Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını kullanacaklarda sınırlama yapan firma..?

erdoan06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2016 HAZİRAN Ayında raporlu olarak annemin adına VW gurubu bir araç satın aldık. Kanunda kullanacak kişiler belirtilmesine rağmen bizden iki isimbelirterek aracı kullanacaklar için noterde hazırlanmış taahhütname istefi. Ank.Emn. istiyor diye. Israrımıza rağmen aldı. Ayrıca kanunda belirtmesine ve kendisini bağlamamasına rağmen; beş yıl içinde başka araç almayacağımıza dairde TAAHHÜTNEME aldı. Bimere yazdım. Maliye ilgisi olmadığını yazdı. Emn ise herdefasında başka cevap yazdı. Sonra Kamu Denetçiliği kurumuna yazdım (annemin beyanı benim yazıya cevirmem ile ) beklemedeyim.
Kanuna rağmen keyfi uygulama için yaptığımız masraf cabası ama kendimizi zorunlu olarak kısıtlamamı hakkında ne yapabilirim. Saygı ile

aracı alırken TSE ye götürüyorsunuz oradan Engelli olmayan kişilerin kullanıma uygunluk raporu alıyorsunuz, ruhsatta Engelli olmayan kişinin kullanıma uygundur yazıyorlar..

erdoan06

İşgüzarlık etmişler! Bu tür belgeler istemeye hakları da yok, vazifeli de değiller.

2015 yılında bizde babamın üzerine araç aldık ve herhangi bir belge vermedik. Ruhsatta engeli aracı olduğu ve 5 yıl ötv muafiyetinden dolayı satılamaz ibaresi var. Trafik polisleri bile bilmiyor incelemiyor bu aracı sadece yakını kullanabilir gibi. Ruhsatta bu ibarelerin yazılı olduğunu kontrol edin eğer yoksa vergi borcu çıkacaktır. İlk sene Opel firması raporları maliyeye bildirmemiş ve bize borç çıktı sonra ruhsatı yenilettik.

Üst Alt