Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımı amcamın da kullanabilmesi için ne yapmalıyım?

Eurest

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Adıma tescilli olan tertibatsız sadece otomatik vitesli aracı öz amcam (babamın kardeşi) kullanabileceğini biliyorum bunun için hangi işlemlerin yapılması gerektiği hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Amiyane tabirle her kafadan bir ses çıkıyor :confused: Kesin ve net bilgisi olan arkadaşlardan destek beklerim..

Herkese selamlar.

TSE ile görüşün en temiz düzgün bilgiyi onlar verir...
TSE ye ücret yatırılıyor ( benim projeci yaptırdığı için bilmiyorum ) mühendis arabanıza bakıyor aparat varsa ona göre onay verecek, daha sonra da emniyete gidip ruhsat yenileyeceksiniz diye biliyorum, fakat biliyorum demeyle olmaz. TSE ye gidip doğru bilgiyi edinin...

Bu başlıkta anlatmış bakın...

https://www.engelliler.biz/forum/oz...gisti-ruhsattaki-ibare-ne-anlama-geliyor.html

gönülyarası araçta tertibat yok. bu dedilklerin tertibatlı araç için geçerli olmalı TSE onayı falan..

Tertibat olmayanı zaten amcanız sürebilir diye biliyorum,Patrona soralım bilgisi vardır belki...

@OturanBoğa,

Düşüncen nedir...? TSE ile işi var mı arkadaşın...?

araçta tertibat olsada olmasada tse kontrolünden sonra araç başkaları tarafından kullanılabilir denilebiliyor. Yani kanıtlamalı belgelemeli ve onaylattırmalısınız gibi bir mantık var.

Ben aracımı alırken sadece otomtık vıtes. Ruhsat ıcın karakola gittiğimde sordum esım de kullanacak ısım yazdırmam gerekıyormu dıye sordum . otomatık oldugu ıcın sorun yok dedıler.

TSE ye yazı yazdım gelen cevap;

[FONT=Arial]Sayın İlgili,[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=3]Söz konusu husus ile ilgili olarak "ÖZEL TERTİBATLI ARAÇLARIN ENGELİ [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3]OLMAYAN KİŞİLERCE KULLANILMASIYLA İLGİLİ TEKNİK MUAYENE [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3]RAPORU" nun aracınız bulunduğu ildeki TSE Araç Proje birimine başvurularak [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3]temin edilmesi gerekmektedir.[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=3]Bilgilerinize sunulur.[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=3]ANKARA ARAÇ PROJE MÜDÜRLÜĞÜ[/SIZE][/FONT][/FONT]

TSE ile birebir telefon görüşmemizde verilen detay;

Sadece tertibatlı araçlar için uygunluk raporu gerekli olduğudur, otomatik vitesli araçlarda ruhsatta yazması gerekli dendi.
Yasa Nisan 2015 te yürürlüğe girdiğinden 2015 ten sonra tescil edilen araçların ruhsatına yazılıyormuş.

Bizim aracımız 2014 model olduğu için sonradan işletmemiz lazım olduğu bilgisi verildi, kamuoyuna duyurulur.

[Son ve NET Bilgi]

Cuma günü Trafik Tescil Biriminden randevu alarak başvuruda bulundum.

Memurun dediği;
"Bununla ilgili kanun maddesi vardır, konu ile ilgili cezai yaptırım yoktur, kimse size bununla ilgili ceza yazamaz yaptırımda bulunamaz, aracınız tertibatsız ve otomatik vites olduğundan herkes kullanabilir."

Üst Alt