Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığı kesildi! Ne yapabilirim?

deepreise

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Geçen sene engelli aylığı için başvuruda bulunmuştum ve başvurum onaylanmıştı. O dönemde evde dört kişiydik: Eşim çalışıyordu, oğlum ve kızım da bizimle yaşıyordu. Kişi başı gelirimiz sınırın altındaydı. Daha sonra eşim emekli oldu, oğlum işe girip evden ayrıldı ve evde üç kişi kaldık. Ancak bu süreçte engelli aylığım kesildi.

Aylığım, 2025 Şubat ayında kesildi. Sonraki 3 ay boyunca sistemde ödeme yapılmış gibi görünüyordu ama hesabıma herhangi bir ödeme yatmadı. Bu süreçte 2-3 kez tekrar başvurdum ancak başvurularım kabul edilmedi.

Şu an hâlâ kişi başı gelirimiz sınırın altında görünüyor. Eşim emekli maaşı olarak 16.000 TL alıyor. Evde sadece ben, eşim ve kızım yaşıyoruz. Bu durumda aylığın kesilmesi ne kadar doğru? Bir yıl içinde ne değişmiş olabilir ki artık aylık bağlanmıyor? Acaba ince bir ayrıntıyı mı kaçırıyorum? Konuyla ilgili bilgisi olan birinin yardımcı olmasını rica ediyorum. Teşekkür ederim.

Ek olarak dün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat giderek durumumu sordum. Görevli personel bana hanede “dört kişi yaşadığımızı” söyledi. Bugün ise oğlumu aynı kuruma yönlendirdim, ona da hanede “üç kişi yaşadığımız” söylenmiş. Bu çelişkili bilgilendirme nedeniyle, kurumdaki değerlendirmelerin şahsa göre farklılık gösterdiği izlenimi oluştu. Cimer'e başvurmalı mıyım?

Son düzenleme:
Üst Alt