Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araç ruhsatı ve emniyet dosyası birbirini tutmayabiliyor

Konular
41
Reaksiyonlar
16
02.10.2007 ruhsatimda yazan tescil tarihi. Bugun araci satis icin notere gittim Emniyetteki dosyasinda 02.10.2007 tarihi karalanmis emniyet 23.10.2007 tarihli kaseyi basmis.
Arac satisinizda satmadan once dosyasina bi baktirin derim. Resmen rezil oldum. Araci alan kisi almaktan vazgecti. galeriye kapora verdim el tertibatini cikarttirdim. Ayrica 5 yil onceki ruhsatlarda arac 4 kisiliktir yaziyor. Noter arac 5 kisiliktir yazisi olmadan duzelttirmeden satis yapamiyor mus. Bilginize.
5 yillik arac satis hakki doganlar kontrol yaptirmadan notere gitmesinler.

Bu hata kimin ne emniyetin ne de vergi dairesinin. İs takipcilerinin yaptigi firildak isler. Ruhsati yanlis yazdirmis.

Acemi bir iş takipçisine denk gelmişin şanssızlık, ruhsattaki yolcu kişi sayısında sürücü dahil der, senin iş takipçisi işgüzarlık yapmış aracı otomatik pilota almış 4 yazmış, önceden ruhsatları sigortacılar yada iş takipçileri dolduruyordu şimdi onlar yok , sadece trafik tescil şubesi dolduruyor
Leyla,
Bir kaç sorun daha okursa sanırım araba almaktan vazgeçecek, küçük bir tavsiye ; aracın ruhsat işlemleri için evrakları trafik tescil şubelerine vermeden elinizdeki bütün evrakların birer tane fotokopisini mutlaka alıp saklayın , bir sorun oldugunda yada karşılaştıgınızda elinizde kontrol edebileceginiz belge bulunur, çünkü sonradan trafik tescile gitmek, bakmak, baktırmak, kontrol ettirmek konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz

evet sıfır araç aldım galeriden ve 5yıl sonra karşıma çıkan sorunlar bunlar.iştakipçileri o an işi beceriyorlar ama sonradan başınız ağrıyor.işler bittiğinde kontrol etmek lazım.aracı 2 sene önce muayeneye götürdüğümde engelli aracı olarak bile işletmemişti.:)) sonuç olarak 1 ayıma sebep oldu.hayırlısı demekten başka yapacak bir şey yok.arabamı alıcak kişi 1 ay bekleyemem diye almaktan vazgeçti en kötüsü uğraş dur:)))

Hata herkes te olabiliyor ben aylarca ruhsatının aynı sayfasında hem kamyonet hem minibüs olarak geçen, onlarca kez de trafik çevirmelerine denk gelip hata ancak ikinci muayene de TUVTURK elemanlarının dikkati sayesinde anlaşılan arabayla dolaştım. Emniyet özür dileyrek sayfayı değiştirdi ama kontrollerde denk gelselerdi kontrol yapan memur aynı hassasiyeti gösterirmiydi emin değilim.Kendi aracım dururken hemde şehirlerarası yolda " Hastaneye gidiyosan ambulans çağıracaksın" diyecek kadar kıt memurlarımızda var..

Takipçi konusunda eğer aşamalarıtakip edebilecek bir yakınınız varsa takipçiye asla bulaşmayın derim normal masrafınız 100 liraysa 500 lira ödeyebilirsiniz..
Hayırlı olsun aracınız bu arada arkadaşım..

Yüzlerce sayfalık bir evrak demeti degildir zaten fatura, ötv muafiyet belgesi, tertibat varsa tertibata ilişkin iki yada üç sayfa ve yine tertibat varsa
EK-1 formu ve araç muayene belgesi toplam 10 sayfayı geçmez, gülünecek bişey yok en dogal hakkın , aklında duracagına yanında dursun :)

Bayii nin takipçisinde problem yok arkadaşım problem emniyet çevresinde büroları olan, emniyetin oraya gittiğinizde çevrenizi saran elemanlar..:)

İstanbul da durum nedir bilmiyorum gerçi de...

Hayatimda bu kadar sinir olmadim hic bir seye bu ne yaaa dedim yani.Arabayi 5 yili dolunca satayim dedim crsmba gunu arefe gunu notere gittik aliciyla efendim neymis emniyetten arabayi düşürmek gerekiyormus...Emniyette arefe gunu calismiyormus..bu nee bicim is bi araba veriyorlar anasinin nikah kaydini istemedikleri kaliyor..İnanin bir daha otv siz arac filan almam bu son du yani
Alirken elli turlu nagme satarken keza ayni..
Noter artik guluyor bana ben aliyim arabanizi valla bu alici da beklemem derse yorulmayin dedi "
Ben arabayi satmaya ugrastikca gitmem diyor:)))

Bayramdan sonraki günde satamazsam hayrina vericem :)))

Üst Alt