Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araçlar 3 yıl sonra satılabilecek mi?

nisam55

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merabalar engelli arçları önceki kanuna göre 5 yıl satılamıyordu şimdi yeni çıkan kanuna göre 3 yıla inmiş diyorlar doğrumu bu konu hakkında bilgisi olan lütfen cevap yazsın bekliyorum arkadaşlar.

aynı konu için bende yazacaktım ama siz sormuşsunuz...bende merakla cevap bekliyorum..birde yenı çıkan torba kanuna göre 1600cc 2800 cc ye yükseltildi diye haberler var..bu oran sadece engel derecesi %90 içinmi geçerli yoksa % 90 altı engeli olanlarda 2800 cc ye kadar araç alabiliyorlarmı ???

2. (Değişik: 16/7/2004-5228/21 md.) (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tâbi mallardan; (1) a) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, engellilik oranı % 90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler tarafından, (1) b) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından,(1) c) (Ek: 4/6/2008-5766/19 md.) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm_'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm_'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bu bendin (a) ve (b) alt bentlerinde belirtilen malûl ve engelliler tarafından ilk iktisabından sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle hurdaya çıkarılmasında, bu G.T.İ.P. numaralarında yer alan malları hurdaya çıkaran malûl ve engelliler tarafından, Beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı,Benim anladığım değişmemiş.

yanı değişme yok . Normal engelli aldığımız araçta yine 5 yıl .

Üst Alt