20-25 senedir hekmlerle alakam yok
ama firimi soyliyim aman sakin uzak duruk
cogumuzda burda en yaygin gozuken temel affetif bozukluklar kisilik bozuklari vs vs duydurumlar calkanitli yasam konulari genelde kotu hareketsizlik duzensiz uyku stres
bu iciccekler oyle kahve kola gibi sekerldir zararlidir stunde
misal 18 yas alti cocuk 2 bardak buyuk kola icse zararli ama dert degil
ama eneji icecegi omucul olma riski azda olsa ciddi zararli htimalleri var
bi iolariz burdakilerin yazanlarin cogu bahimlik atkinlgimiz vok yuksektir.
kafain uyku duzenini bozar cogumuz yaslaninca duzensiz uyku sagliksorunlar derken genelde tasniyon hastalarida oluoruz fizyolik seyler piskoljik sorunlari psikoljik sorunlar fizyoljij sorunlar tetikliyor kalp damar bobrek tirot karaciger vs gibi beyin kimyasi vs vs de
enerji iccecek asiri asiri asiri yuksek kafain iceriyorlar 2 500lm tenek icmek cokcok ciddi rsiker iceriyo ben ictim bisi olmadi diyebakamak lazim
cogumuza doktorlar ilaclari durumu netr normale yakin tutmakicin veriyorlar
antpresyan kullamayi duruyorlar bazen ki manik durumu yada baska seyleri tetiklmesin diye
iste bu tekere comak sokmamaklazim
sigara alkoluyturucu baska herseye cok daha bagimli olmaya daha atkin ireysleriz pc e oyuna
hemen sorarlar zati sinrisz sonunudusunmeden hareket etme var mi plansiz para harcama vs gibi.
energyicecekleri uyusturuc madelerele benzer ozellikle tasiyo dogru ifade olmadi uyarici gibi extasyler vs vs gibi yani narcotic morfin ailesiyada baska seyler demek istemedim
her insan uzakdurmali bundan ozellike cocuklar yaslilar vede biz psikojisi pek saglam olmayanlar
oyle kola zararli fazla sekerli yemeklim makanrna ile 2 dilim ekmek yedim zarari gibi degil bunlar zarari ciddi derece
24 yasina kalpsorunlar yasatigi insanlar var onumuz yaz ay 1 tane ctim ay tiane daha bi tane daha derken 2-3 tane gun ici icersen 1 gun bisi olmaz 2 gon olmaz ama bi ihtimalde bisiler olabilir.
ilac yanetkilerini de kendimiz netlestirmeye calsmaliyiz doktora bidiri doz mudegisir ilacmi yada bir yum donemi vardir yada baska yontemler cozumler
kendi kendimizde yanetkileri netlestirmeyi denerken daha soruna sebep olmamak lazim
bi kismimiz genc bi kizmimiz degil.40dan sonra inaninisler birden cok degismeye basliyo