Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir Serencam Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Bir Sürgün Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Doktor Hikmet, İstanbul’da yaşayan varlıklı bir ailenin çocuğudur. Babası, Sultan Murat taraftarı olduğu için yıllardır göz hapsinde tutulmaktadır; kendisi de tıp eğitimini tamamladıktan sonra İzmir’e sürgün edilmiştir. İzmir’de Gureba Hastanesi’nde görev yapan Doktor Hikmet, özgür bir yaşam için Paris’e gitmeyi arzular. 1904’te, İzmir’den kalkan bir vapura ani bir kararla kaçak yolcu olarak binip Paris’e giden Doktor Hikmet, orada kaldığı yıl, kitaplardan ve dergilerden tanıyıp hayranlık duyduğu Fransız kültürünü gerçek yüzüyle yaşamaya çalışır; bu arada şehirdeki bazı Jön Türkler’le tanışır. Paris günlerinde ekonomik sıkıntılar, vefasız aşklar, hastalıklar ve yalnızlık çeker.Paris’te geçirdiği yaklaşık bir yıllık sürenin sonunda verem hastalığına yakalanıp hayatını kaybeden Dr. Hikmet’in cesedi, “toprak parası bulunup verilemediğinden Paris’in umumî kuburlarından birine” gömülecektir.

Yaban Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

[FONT=Comic Sans MS]Sessiz ve sakin bir yerde hayatını sürdürmek isteyen Ahmet Celal[/FONT][FONT=Comic Sans MS] , [/FONT][FONT=Comic Sans MS]gittiği yerde ,yabancı[/FONT][FONT=Comic Sans MS]olduğundan,yaban olarak tanımlanmaktadır. köydekilerle hiçbir bağlantısı olmamasına ve subay olmasına rağm en ona düşman gözüyle bakılmaktadır.[/FONT][FONT=Comic Sans MS]Ülkenin tamamı işgal altında olmasına rağmen köylülerin bunu umursamaması , sonuçta; evlerinin kundaklanması, yiyeceklerinin yağmalanması, kadın ve kızlarına tacizde bulunulması[/FONT][FONT=Comic Sans MS] onların akıllarını başlarına getirir.Bu durumu gören Ahmet Celal sevgilisini yanına alıp kaçmaya çalışır.[/FONT]

Hüküm Gecesi
Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Yazarın eserleri arasında siyasî roman olarak nitelenen Hüküm Gecesi'nde, yakın tarihimizin çok önemli bir dönemi gerçek olay ve kişilerden yola çıkarak anlatılır. Gerçek kişilerle, roman tiplerinin değişik bir roman tekniğiyle yeraldığı eserde Yakup Kadri, gençlik döneminde yaşadığı II. Meşrutiyet yıllarını; gazeteci Ahmet Samim'in öldürülmesinden Bâbıâli baskınına kadar uzanan olayları, İttihat Terakkî ile Hürriyet ve İtilâf arasındaki siyasî çekişmeleri konu ediniyor. Siyasî olayların örgüsü içinde kişilerin psikolojisinin ağır bastığı romanda Yakup Kadri, daha sonra Yaban'da temel düşünce olarak ağır basacak aydın-halk ikileminin ilk izlerini işlemektedir.

Milli Savaş Hikayeleri Yakuo Kadri KARAOSMANOĞLU

Kitap kısa hikayelerden oluşmaktadır. Kitap ülkemizin düşman işgali altındaki savaş yıllarını ve düşman mezalimini çarpıcı hikayelerle anlatmaktadır. Ayrıca kitabın sonunda karışık hikayelere de yer verilmiştir.

İsmail BİLGİN: Medine Müdafası .. (Çöl Kplanı Ömer Fahrettin Paşa)
İsmail BİLGİN: Sarıkamış .. (Beyaz Hüzün)

Şiddetle okumanızı tavsiye ederim tarihimizi çok kötü çarpıtmışlar.
Bu zamana kadar bilmediğimiz gerçekleri öğrenebiliriz bu kitaplar sayesinde.

Anamın Kitabı (Anı) Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Yakup Kadrinin çocukluğuna ve annesiyle olan anılarına yer verilmiş.

Debbie Macomber-KÜÇÜK MUCİZELER DÜKKANI

Kitabın başında içinde kendinize ait birşeyler bulacağınız söyleniyor. Ben direk kendimi buldum. Hayatının uzun bölümünü sıkıntılarla geçirmiş bir kişinin 30 lu yaşlarda hayatta kazandığı manevi tecrübelerini açtığı örgü dükkanında yaşamın farklı köşelerindeki öğrencilerine aktarmasını anlatıyor...

Ankara Y Kadri KARAOSMANOĞLU

Yeni kurulan bir devletin buhranlı dönemlerinde insanların kendi menfaatlerinden çok devletini ve milletini düşünmesi gerekir.Bu zor dönemin atlatılmasında her ferdin yürek yüreğe, el ele çalışması; engelleri, ne kadar güç olsa da, beraberce aşması gerekmektedir.

Vatan yolunda (Anı) Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Milli mücadelenin Avrupa İstanbul ve Ankara cephelerinden nasıl göründüğünü anlatan bir anı kitabı.

Hep O Şarkı Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Münire, romanı yazdığında artık yaşlı ve dul bir kadındır. Romanda hayatını anlatır ama hayatı aslında bütün hayatı boyunca aşık olduğu ve hayatı boyunca da kavuşamadığı Cemil Bey ile aralarındaki aşktan ibarettir. Münire, 50 yaşını geçmiş artık hayatın geride kalan kısmına bakarak yaşayan, yaşanmamışlıkları düşünerek kalan hayatını geçiren sade bir dul kadın; Hep O Şarkı da pişmanlıkları anlatan acıklı bir aşk romanı.

Şimdiye kadar 47 tane kitap okudum. En son okuduğum kitap pargalı'nın oğlu Mehmet Şah ok ve aşk.

Gençlik ve Edebiyat Hatıraları Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Yakup Kadri’nin anı kitaplarının sonuncusu. Yazar edebiyatla, edebiyatçılarla yakın ilişkiler kurduğu 1908 ve sonrasına, gençlik yıllarına döner ve bu kez anılarını anlatırken, öbür anı kitaplarından farklı bir yol izler. Doğrudan kimi edebiyatçıları konu ederek onlara ilişkin anılarını aktarır, sözünü ettiği kişinin bir sözünü veya bir davranışını yorumlar. Kimi zaman da yargılamaktan kaçınmaz. Gençlik anılarını yazarken de hem yaşadığı yıllardan hem de anılarının döneminden bakar olaylara.

Hikayeler Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

İlk hikayelerinde bireysel mutsuzluğu, karamsarlığı işlerken büyük ölçüde Fransız yazarı Guy de Maupassant'dan etkilenen, savaş gibi toplumsal felaketlerin karşısında ruhsal bakımdan çökmüş ya da saplantılı aşklar ve tutkular nedeniyle kendini toplumun dışına itmiş bireylerin acılı yaşamını konu edinen Yakup Kadri, Maupassant'ın mutsuz kahramanlarının bizim toplumumuzda da yaşamakta olduğunu savunur. Bu anlayışı değişmese bile yıllar sonra yazacağı ve Milli Mücadele insanlarını konu edinen hikayelerinde koyu karamsarlıktan bir ölçüde uzaklaşacak ve daha umutlu tipler çizecektir.

Osman Ulagay - Türkiye Kime Kalacak? Başbakanın Yazdırdığı Kitap

Tavsiye edilir!

Binbir Çiçekli Bahçe Yaşar KEMAL

Üç bölümden oluşan kitabın birinci bölümü, Yaşar Kemal'in 2007'de Ankara'da gerçekleştirilen 'Türkiye Barışını Arıyor' konferansında yaptığı konuşmayla açılıyor. 'Kimlikler' başlıklı ikinci bölüm, Orhan Kemal'den Mehmed Uzun'a, yazarın yakın dostu olmuş pek çok ismi ağırlıyor. Dokuz yaşındaki Helin Zeynep Miser'in Yaşar Kemal'le yaptığı söyleşiyi de içeren 'Konuşmalar' ise Binbir Çiçekli Bahçe'nin üçüncü bölümünü oluşturuyor.

harry potter ve sırlar odası. diğer serilerinide okumak istiyorum ve o devirde yaşamak istiyorum o_O

Ergenokon Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Yazrın Millî Mücadele sıralarında, İkdam gazetesinde çıkmış makalelerden bir küçük kısımdır.

Debbie Macomber 'in Küçük Mucizeler Dükkânı'nı okudum. Yormayan, sıkmayan, sabun köpüğü misali bir kitap. Yaz için ideal :) Aynı yazarın Bir Yumak Mutluluk , Bahçemde Yeşeren Umutlar , Mucizeler Dükkânına Dönüş kitaplarını aldım , okumak için sıraya koydum bile.
Fakat şu an gözüme başka bir kitap kestirdim hemen okumak için ; Başucumda Müzik- Kürşat Başar :eek: Okuduktan sonra fikir beyan ederim. :)

Şiddetle tavsiye ediyorum Sema' cım :)

Kürşat Başar' ın, kadın ruhunu samimi bir şekilde yansıttığı okunmaya değer, sürükleyici bir kitap.
Çok beğendim. Anlatım şekli, betimlemeler olağanüstü ..

Beğeneceğini düşünüyorum ..:)

Dört Yapraklı Yonca Refik Halid KARAY

"Namusumuz üzerine yemin ederiz! Dört genç kız ayağa kalkıp hep bir ağızdan böyle söylediler. Dördünün de gözleri karşıya dikilmiş, göğüsleri ileride, ayakları hizaya gelmiş, 23 Nisan bayramı için hazırlıklar yaptıkları sırada öğrendikleri vaziyeti almışlardı. Evinde din terbiyesi ile yetişmiş olan Yonca, bu kadarı kâfi görmemişti ki en ciddi sesiyle sordu: Vallahi mi? Billahi mi? Yine hepsi cevap verdiler: Vallahi! Billahi! Merasim bitmişti; artık 'Dört Yapraklı Yonca' isimli yardımlaşma cemiyeti kurulmuş oluyordu."

Çete Refik Halid KARAY

İskenderunda Fransızlara karşı savaşan çeteci bir öğretmenle,Bolşevik Rusyasına karşı savaşan bir Rus kızının dağlardaki aşkı anlatılıyor.

Elif Şafak Aşk bir ara çok popülerdi merak ettiğim için okudum niye bukadar çok tutuldu doğrusu anlamadım.

üstün dökmen kelebekler ve insanlar
tavsiye etmiyorum
dili inanılmaz derecede düzdü konuyuda derinleştirememişti bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt