Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engel türüme ve eğitimime göre EKPSS'ye nasıl gireceğim?
Arkadaşlar ben %80 Sürekli Raporlu Anemi Hastasıyım. Fakat zihinsel bedensel bir sorunum yok.
Ayrıca lise mezunuyum. Bu sene üniversite kesin gideceğim ama mezun olmadan 2016daki EKPSS Gireceğim.
Şimdi ben hangi eğitim düzeyinden girip hangi soru türlerini yapacağım. Lisans mı önlisans mı ortaöğretim mi ?
Ve cevaplayacağım soru türleri Genel mi işitme mi zihinsel mi. Matematik çözecekmiyim (matematikte pek iyi değilim). Kaç soru var ? ...
Ve memur olmak için kaç puan almam lazım.
Çok karışık ya kafam çok karıştı Acaba sade bir dille beni aydınlatabilecek varmı.
[FONT=sans-serif]1) Türkçe 15[/FONT] [FONT=sans-serif]2) Matematik 15[/FONT]
[FONT=sans-serif]Genel Kültür Testi Soru Sayısı[/FONT] [FONT=sans-serif]1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10[/FONT] [FONT=sans-serif]2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6[/FONT] [FONT=sans-serif]3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3[/FONT] [FONT=sans-serif]4) Türkiye Coğrafyası 5[/FONT] [FONT=sans-serif]5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6[/FONT]
[FONT=sans-serif]Genel engelli, görme engelli ve ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme engelli olan adaylar için içeriği aynı bir soru kitapçığı olacak ancak engel gruplarına göre farklı sınav uygulamaları yapılacaktır.[/FONT] [FONT=sans-serif]İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adaylar işitme engelliler için hazırlanan soru kitapçığını kullanacaklardır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Zihinsel engelli olan adaylar zihinsel engelliler için hazırlanan soru kitapçığını kullanacaklardır.[/FONT] [FONT=sans-serif]Cevaplama süresi 60 dakika olacak ancak; engel gruplarına göre farklı sınav uygulamaları yapılacaktır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Engel Grubu Ek Süre Toplam Süre[/FONT] [FONT=sans-serif]1) Genel Engelli Grubu[/FONT] [FONT=sans-serif]a) Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal,[/FONT] [FONT=sans-serif]Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler – 60 dakika[/FONT] [FONT=sans-serif]b) Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otistik, Asberger,[/FONT] [FONT=sans-serif]RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.),[/FONT] [FONT=sans-serif]Özgül Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite,[/FONT] [FONT=sans-serif]disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar 20 dakika 80 dakika[/FONT] [FONT=sans-serif]c) Okuyucu/işaretleyici yardımı alarak[/FONT] [FONT=sans-serif]soru kitapçığını hiç okuyamayan CP hastaları 40 dakika 100 dakika[/FONT]
[FONT=sans-serif]2) Görme Engelli Grubu[/FONT] [FONT=sans-serif]40 dakika 100 dakika[/FONT] [FONT=sans-serif]– 60 dakika[/FONT] [FONT=sans-serif]20 dakika 80 dakika[/FONT] [FONT=sans-serif]40 dakika 100 dakika[/FONT] [FONT=sans-serif]a) Okuyucu/işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayanlar[/FONT] [FONT=sans-serif]b) Soruları kendisi okuyabilenler[/FONT]
[FONT=sans-serif]3) İşitme Engelli Grubu[/FONT]
[FONT=sans-serif]4) Zihinsel Engelli Grubu[/FONT] [FONT=sans-serif]a) Okuyucu/işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayanlar[/FONT] [FONT=sans-serif]b) Soruları kendisi okuyabilenler[/FONT]
[FONT=sans-serif]Toplam 60 soru[/FONT]
Bu forumda da ayrıntılı olarak ders konularını yazmıştım
Anladım peki bu kitaplar ne zaman çıkacak ne zaman çalışmaya başlayacağız. Şuan netten bakıyorumda 2016 kitapları yok 2015 bile yok. Ayrıca 2014 te çıkan soruları nerden bulabilirim çalışmak için... Ve günümüzde memur olmak için ortalama kaç puan almak gerekiyor ?
Anladım şuan kitap alıp çalışmak istiyorum yavaş yavaş öz öz çalışayım diyorum. Ama 2015 ve 2016 EKPSS Kitabı yok hiç biryerde. Ne yapmam lazım acaba yardımcı olurmusunuz ?