Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyken yeni rapor aldım, süreli çıktı. 1 yıl sonra SGK kontrole çağıracak mı?

Abraham. 90

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
4
2011 de aldığım raporla vergi indiriminden emekli oldum.Ekpss ye başvurmak için raporun sağlık bak.dijital ortama yüklenmesi gerekiyormuş.Yeni engelli raporu çıkarttım heyete girdim.Ama 1 yı süreliğine vermişler raporu.Önceki sürekliydi.Şimdi 1 yıl sonra maaşımı kesip yeni engelli raporu ister mi sgk.

Dijital ortama eski engelli raporun dilekce ile yüklenmiyormuydu.Ssk ya falan gidipte adamları ayıktırna.yeni aldıgın rapor emekli olurken aldıgın rapordan derecesi düşükmü. Kaçıncı dereceden emekli olmuştun yeni raporunun derecesi nedir

21.0cak.2026 yeni engelli raporu çıkarttım.1 yıl süreli verdiler.Seneye 2027 de sgk ya ne zaman başvurayım ki maaşım kesilmesin

Açıklayıyayım ne işim var.92 ingilizce öğretmenliğini kazandım,çalışıyordum çocuklar vardı onların tahsili,üniversiteleri derken tam 30 yılım geçti.Okuttum 3 nüde üniversitede hiç kolay olmadı .Derken 56 yaşında 2022 de üniversite affı çıktı.Sıra bana gelmişti.Başvurdum,başladım okula.Şimdi 4.sınıf ikinci döneme başlayacağım.Sınıf arkadaşlarımın babalarından hatta çoğu hocamdan bile yaşça büyüğüm.Şimdi içimde ukde olarak kalan ingilizce öğretmenliğini Allah izin verirse yapmak istiyorum.Zaten 65 yaş son mecburen emekli ediyorlar.Ben hayalimdeki mesleği yapabilmek için tam 30 yıl bekledim.Sence değmez mi buna?

@Abraham. 90,

Allah aşkına emekli olan birinin e kpss ile ne işi olur hadi oldu diyelim e kpss yi de kazandın diyelim yaşını da en az 45 diyorum hadi e kpss ile memur ya da işçi oldun diyelim Allah aşkına hala emekli maaşı alacağını mı zannediyorsun emekliliğini iptal etmeden hiçbir yere giremezsin devlet emekli çalıştırmaz

Dayı kusura bakma da senin ki aç gözlülük hem emeklisin hem emekli maaşım kesilmesin diyorsun hem de e kpps ye gireyim memur olayım diyorsun yapma allah aşkına ya kaç tane genç engelli var ülkede bırak da onlar yarışsın

abi 4 ay önce git ama sgkdan sevk alıp git sorun çıkmasın.hayallerinin peşinden koşmak tabiki güzek sen burdakılere bakma. vergi indiriminden emekli olduğun için tekrar 40 üzeri rapor alman çok kolay yani yeni sisteme dahil değilsin. keyfine bak dayı herşey sadece prosedür.

Kurumlar artık eski raporları kabul etmiyor karekodlu barkodluya zorunlu tutuyor eski rapor geçerliliğini koruyor yalanına inanmayın herşeyde yeni rapor isteniyor akp demek hak kaybı demektir
emeklilik yalan oldu
araç almak yalan oldu
mevcut emekli olanlara bile tebligat geliyor kurum yeni rapor ibraz istiyor hakkınızda şikayet var ya da hastane soruşturma da gibi bahanelrle eski raporları iptal ediliyor.
Bakıma muhtaç onbinlerce kişinin 2022 maaşları iptal edildi(çok eski raporlar ve ÖTV siz araç alım maaşlar kesiliyor)

@Abraham. 90,

Şuanda senin ssk ile işin yok. Daha önceki vergi indirimine sürekli imiş ve emekli olduğunda kontrol muayenesi şerhi falanda yok.Yapman gereken eylüldeki memurluk sınavına hazırlanıp engelli statüsünde atama olacak puanı almak.Zaten memur olursan emekliligin iptal olur.4c statüsünde çalışan olarak devam edersin.Yeni raporun da 1 yıllık oldugu icin 3 ay öncesinden tekrar yenilemek icin bireysel olarak müracaat edersin.Bu birinci senaryo diyelim memurluk sınavını kazanamadım emekliligin zaten devam ediyor.Senin ssk ile işin yok yani.Hak edilmiş enekliligin her halükarda devam eder.Emekli olduktan sonra engelli rapor alınmaz diye bir kural yok yani sonuçta 3 dereceden rapor almışsın bu rapor yüzde kırkın altında kalmış olsa idi irelde belki ssk müfettişi incelemesinde farkedilse tekrardan kontrol muayenesine cagırıp yeniden rapor isteye bilirdi. Rabbim gönlüne göre versin hedeflerine ulaşırsın inşallah.

Zaten 2025 EKPSS kılavuzuna yeni eklemişler.7.maddede emekli maaşı alanlar kazansalar dahi atamaları yapılmaz diyor

Üst Alt