Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımla turistlere rehberlik edebilir miyim?

engin59

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Engelliaraacim var benim bu aracla yabanci Turistlere rehberlik etmem kanunimi bilenlerCevep yazsin mehmet yazici

Sevgili kardeşim benim gençliğimde iki kelime yabancı dil bilen çaktırmadan veya çaktırarak rehberlik yapabiliyor idi. Ama rehberlik yapma şartları şimdi o kadar laçka değil. Son derece katı kuralları var ve bir o kadar da sıkı denetim söz konusu. Eğer kokart sahibi değilsen, ki kokartı her zaman boynunda taşımak zorundasın kokartını boynuna takmamanın müeyyidesi vardır, rehberlik yapma şansın hiç ama hiç yok, bunu unut. Aracın bir engelli için dizayn edilmiş ise o takdirde belki aracın ile sadece şoförlük yapabilirsin yanında rehber olmak kaydı ile. www.tureb.net sitesini ziyaret edip daha teferruatlı bilgiyi kendilerinden öğrenebilirsin.
Kolay gelsin

enelli aracim var

engelli aracim var benim arapçam anadilim gibibu aracimla arap tanidik turistler bana geliyorbu aracimla arap arkadaşlarimla şehir içi veya şehir diş biliktegezmem kanunsuzmu kanunsuz ise cezasinedir bilmek istiyorum

para karşılıgındamı yapıyorsunuz bunu

yakalanırsan yanarsın korsan taksiciliğe Giriyor Ve Ağır cezaları var Dikkatli olunuz:rolleyes:

siz gerçekten bu konunun kanuni yonünü biliyormusunuz

bu gelen arap turstler gercekten tanidigim insanlar

Resmi olarak ticari bir faaliyet olmayacağı için, sürücü belgenizle birilerini taşımanızda hiç bir sakınca da olamaz. "Korsan faaliyet" konusu ayrı bir şey tabii. Ona dair yasal sorumluluk sizi de herkes gibi bağlar. Olası bir yakalanmada siz de herkesle aynı muameleyi görürsünüz.

bu isi yapmanin resmi imkani varmibi yerden izin belge gibi

Bu konuda bir fikrim yok. Ama H sınıfı sürücü belgesi ile -insan taşımaya mahsus- ticari faaliyette bulunamazsın, onu biliyorum.

Üst Alt