bir insan kendi öz evladına sahip çıkması gerekirken, ona kol kanat olması gerekirken, engelinden istifade etmek istemesini çok vahim olarak nitelendirdim. Bu tür olayların yaşandığı bir gerçektir. Fakat bizzat izlemek o insanların yüzlerini görmek insanı daha da çok üzüyor.

Bu olay beni gerçekten çok etkiledi. Ben bunu bir insanın yapamayacağını düşündüm. Lakin karşımda gördüklerim insandı. Ama nasıl insan kalpleri taşlaşmış insanlardı. Demek ki, insanlar vicdansız olunca bu kadar düşüncesiz ve acımasız olabiliyor. Zaten bir engelli olarak, o çocuğun çektiği eziyetler yetmez gibi, ailesinin de bu şekilde davranması çok etkileyici ve üzücü bir durumdur.

Hani insanların kolay kazanç peşinde olmaları, kendi öz evlatları da olsan para nereden gelirse gelsin mantığı yok mu? İşte böyle düşünen insana bir şeyleri anlatmak o kadar zor ki;

Umarım böyle üzücü olayların bir daha hayatımızda olmaması temennisiyle.

Adeta çocularının engelli olduğunu fırsat bilerek, bu şekilde hem kendi çocuklarına değer vermeyen, hemde toplum gözünde engelli insanları küçük düşüren bu kişiler maalesef ki, toplumumuzda vardır. İşte bütün bu olayların bu şeklide gelişmesi bizim toplumumuzun engelli insanlara bakış açısını olumsuz olarak etkilemektedir.

Aslında bu tür durumlar mutlaka olacaktır. Her insanda engelli konusunda duyarlılık göstermeside zaten beklenemez. Zira burada kendi öz evlatlarını, kendilerinden bir parça olna canlarını, bu kadar zor durumda bırakmaya nasıl gönülleri razı olabiliyor? Bilemiyorum. Tabi o insanlarda bunu düşünecek yürek olsa sanırım bunu yapmazlar.

Ama ben bu insanların bu şekilde para hırsı ile hareket ettiklerini düşünüyorum. Ama umarın bu insanlarda gerçekleri görürler.

Benım merak ettiğim o çocuğun topladığı parayla alınan şeylerin boğazlarından nasıl geçtiği.İnsanda biraz olsun utanma, vicdan denen duygunun olması lazım.Onlar anne-baba olamaz. :(

20 sene önceydi, dilenen komşularımız vardı .. bir bayan 5-6 yaşlarında çocuğunu her gün getirmeye başladı .. yavrum çok zayıftı ve hiç kımıldayamıyordu .. annesi her sabah getirip o insanlara veriyordu ve akşam alıyordu çocuğunu (çocuğun sırtından kazanılan üç beş kuruş parayla birlikte) allah hiç kimseyi vicdan-en engelli yapmasın .. haklısın lodos cum, o insanlar anne baba olamaz ............

Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Gerçekten olayların böyle olması hepimizi çok derinden üzüyor. Ama bir noktada ister istemez bizim elimizden birşey gelmiyor. İşte toplumumuzun bir gerçeği daha budur.

İnsanlar para için adeta kendi çocuklarını dahi, o kadar zor şartlar altında kalmalarına müsade ederek, onları o kadar zor durumda bırakabiliyorlar. Aslında bu hiçte kabullenilecek bir durum değil. Ama maalesef gerçekler bu şekilde karşımızda durmaktadır. İşte bizim de bu gerçekleri değiştirmemiz için engellilerin yanında ailelerininde bu konular hakkında bilgilendirilerek o engelli insanları da hayata bağlayabilmeliyiz. En azından bunun çaabasını gösterebilmeliyiz.

Üst Alt