Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalışan olarak fabrikadaki deneme sürecinin sonunda işime son verilir mi?

Konular
8
Reaksiyonlar
8
Merhaba, ben büyük bir fabrikaya engelli olarak işe girdim. Üretim hattında değerlendirdiler, üretimde çalışan kadrolu bir elemanım şu an da. 4 aylıkta deneme süresi var. Bölüm formeni çalışacağım yerde sadece temizlik ve ölçüm yapmamı istedi, yani sadece basit işlerle ilgilenmemi istiyor. Biz sana birşey söylemeden makineye dokunmamamı istiyorlar. Yanlarında çalıştığım 2 kişi daha var, onlarla beraber çırak kalfa tarzı takılıp onların yaptığı işi öğrenmeye çalışıyorum gözlemliyorum.
Sizce 4 aylık deneme süresinden sonra işten çıkartırlar mı? Kalıcı olarak devam etmek istiyorum çünkü çıkarmalarını hiç istemem.

Çıkarmazlar hocam. Formen ne diyorsa onu yapıyorsunuz sonucta. Zaman zaman formenle görüşerek faydalı olmak istediğinizi ve elinizden geldiğinizi yaptığınızı belirtmeniz yeterlidir.

Deneme sürelerine çok takılmayın hocam firmalar kolay kolay deneme sürsinde adam çıkarmaz

@levent yzc,

Sözleşme içeriğinde 4 ay yazıyordu o yüzden ama 2 yada 3 ay diyenler var, aynen. Umarım çıkarmazlar.

@engellibilgi,

Umarım çıkarmazlar, olanakları baya iyi fabrikanın maaşı falan da güzel.

senden istenileni yaptıktan sonra kimse seni işten çıkaramaz. sudan bahane bulmadıkça

fabrikanın çalışma alanı nedir? ben de yarın cam seramik üzerine fabrikaya görüşmeye gideceğim. vardiya sistemi mi? yoksa sabit haftasonları izin mi? nasıl işliyor sizinki

@BayKukla,

Seramik üzerine benimkide, 3 vardiya şeklinde çalışılıyor 8 saat. Hafta tatili iznimi hafta içiye ayarladım, malum arada kamu binalarında işim oluyor hafta sonları kapalı oluyorlar çünkü. Deneme süresi bittikten sonra vardiyaya verirler diye düşünüyorum, şu an sabah 8 akşam 4 çalışıyorum.

@Ben_Claudius,
Umarım

Bak sevgili kardeşim.

İş hayatında iyi niyetli olarak, bir başkasına yardım etmek maksadı ile o bir başka kişinin yaptığı işin ucundan tuttuğun an o iş senin üzerine kalıyor, o iş artık senin vazifen haline geliyor. Benim özel ve kamudaki otuz küsur yıllık iş hayatımda edindiğim tecrübe bu şekildedir.

Sana “şu, buna dokunma” diyorlarsa dokunma. Bakacaksan bak, seyret, işi öğren ama “dokunma” diyorlarsa sakın dokunma. Ne yapmanı istiyorlarsa sadece onu yap, amirlerimden, ustabaşından takdir alacağım düşüncesi ile vazifen olmayan işlere karışma. Ama senden istenileni de en iyi şekilde yap, eksik ve hatalı yapma. İşe zamanında gel, kimse ile tartışma ve dedikodu yapma. Rahatsızlığının verdiği dezavantajı işini en mükemmel şekilde yaparak kapatıp yok ettin mi zaten amirlerin de patronun da seni takdir ederler merak etme.

Ben tecrübemi ileteyim de yine sen bildiğini yap.
@khidrheroorphans,

@khidrheroorphans,
Ozaman 4 aydır sözleşmede ne yazarsa o sanalda hafıf iş vermelerini nedeni senı cıkartcakları için değil başına bi iş gelirse başlarına iş acılır o yuzden onu kafana takma aynı seyler bende yasadım.. Usta bana iş yoksa sen otur sadece dıyordu

Sgk prim ödemesi kaç ay hazine destek karşılayacak bilgi verildimi?
3700 üstü prim günüm var, söyledikleriniz hakkında bilgi verilmedi bana. Sözleşmede yazıyorsa bilemem.

Aman uzak duran ilave iş yapmaktan.
Ne eksik ne fazla çalışın.
Aynen öyle hareket ediyorum

@Ricardo Atewski,
Cıkaramax lar diye bişey yok verır tazminatını cıkarır o ayrı konu
Benim bir arkadaşı da deneme süresinden sonra çıkarmışlar, şimdi tekrar girmiş kaç ay sonra. Aynı bölüme vermemişler.

@levent yzc,
Tamamdır.

@alifatih1958
Tamamdır, formenim ne diyorsa ona göre hareket ediyorum.

@khidrheroorphans,
İşverenlerin bazı kesimleri engelli kadrosunu 6 ayda bir yenileme yaparak hazine destekli sgk prim desteği alırlar. Bu işverenler her zaman uygulanacak masrafı düşünerek engellilere sgk prim ödemesini sevmezler..
İşkur tarafından işe alınan engellinin sigorta prim desteği 6 ay boyunca hazine destek ile SGK ya ödenir..6 ay dolduktan sonra işveren ödemeye devam eder..

@khidrheroorphans, şu an için olanaklar iyi felan diyorsun ya mesela. 6 ay sonra çıkarmazlar ama bezdirip kendin bırakman için çalışmanı zorlaştırırlar.

Emekli özel sektörde engelli kadrosunda muhasebe ve idare işler bölümünde çalışıyorum..

Yasal olarak engelli normal farketmez deneme süresinde çıkarma hakkına sahip çıkaramazlar diye düşünmek yanlış..

Lakin inş güzel şekilde çalışırsın kardeşim benim..

@MuTanG,
Aynen öyle zaten o sebeple biraz tereddütüm var, 11 senelik çalışma hayatım var kaç kişiyi çıkardılar biliyorum deneme süresi bittikten sonra.
Bir ara fabrikanın koğuşlarına ben bakıyordum temizlik ve saire falan.
Çıkanlardan biliyorum.
Umarım çıkarmazlar diyelim.

@BayKukla,
Olabilir evet, hayırlısı diyelim

@BayKukla,

Benim tam tersi oldu. Engelli kadrosunda ve emekli olarak depo sorumlusu ve satın alma sorumlusu olarak göreve başlamıştım. İşe girişimden 1 yıl sonra bilgisayar operatör görevinde devam ediyorum. İşverenler için Engelli kadrosunda yaşı genç olarak çalışmaya devam eden emekliler bulunmaz hint kumaşıdır her zaman..

@deasn12, ben de o departmanlarda kullanırlar düşüncesiyle başvurdum ama meydan elemanı arıyorlardı sadece sanırım. Haliyle olmadı. emekliliğimi de sordu. olsaydım alırlardı. sigortasız iş buldum ama o şekilde çalışmak da istemiyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ALLAH c.c iyilerle karşılaştırsın. Engelli kadrosunda fabrikaya girdim. Tabi ki önce işi öğrenmek için insanları izliyor işin kıyısından köşesinden tutmaya çalışıyordum. Süpürgeyi alıyorum biri koşup elimden kapıyor 2-3 kiloluk koli kaldırıyorum o oradan yapma etme diyor...vb durumları çok yaşadım. Sadece bir tane karaktersiz bana iş yıkmaya çalışıyordu. O kişi de kaza sonucu beline 14 platin takılan biriydi. Sende 4 var ben de 14 var diyen 60 yaşında biriydi. Yani engelli kadrosundan bir yere girince sağlığı yerinde olan kişiler size yardımcı olmaya çok özen gösteriyor. Korkmanıza gerek yok. Özellikle iş yeri doktoruna ara ara gidip hastalığınızı ve yaptıralab işleri anlatın. Eğer ki abes bir durum var ise yetkililere bu kişiye bu işleri yaptıramazsınız diye söylüyor zaten

Üst Alt