Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli aracım var. İkinci el araç alabilir miyim?
Nasıl yani kişi ÖTV indirimli araç almasına rağmen. Tekrar ÖTV indirimli alınmış engelli araç alabilir mi? Yani ikinci bir indirimli araç alabiliyor mu? 2. El olarak..
@mehmetcanyılmaz ;
İkinci araç eğer engelliden alınacaksa süresinin dolmuş olması gerekir. 5 yıl içerisinde ÖTV indirimli yalnızca bir araca sahip olabilirsiniz. Kendiniz de alsanız, başkasından da alsanız böyle. Engelli olmayan bir kişinin aracı alındığında da MTV muafiyetinin tek araçta olacağını belirtmiş arkadaş.
evet piyasadan 2. el olarak 2. arabayı alabilirsiniz (engelli indirimi ile alınmış bir arabayı engelliden değil) ama o arabaya tadilat lazımsa yapabilir ve ruhsata işletebilirsiniz, ama engelli indirimli aracınız MTVden muaf oldugu için bu arabaya MTV ödersiniz.
Ben daha önce yaşadım klasik bir araç almıştım, ama satarkende teribat vs proje işinin tersten yapılması yada çekme belgeli satmanız gerekiyor. Bu da satışı zorlaştırıyor, fiyat düşüyor.Artı aracı başkası kullanamıyor.
Sizin üstünüze olacak ama engelli aracı olarak tescil edilmeyecekse, normal ehliyetli birisi kullanabilir ama H sınıfı ehliyet ile siz yasal olarak kullanamazsınız