Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını başkası kullanırsa polislerin tavrı ne olur?

efekanaslan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar olduya hasta olduk acil bir durum oldu komsumuz bizi hastaneye goturdu. Olduya eczaneye gidecek ilac alacak v.s polis kontrolune girdi. Polis ruhsattaki serh i gordu. Baskasi kullanamaz satamaz v.s ne olur neyapar polis badina gelen varmi. Araba eski 91 model. Getireli 7 yil oldu. Yani o prosedur uygulabacakmi ille. Musama gosterilemezmi. Genel tavir nedir bilen varmi

Orasi oyle tabi ama belki daha once bu durum ile karsilasmis arkadaslar vardir. Tecrubedi olan arkadaslar. Aacaba ne gibi bir doyalog geciyor genelde uc asagi bes yukari aynidir polisin tavri. Ben cok fazla uzerine gitmedillerini duydum bir polis ark. Dan

Yorum icin tesk.

ben kardeşim kullanırken 1 kez durduruldum gece geç saatti.
bende önde yanında oturuyordum,ruhsata baktı kullanan kişi kardeşim dedim, hiç bir sorun olmadı soru bile sormadı ...
ama bu demek değildir tabi bu duruma müsama gösteriyorlar,o anki polisin ruh hali ile alakalı biraz sanırım

Acil durumlarda "sen aracın içinde olduğun sürece" B sınıfı olan herkes kullanabilir.

Aracın içinde değilseniz de babanız, kardeşiniz ya da arkadaşınız şöyle diyebilir: "-o başka bir yerde, şu an onu almaya gidiyorum. beni şoförü yaptı"

Ben özellikle gidip bir polise sordum. Dedim ki ben uzun süre kullandım yoruldum, babama verdim ne olur dedim. Anlayış gösteriyoruz merak etmeyin dedi...

Arkadaslar bunlar dogru. Ama bunlarin disinda yskinlik derecesi olmayan biri kullanirsa arabada yokken ne olur yani surucu ve arac sahibi acisindan cezasi nedir. Surucuye ceza yazip birakiyorlarmi.

şeymah;
buna sahit olan yada deneyen varmi. Yada tam tersine en kotusune sahit olan horen bilen duyan..

arabanın bağlanmasını göze alırsan, herkese kullandırabilirsin. nihayetinde polisin aracı bağlama yetkisi var. eğer polis görevine bağlı biriyse arabayı o anda bağlar.

Baglama yetkisi var. Dogru. Peki bunu uygularmi.. sonucta burdaki zaruri ve nadir bir durum. Cok defa uygulandigini duyan varmi. turk polisinin tutumu nedir.

bak canım kardeşim. polis kanun adamıdır. kanun neyse onu uygulamaya mecburdur. şehir içinde belki görmezden gelebilir ama şehir dışında görevini yapar.

Asıl problem yetkisiz ehliyetten polisin kesebileceği ceza değil arkadaşlar..

Kaza yapılırsa kasko yada zorunlu trafik sigortası tamamen ehliyetsiz sürücü muamelesi ile para ödemeyeceği gibi sizi borçlu çıkarır, ve ciddi masraflar ödemek durumunda kalabilirsiniz.
Daha tehlikelisi, Allah korusun yaralanmalı, sakatlanmalı yahut ölümlü bir trafik kazasına karışıldığında yine ehliyetsiz sürücü muamelesi ile uzun süre hapis yatabilir yahut yüzbinlerle ifade edilebilecek tazminatlara maruz kalınabilir.

Bunlara dikkat etmeli... Yoksa polisin keseceği ceza onun insafına kalmış ve kesse de bir şekilde ödenmesi mümkün olabilir. Daha tehlikeli olanlar yukarıda sıraladıklarım...

Tamda bu yüzden bu konuyla ilgili olarak şu başlığı açtım;

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ullanamaz-engelsiz-tertibatli-kullanamaz.html

ve bende mağdur olarak şikayet ediyorum...

Benim ömrüm illegal araç kullanarak geçiyor ve belki ben bu özgürlüğü göremeyeceğim, umarım benden sonrakiler bari daha özgür ve insan odaklı yasaların olduğu bir ülkede yaşarlar...

Kaza kisminda soyledikleriniz dogru. Allah korusun diyorum. Tertibatsiz sadece otomatik vites arac kullanilabiliyor. Bu araclari hem ehliyetli engelli vatandas hemde normal ehliyetli vatandasin kullanmasi durumunda neden ehliyetsiz muamelesi olsun anlamis deyilim. Sonucta bes yil sonra normal satisi yapilan tertibatsiz araci b sinifi ehliyetliler aracta hicbir teknik dehisiklik yapmadan kullanabilecek.. ee bu durumda bunun bir maddesi olmasi lazim. Ehliyetsiz arac kullanma dinifinda degerlendirmek yanlis bence

Üst Alt