Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını eşim ve ben kullanabilir miyiz?

Egetugra

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben Sol Kolumdan (Çocuk Felci) Özürlüyüm, Eşim Sağ ayağından (Kalça Çıkıklığı), şu an için normal "b" sınıfı ehliyetimiz var, ikimizde "h" sınıfı ehliyet almak istioruz. eşim özel tertibatlı araç satın alabiliyor, ancak ben özel tertibatlı alamıyorum (Sol Kol Özründen dolayı Hareket ettirici Özel Tertibat verilmiyor) sorum söyle; esşim Özel tertibatlı araç alırsa bende h sınıfı ehliyetli olduğum için aracı müşterek olarak kullanabilirmiyiz, bu konuyu BİMER den Trafiğe sordum. eşinize ait özürlü aracı kullanabilmeniz için sizin özürünüze ait donanımında araçat bulunması gerekir aksi halde işlem yapılır deniliyor. bilgisi olan veya böyle bi durumla karşılaşan arkadaşlarım varsa bana iletebilrimi. erkanaktas419@mynet.com

Siz kullanabilmeniz için aynı donanıma ihtiyaç duymanız gerekirdi. Kullanamazsınız bu durumda.

vay be. olaya bak, şansa bak.

peki sayın editör kelebek, kesin mi bu söylediğiniz, yoksa öyle olması gerektiğini mi tahmin ettiniz..

Peki sol kol özürü nedeniyle otomatik vitesli h sınıf sürücü belgesi alabilir raporu alırsam ve 2. el 5 yaşından küçük bir aracı ÖTV sini Vergi Dairesine yatırmadan satın alabilirmiyim?

Sol kolunuzdan olduğu için engeliniz yurtdışından araç alabilirsiniz sadece, yurtiçinden ÖTV ile alınmış araçlarıda alamazsınız, ÖTV'siz sıfır araçta alamazsınız. MTV'den de muaf olamazsınız...

maalesef siz ayrı dünyaların şoför lerisiniz :) Yasalar engelli bireyleri sosyal hayattan soyutlamakla meşgul olduğu için sürücü olurken de engelliler yalnızlaştırılıyorlar....

Özel donanımlı araçları kimlerin kullanacağı hakkında, yanetmelik, genelge veya içtihatlara nereden ulaşabiliriz. yazılanların yasal dayanakları varmıdır, nerede geçmektedir.

Teşekkürler Oturan Boğa Yalnız anlayamadım bir husus var.

"Trafik denetimleri sırasında özel tertibatlı bir araçla ( otomatik vitesliler hariç) karşılaşılması durumunda, aracı kullanan kişinin özel tertibata uygun h sınıfı sürücü belgesi bulunup bulunmadığı kontrol edilecek" denilmiş,

Aracı kullanan kişinin özel tertibata uygun "h" sınıfı sürücü belgesi bulunup bulunmadı kontrol edilecek derken "h" sınıfı ehliyetlerde Özel tertibatlı araç kuulanır yazıyor. ama özel tertibatın detayları ehliyette bulunmuyur, ehliyette özel tertibatlı araç kullanır yazması yeterli demek mi oluyor bu

yani bir başka deyişle eşim ayağından özğrlğ ben kolumdan özürlüyüm ikimizin de ehliyetinde özel tertibatlı araç kullanır yazması ve "h" sınıfı olması halinde ikimizde bu aracı kullanabilirmiyiz

özel donanım ibareli h sınıfı sürücü belgesi iş görecektir. Hiç bir polis daha fazlasını sormayı düşünmez...

Üst Alt