Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Sürekli raporuma rağmen sürekli kontrol isteniyor!?

MUSTAFA44 Kardeş önceden %50 oran verilmiş olan bir engelliye
%0 verme ihtimali olamaz bir yanlışlık vardır onda.. Raporun sonucunu sordugun memur anlaşılan kafayı bozmuş kızgınlıkla öyle söylemiş olabilir akşama kadar rapor sonucu sorulan bir birimde oluyor öyle dengesizler, ters cevap verenler oluyor. Dur hemencik moralini bozma sıfır puan da neymiş sağlam insanlar bile 3-5 puan alır heyete girseseler.

algaNihat
yok kardeşim bizzat kendim gördüm durum bildirir raporunu benim anladığım bir karar veremedik yazdıkları tamamen hasta olan biri ifade ediyor ama oran konusunda %0 vermeleri birşey ifade etmiyorki tekrar sevk ediyorlar yani nasıl olur bu adam hem hasta hem hasta değil %0 yazarlar yarın gidip bakacağım sgkdan birşey çıkmıyor anca sevk canına minnet hastaneyle görüşeceğim itiraz falan olurmu bilmem sonucu yazacağım..

MUSTAFA44 Bilinçli bir şekilde 0 veriyorlarsa bu bir suçtur tabibipler odasına şikayet et ne bileyim CİMER Falan şikayet et Dr. lar hipokrat yemini ediyorlar hadi yemini geçtik görevini layıkıyla yapmak zorunlulukları var Devletten halkın ödediği vergilerden maaş alıyorlar caduır devleti mi burası peşlerini bırakma kardeşim hakkettikleri cezaları alsınlar.

[FONT=sans-serif]Batsın böyle Türkiye de insanlık anlayisi da suriyelilere her ay dünyanın yardımını yapıyorlar kendi insanları açlıkla sefaletle uğraşıyor bir de yetmedi zaten engelli olarak yaşamanın zor olduğu bir toplumda bir de devlet vuruyor yazık ya ne olacak bu ülkenin sonu 😢[/FONT]

[FONT=sans-serif]Herkesden büyük Allah var bu dünya kimseye kalmadı kalmayacak bu dünya yalan sahte ahiret gerçek kim bizim hakkımıza giriyorsa bunun hesabını er yada geç verecek hatta öbür dünyada bizim engellerimiz kalktığında imanlarindan söke söke alacagiz[/FONT]
Sevil001

Yukarıdaki iki mesaj da sana ait. ikinci mesajın gayet güzel, Allah demişsin öbür dünya demişsin ahiret demişsin,eyvallah. Hepsi imanın gereklerinden. ama Görüyorum ki sende de vicdan eksikliği var. birinci mesajınla öyle zıt davranıyorsun ki. Suriyelilere yardım yapılıyormuşta kendi insanı sefaletle savaşıyormuş öylemi. Bak aşağıya iki tane link koyacam. Birisi tam muhalif bir sayfa. Sen inanmazsın diye ordan aldım haberi. Yapılan nakdi yardım her ay 100 TL. Oda Avrupa Birliği Fonundan karşılanan para. Çadır kentlerde kalan sabit olan mültecilere ödenen para. linkleri koydum bakalım gözün kesip okuyacakmısın.

Link 1 : https://teyit.org/suriyeliler-maaslarini-almak-icin-ptt-onunde-kuyruga-giriyor-iddiasi/

Link 2 : https://www.sozcu.com.tr/2019/gunde...liye-maas-verilmiyor-yardim-yapilyor-5200066/

Hem Allah diyeceksin hemde o suriyeliler içinde ayakkabısız elbisesiz dolaşan bebekleri kadınları görmeyeceksin öylemi. Allah'a havale ediyorum senin gibi bağnazları. Suriyelileri genelleme yapamazsın. Kafanı kumdan çıkar bak bakalım. O çadır kentlerde insanlar ne zor şartlarda yaşıyor. Onlar çokmu memnun senin gibi homurdananların arasında kalmaktan. Üzerlerine yağan bombaları görüyormusun. Yazık çocuklar molozların altından kolları bacakları koparak çıkarılıyor. Sen nasıl insansın. Sapla samanı karıştırma. O suriyeliler içinde parasını kurtarıp gelen gamzsızlar görgüsüzler var evet. Bizim içimizde olduğu gibi. Aralarında sapıklar var sahillerde karı kız kesen. Bizim içimizde olduğu gibi. Ama o kadınları o çocukları da aynı kefeye koymayacaksın. Bak sende bayansın. Bir cümle kurarken bile kul hakkına girersin ona göre. Sen Allah diyorsan dikkatli davranacaksın. Birisi sana cevap yazmış demiş ki ; "sınırın dışında da onlara bakılabilirdi" diye. Hepiniz de düşünmeden konuşan insanlarsınız. Bir kere devlet sınırda güvenli bölge yapamadan nasıl bakacaktı o insanlara acaba sınırın öbür tarafında. Kaç tane harekat yapıp temizledide öyle bakıyor sınırın dışında. Adam bunları görmüyor. Sende öylesin işte. İşine geleni gören işine gelince Allah iman diyen birisin. Tutarsızsın. Bu konuyu dağıtmışsınız zaten bende sizin izinizden devam ettim. Bunları bir İNSAN olarak söylemem gerek. Öyle lafla sözle ALLAH diyerek insan olunsaydı. Evvela vicdan olacak insanda. Sevil adlı şahıs çoğu mesajını okudum çok tutarsız ve devlet düşmanı mesajların var. Eleştiri falan değil bunlar. asılsız iddialar beddualar dolu. Senin söyleyiş tarzın bir kesime çok benziyor ama neyse onu burda demeyim. Bu arada dünyada ilk defa engellilere özel memurluk sınavı açıp adil bi şekilde devlet kurumlarına personel alan senin ülken yani bu ülke. Hatta o sınavın açılması için bu sitede mücadele edenlerden birisiyim ve devletimin sayesinde atandım. Belliki sende atanmışsın. nankörlük etme bu devlete. Herkes perişan fakir gibi şeyler yazmışsın. İnanırmısın kurban da pay dağıtacak fakir bulamıyoruz biz. Etraf araba dolu. Herkes bişeyler alıyor. Bu nasıl fakirlik. Sen eğer ki etrafında fakir görüp anca gelip buralarda lafını yapıyorsan birazda senin suçun. Gerekli mercilere bildiremezmisin şurda şu kişi var diye. Herşeyi de devletten bekleme. Fakiri gör bişey yapma ama gel buralarda devlete düşmanlık edecem diye diline dola. Hiç samimi değilsin. En azından şurda şöle bir şahıs var yardım etmenizde fayda var diye kurumlara otur iki kelam yazı yaz. Onudamı yapamazsın. Burda 5 yıl öncede boş boş konuşan anca muhalefet yapan bir kesim vardı. Hala var. Bu devlet engelliler için tam anlamda yeterli olmasada büyük şeyler yaptı. Nankörlük etmeyin. Bu ülkenin sonu ne olacak demişsin bi mesajında. İşte bu nankörlükler şükürsüzlükler yüzünden olacak ne olacaksa..
(Not: Bütün mesajlar Sevil001 nick'li şahsa ithafen yazılmıştır)

golden_heart...reis in dünya liderinin efendileri amerika rusya, lafa geldimi biz büyük dünya gücüyüz diyorlar alsınlar azıcık ta onlar baksın onlar petrolü dolarları bölüşürlerken sadece bu insaniyet bizemi kalıyor!!??
onlara harcanan paralar sen rahat ol avrupa nın dünyanın kasasından değil çıkartılmayan devlete yük olan eyt lilerden emekliden çalışan işçi den garibanlardan kesiliyor!!
hz.ali nin ''haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır'' ın mükemmel versiyonlarısınız aslında, bizlere yukarıdaki gibi insaniyetsizlikten bahsederken!

MUSTAFA44 durum bildirir raporunda hastalığın ne olduğu teknik olarak yazılması oran olmaz oranı sgk veriyo oda sadece malul yada değil der en basiti bu bende öyle oldu raporda tedaviden fayda görüp görmediğinin tespiti için tekrar rapora gönderdi yetmedi birde kontrol muayenesi istedi madem öyle neden ikinci defa rapor istedi saçmalık adamlar kendilerine iş çıkarıyorlar

@ilhanates
kardeşim bende bir şey anlamadım zaten , onlarda anlamamış görünüyo.
herşeyi yazmışlar oranda %0 gönderiyorlar bunu gönderin diyom yok bunu gönderirsek maaşın kesilir diyor %0 vemişler diyor memur başından savuyor sevk diyor zaten sgk bildiğin engelli rapor ve oranını istedi onlar durum bildirir raporu göndermişler öyle anlamışlar ben ayıktırdım ama iş işten geçtiği için ölesine oran yazmışlar şurdan anladım rapor oranımı sordum ne oranı dedi oran falan yok dedi durum bildirir raporumu yazdınız deyince bendeki kağıdı hemen alıp kontrol etti ewet öyleymiş dedi ama düzeltmemişler öle göndermişler
bana gelince 14 senelik hastalık 1 ayda neyi tedavi ediyo verdiği ilaç sadece geçici bir rahtlama uyuşturma elinde sihirli deynek var bunların, zaten ilaç kullanıyomki kafadaki sorunlar öle çözülmeden olmuyo.
okuduğumu söylüyorum dissosiyatif bozukluk ilac tedavisi olmayan tek hastalıktır diyor terapi vs işe yaradığı oluyormuş zaten konuştummu açılıyom dostun samimiyetin yanında.

son olarak [FONT=Verdana]hastaneye gittim 2 sefer okudu nasıl olmuş böyle yazılmış artık yapacak birşey yok diyorlar ama yinede konuşurum dedi şimdilik ses yok bekliyoruz..[/FONT]

OturanBoğa algaNihat fatih_123 deathless ilhanates [FONT=sans-serif]@[/FONT]Sevil001

üniversite hastanesi yanlışlıkla yaptıkları hatayı durum bildirir raporunu engelli raporuna çevrilmesi için rica ettim kabul etmediler.

benim kafa karışıklığıyla okuduğum durum bildirir rapor sevkle birlikte elime geçti aynısını yazıyorum.

adı geçen kişinin ruhsal muayenesi yapılmıştır. yapılan muayene, alınan anamnez, tıbbi evrak incelemesi ve 3 aylık takip neticesinde kişinin dış merkezde bir kez yatarak tedavisi olduğu takiplerimizde düşük stresör faktörler sonrası konversif ataklar geçirdiği, daha önce yapılan organik tetkikler sonucunda epilepsi nöbetlerinin ekarte edildiği essitalopram 20 mg ketiapin 300 mg tedavisine rağmen korku, vücudun değişik yerlerinde uyuşmalar, kasılma, sinirlilik etrafa zarar verme şeklinde semptomlardan bir kaçının bir arada görüldüğü konversif ataklar geçirdiği saptanmıştır.
bu bilgiler neticesinde kişide konversiyon bozukluk olduğu tıbbi kanaatine varılmıştır, oran verilmemiştir %0)

olumlumu olumsuzmu bundan sonrası ne olur bilemem konya eğitim araştırma hastanesine sevk ettiler.

MUSTAFA44
anladığım kadarıyla senin durumun heyette hemen karar verilecek bir hastalık değil. o yüzden önce üç veya daha fazla hekim durum bildirir rapor veriyor. o rapora istinaden o durum bildirir raporunla beraber sevk olduğun hastanede heyete gireceksin orda psikiyatri uzmanı durum bildirir raporuna göre oran verecek. muhtemelen eski raporunla aynı sonucu alırsın. sgk kısmında da bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.

OturanBoğa

benim de emekli aylığımı kestiler 8 senedir emekliydim raporum%55 kontrol istediler geçen hafta %9 çıktı perşembe raporu alıp itiraz edeceğim yazık günahtır

MUSTAFA44 Benden de durum bildirir raporu istendi hastalıklarımla ilgili 3 ayrı bölüme girdim her bölümden ayrı ayrı rapor düzenlendi hepsinde de oran verilmişti aldım ankara SGK'ya gönderdim baltazarla %83 olan rapor oranım, Ankara da %67 olarak onaylandı ve 2 ay sonra emekli oldum ''2015 yılı mayısı'' ancak 2019 şubat ayında yönetmelikler değiştirildi yeni yönetmeliğe göre ''durum bildirir raporlarına'' oran verilmediği, hastalığın tanı ve teşhisi yazılıyor diye bir yer okudum bana biraz karışık gelmesine rağmen öyle anladım. Sende oran verilmedi %0 yazıyor diyorsan benim anladığım doğru olmalı. Okadar rahatsızlık saymış dökmüş demezler mi, Dr hastalıkları yazmışsın neden bunlarda oran yok diye? Mustafa bence sen emin olmak istiyorsan raporu aldığın hastanenin sağlık kuruluna git ordan bilgi al olmadı başhekime çık durumu izah et gerekli kesin bilileri edin. selamlar kolay gelsin

2002 de aldığım %55 engelli raporu geçen hafta sgk dan gelen kontrol emri ile %8 ile sonuçlandığından dolayı emekliliğim bitti artık

arkadaşlardan ricam 8 yıllık geçirdiğim emekli süresi için sigorta payı yatırabilir miyim yatırırsam aylık maliyet ne olur sigorta priminin ayrıca çalıştığım yerde emekli çalışıyor konumundan normal çalışıyor konumuna düştüm işyerinden yeni giriş çıkış yaparlarsa 8 yıllık tazminat alabilir miyim

@golden_heart merhaba engelliler için yaptıklarını sayarmısın :)

2008 yılı düzenlemesinin nasıl katkısını gördün ?

2008 yılı düzenlemesi ile engelli oranlarının düşürülmesinin nasıl katkısını gördün ?

2008 yılı düzenlemesi ile emekli aylık bağlanma oranlarının % 70 den % 35 e düşürülmesinin nasıl faydasını gördün ?

2008 yılı düzenlemesi ile staj ssk nın emeklilik günlerinden ayrılmasında nasıl fayda gördün ?

2011 yılı balthazard oran tablosununda oranların asağı çekilmesinde nasıl fayda gördün ?

Engellilerin zaruri olarak kullandığı cihazlardan katkı payının düşürülmesinde nasıl fayda gördün ?

Engellilerin diş tedavilerinde ücret alınmasında nasıl fayda gördün ?

Engelli kişilerin raporlu ilaçlarında ücret alınmasında nasıl fayda gördün ? :)

-DORLION-

ibrahim bey birincisi ben yukarda " [FONT=sans-serif](Not: Bütün mesajlar @[/FONT]Sevil001[FONT=sans-serif] nick'li şahsa ithafen yazılmıştır) " diye bir ibare kullanmışım. yanıt beklediğim kişi oydu. İkincisi Bizim millet genelde herşeyi çok çabuk unuttuğu için şuan ülkeyi yönetenlerin engellilere yönelik ne gibi şeyler yaptığını görmesi için geçmişe bakması gerek. Onun içinde gönül gözü ile bakması gerek. Ben 32 yaşındayım. Sen güya bana sorular yöneltmişsin ki hem alt etme gayesi ile hemde engelliler adına hiç bişey yapılmıyormuş izlenimi vermek için. En nefret ettiğim şey, karşımdaki insanın yapılan güzel şeylerden hiç bahsetmeden cımbız ile çekerek eksik yapılan yada hatalı yapılanları önüme getirmesidir. Sen evvela cümlelerine ; "şunları şunları yaptılar Allah var helal olsun ama şunları şunları da yapmadılar bunu da insanlar bilmeli " demeyi bileceksin ki bende gelecem "lan bu adam samimi,yanlışıda doğruyuda dillendiriyor" deyip dikkate alacam. Ben bu sitede engelliler içinde yüksek oranda nankör ve şükürsüz insan yıllardır gördüğüm için bana sıraladığın sorular nedense o insanları hatırlattı bana. Bakın burdan ben açık açık söyleyim; benim hayatım yıllarca hastanelerde geçti. Sevk zincirleri,hastane eczanelerinde ilaçların tükenmesi,hastanede kuyruklarda beklemeyi falan çok çok yaşadığım için sağlıkta,hastanelerde yaşanan devrimler için bile kolay kolay şuan devleti yönetenlere laf etmem. Ha eksik gedik vardır anlarım ama bunu samimi dile getirenleri anlarım. Sürekli sızlanan iyi şeyleri görmeyen insanları pek dikkate almam.

[/FONT]

golden_heart..hocam ben de 47 yaşındayım ve normal vatandaş gözlüğü ile bakarsam,seni burada mat etmekten bir şeyler yapılmıyormuş gibi göstermekten biri ne kazanır sence!!??...ben sana ideolojik üstünlük sağlarsam(ki son olaylardan sonra parti gibi zırvaların canları cehenneme hepsi aynı bok!!)aynı olumsuzlaklarla cebelleştikten sonra ne kazanırım ki elime ne geçer!!?
cımbızla çekilen görülmek istemeyen şey ne mesela emekli işçi çalışan ın süper hayat şartları alım güçleri var da(ha sen öyle olabilirsin eyw) bunlar mı görmezden geliniyor?...1000 tl altında alınan emekli maaşı yok herkes en az 2500 alıyor da(ha sen öyle olabilirsin eyw) bumu görmezden geliniyor senin tabirin ile cımbızla çekilerek??
alınan 1000 tl maaşdan bile sgk kesinti yapmıyor(ha senden kesmeyebilirler eyw)hiç olmassa o kişilere sağlık bedava falan da bunumu görmezden geliniyor??
zamanında çok yaşamışın olumsuzlukları eski hükümetler döneminde okk...ki eminim böyle söyleyerek eleştirdiğin parti 72 yıldır iktidarda olamayan chp dir tüm akp liler in yaptığı gibi(evet iktidar da değil sadece bakanlıklarda oldular her ne kadar anlamamazlıktan gelseniz de)
eleştri yapıyorsan önceki hükümetler için,gene sizin ideolojinize uyan sağ partiler vardı hep yani sen böyle demeyle gene akp ye yön veren partileri eleştriyorsun chp yi değil bunu bir anlamaya çalışın ilk önce(zannetmiyorum ya!)

golden_heart

İkili tartışmak anlamında değil ama bakış açısı belirtmek amacıyla yazıyorum.
Birincisi olaya Parti veya Partizanlık gözlüğü ile baktığınızda zaten doğru/yanlış eğrisini yitirirsiniz.
İkincisi Sosyal Devlet İddianız var ise (özellikle Hükümet demiyorum ki Devlet ve Hükümet farklı kavramlardır.) ve bu Devlet olgusunu Hükümet olarak "Biz yaptık" anlayışı ve çığırtkanlığı içinde olanlar af edersiniz "EŞŞEK GİBİ" bize bu hakları sağlamak "ZORUNDA"
Üçüncüsü önceki Hükümetleri düşününce diğerleri de ifade etmiş bende tekrar vurgu yapayım. Onlar da EŞŞEKTİ ki bana göre Politikacıların tamamı çıkarları doğrultusunda konuşuyor ve pozisyon alıyorlar.
Dördüncüsü ve en önemlisi bana göre Bir ülkedeki vatandaşlar kazançlarından zorunlu olan (kendi istekleri dışında) vergilerini veriyorsa "DEVLETE" karşı sorumluluklarını yerine getirip kanunlar çerçevesinde yaşıyorsa (ki istemeden de çıkabilirler) engelli olsun veya olmasın bireylerin hak arayışı veya şartlarının iyileştirilmesi talepleri EN DOĞAL ve İNSANİ HAKKIDIR. İnsanları bu yönüyle eleştirmekte özellikle aynı topluluk içinde yaşayanların "HADDİ" değildir. Bizden daha kötü durumlar var mı ? Elbette vardır. Ancak bizim onlar gibi zor duruma düşmek veya onları "bakın bunlar böyle yaşıyor. siz halinize şükredin" tarzı zihniyetten çıkıp; "Şurada şu kolaylık var mutlaka bizlerde uygulamalıyız ve diğerlerini (ülke veya millet bazlı) bilgilendirmeliyiz bilincine erişmemiz gerekmekte. Bu noktada da yetki etkeni devreye giriyor ki burada Engelli Bireylere (Engelli olmayanlara da) kızmıyor değilim. Seçim yaklaştığında yanlarına gelen Millet "VEKİL"leri yanlarına geldiğinde af edersiniz sanki sahibi gelmiş gibi davranıyorlar. Özür dileyerek büyük yazacağım. "EFENDİLER ADI ÜSTÜNDE VEKİL. ASLI VARKEN VEKİLE HALT ETMEK DÜŞER ASIL OLANDA SİZLERSİNİZ" Peki ne yapılmalı. Örneklendirmek gerekirse ben kapıma gelen Muhtar da olsa Millet Vekili de olsa "şunu yapacağız, bunu yapacağız" vaatlerine oyumu yönlendirmek yerine " Şu işlerin düzeltilmesi gerekmekte, Maalesef geç kaldınız diğer kişiye oy vereceğim veya oy kullanmayacağım. Kazanırsanız önce bunları düzeltin tekrar görüşelim. Kazanamazsanız da kendi yapmadıklarınız sebebidir şeklinde karşılamaktayım. Yani vaade (hayale) değil fiilata göre oyumu kullanmaktayım.
Herkese İyi günler dilerim.

Üst Alt