Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Sürekli raporuma rağmen sürekli kontrol isteniyor!?

MUSTAFA44

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
sürekli aldığım rapor 11 sene oldu. 4 sene önce emekli oldum
arada 1,5 sene sonra kontrol muayenesi gittim teşhis değişti oran düştü 50 de kaldı aradan 2 sene sonra dün bir kağıt postacı imzaladım aldım tekrar sevk rapor vs istiyolar bulunduğum ilden başka ile kontrole neden anlamadım hakem hastaneymiş uğraş dur

baştan aşağıda yazacam gönderilen kağıt şöyle yazıyor:

"193 sayılıvergi kanunun 4842 sayılı kanunla değişik 31,maddesine göre aylık bağlandığından kurumumuz müfettişi tarafından yapılan incelemede arştırma sonucu tekrar yetkili hakem hastaneye sevk işlemi uygun görüldüğünden düzenlecek olan ayrıntılı bilgileri içerir ıslak imzalı mühürlü sağlık kurulu raporunun il müdürlüğümüz emeklilik servisine gönderilmesini bilgilerinize arz ederim"

böle yazı geldi
öceki konrole gittiğim araştırma hastanesi idi bilgi evra vs hepsini verdim raporu kabul etmeseler 1 2 ay sonra gönderirlerdi
şimdi 2 sene sonra kalkıp hakem hastaneye göndermesi tuhaf geldi şimdi itiraz falan edbilir miyim

ne yapmam gerekiyo

tşk ederim

MUSTAFA44

Hastane genel bir denetime tabi tutulmuş ve sizi de o bağlamda davet etmişler. Gidip kontrolden geçmek zorundasınız ki maaşınız kesilmesin.

arkadaşlar heyete girdim hakem denizli devlet hastanesinde belge bilgi vs verdim bir kısmını aldılar hastanemizde daha önceden herhangi bir kayıt muayene olmadığından aynı ildeki araştırma hastanesine gönderdiler bilgilendirme yapıp raporu getir dediler araştırma hastanesine gittim aynı şeyi söylediler onlarda daha önceden muayene falan olmadığımdan herhangi bilgilendirme yapamıyoruz dediler devlet hastanesine tekrar geldim söyledim yapacağımız bir şey yok şaşdım kaldım bendemi bir gariplik var işler tıkandı nasıl çözümlenir yani o müfettiş orda kaydımın olmdığını bile bile hakem hastaneye beni neden gönderir böle bir iş başına gelen varmı ne yapmam gerekir

MUSTAFA44

Müfettişi bulmaya çalışın bence. Aman, muallakta bırakmayın sakın!

ankara maliyeden gelen rapor onaylandı sgk tekrar hastaneye sevk ediyor

2015 de emekli oldum 2017 7 ayında kontrol muayenesi için araştırma hastanesine sevk edildi rapor geldi psikiatriden oran%50 verdiler emekliliğim devam etti 2019 nisan ayında sgk dan maliyeden isteniyormuş yazı geldi denizli hakem hastaneye sevk ettiler gittim yüzüme baktı dosyaya bakmadan sadece eski rapora bakarak çıkabilirsin dedi ben tepki verdim nasıl karar vereceksiniz dedim muayene etmeden burda işler böyle yürür dedi çıkabilirsin sinirlendim çıktım heyete girmek için tekrar denizliye gittim yüzüme baktı çıkabilirsin dedi birdaha tepki verince buraya seni neden gönderdiler biz sana rapor vermeyiz seni tanımıyoruz uzun süre muayene girmen gerekli dediler ben burda ikamet etmiyorum dedim benim ne suçum var gönderdiler bende geldim dedim rapor %0 rapor vermişler başka hastaneye sevki uygun bulunmuştur diye ibare geçmişler ankarayı aradım %50 sürekli onaylandı dediler sgk yı aradım ankaranın verdiği katidir dediler onaylanmışsa bitmiştir dediler fakat yeni geldi karar sgk ankara maliye yanlışlık yapmış tekrar fakülte hastaneye gönderiyorlar bu nedir anlamadım dakka başı oraya buraya ankara 2017 deki raporu kaale almış görünüyor ne yapabilirim teşekkür ederim..

MUSTAFA44

Ne denebilir ki kardeşim. Sabır! Ama söyledikleri hastaneye gidip muayene olmak zorundasın. Aksi halde maaş kesilir.

üniversite hastanesinde 3 ay kontrole geleceksin dediler gittim heyete girdim fakat durum bildirir raporu yazmışlar bende ikaz ettim düzeltmeye çalışyolar yani heyet durum bildirir raporuna istinaden hazırlık yapmışlar şimdi başka doktorlar devreye girer diye düşünüyorum rapor yeniden hazırlanıyor diyorlar başhekimin imzası kalmış ne olacak bilmiyorum aksi bir durum olursa itiraz edebilirmiyim yukarda yazdığım denizli hakem hastane meselesinde sonuç çıkmadı yeniden üniversite hastanesine sevk oldum yani hakem hastane üniversitemi oluyor itiraz edebilirmiyim? birde sadece psikiatri baktı diğer doktorlar bakmadı öle rapor olurmu kabul ederlermi?

MUSTAFA44
hastalık durumlarını yazıp sgk ya postalayacaklar son duruma sgk karar verecek. maaşın kesilme durumu vs olursa o zaman itiraz edersin şimdi değil. eline daha rapor geçmemiş neye itiraz edeceksin

fatih_123
kardeşim olduki bir sorun çıktı hakem hastene meselesini soruyorum raporun sonucunu dahi vermiyorlar sgk dan öğrenirsin diyorlar

Rapor ıslak imzalı ise, e-nabızda gözüküyor.
Cepte web'ten gir. Masaüstü ayarla ekranı döndür yatay yap rapor oranı görürsün.

MUSTAFA444 Durum bildirir raporları da rapor yerine geçer.
Bende aynı şekilde Durum bildirir raporuyla emekli olmuştum.
Ankara SGK yüksek kurulunda oran verirler size bildirirler. Allah kolaylık versin

MUSTAFA44
hakem hastane sgk oluyor zaten hastanenin son raporuna sgk onay verecek veya reddecek. sen sgk nın sonucu olumsuz gelirse ona itiraz edeceksin.

deathless

Engelli emeklilerin tümünü iptal etseler sarayın masrafına yetmez. Bence engellilere bunların reva gülmesinin neden bunu yaptıklarında bir bedelinin olmayacağını bilmeleri. Yapabiliyorlar ki yapıyorlar...

@Adress34
ince düşüncenizden dolayı teşekkür edrim baktım düşmemiş e nabıza normalde raporun bi nüshasını veya bilgi vermek zorundalar ama vermiyolar.

@Sevil001
bilemedim nedendir suriyeliler onların suçu değil içeriye almadan ülkelerinde bir şekilde yardımcı olunabilir şimdi olduuğu gibi geç kalındı siteyi engelliler biz takip ediyom gerçekten zor neler var neler halime hamd ediyorum rersmen işkence anlayış olmayan doktorlar. gittiğm doktorların %80 i suçlu muamelesi yapıyolar savcı gibi sorguya çekiyorlar elimde nöbet geçirdiğime dair video eeg sonuçları vs sinema çeviriyorsun diyor hele biri çatlamamamak elde değil zaten zor nefes alan hasta psikolijisini bozuyorlar bana ağır ilaçlar verdiler önceki teşhise göre intihara gidiyordum çatlayacaktım ayıktım doktor değiştirdim 15 günde bir iğne nerdeyse asgari ücret fiyatına ilaç vermekmi kolay emekli edip rahat ettirmekmi ordan burdan ambulans acildekiler yine senmi geldin diyorhesabı sen yap okadar yani çalıştımmı sıkıntı oluyor emier almak vs konuşulacak çokşey varki bakalım ne karar vercekller başınızı ağrıttım özür dilerim.ALLAH yardımcımız olsun amin.

@deathless
inanın ilaç parası emekli maaştan çok olduğu günler oldu kafa rahatlığını sağlamak daha ucuz ne demek isteğimi anladınız..

@deathless

Engelli emeklilerin tümünü iptal etseler sarayın masrafına yetmez. Bence engellilere bunların reva gülmesinin neden bunu yaptıklarında bir bedelinin olmayacağını bilmeleri. Yapabiliyorlar ki yapıyorlar...
iptal için bir kaç cellat yeterli söylediğin tamamdır.

oturanboğa 'nın dediği gibi engelli emeklilik maaşları saraya yetmez.... bu paralar onlara çerez parası ama onların gözünde boşuna akan musluk.

sarayın günlük masrafı 5 milyon TL bu yorumu okuayn engelliler uyanık olun Türkiye her geçen gün daha berbatlaşıyor.

artık 90'lı yılları bile özler oldum ekmek kuyruğu olsun tüp kuyruğu olsun mutluyduk herşeyi alabilecek geç te olsa alabiliyorduk o zamanlar daha mutluyduk.

AKP bizim mutluluğumuzu gençliğimizi emeklerimizi ve herşeyden önemlisi hayellerimizi sömürüyor.

Uyan ey Türk vatandaşı uyan !!!!

@marto1

hocam bu söylediğin şeyler bu site de ban vatan hainliği sebebi,mimli birisi olarak söylüyorum!..yukarıda yazdığın şeyleri haksızlıkları sırf akp yapıyor diye savunanlar var bu site de adminlerden de aldıkları cesaretle!!
bu ülke de haklıyız ama alacağımız yok maalesef,bu hükümet gitse dahi bunların pisliğini en az 30 yıl kimse temizleyemez!..dediğin gibi hayallerimizi umutlarımızı gençliğimizi her şeyimizi çaldılar bizden her şeyimizi yazıklar olsun!!

@algaNihat

kardeşim nasıl yani durum bildirirde ne gibi bilgiler oluyor sadece teşhismi yazılıyor sanırım banada öle yapmışlar bilgi verirmisiniz

bugün sgk ya ulaşmış telefonla öğrendim fakat oran yazılmamış sadece teşhis yazılmış öncekiyle aynı heralde önceki raporum %50 dissosiyatif bozukluk konversiyon bozuklukla aynı gibi heyete girdim heyet raporuma sadece konversiyon bozukluk yazılmış araştırdım aynı gibi dissosiyatifle anladığım.
hastalık oran yazılmamış dedi sgk kadarı ile durum bildirim raporu olabilirmi anlamadım öle anlamışlardı onun çalışması yapıldı sanırım engelli raporu diye ayıktırdım ama yine onu göndermişler şimdi ne olacak dedim bilmiyorum belki tekrar gönderirler belki başka ile sevk dedi bilmiyorum ne karar verirler başından böle bir durum geçen varmı
not zaten önceki aldığım rapor dissosiyatif bozukluk %50 ankara onayladı 3 ay geçti tekrar istemişlerdi rapor.

MUSTAFA44 SGK Teşhis ve Tanı Kodları ile oran verir kardeş.
Çok fazla kafana takma inanıyorum ki emekliliğin devam edecektir.

algaNihat[FONT=sans-serif]
sağolun sizide yordum yani tedavi edilen edilemeyen oran değişiyor sadece kod nasıl ayırt edecekler.[/FONT]

dağ fare doğurdu koca 3 derece üniversite hastanesi durum bildirir rapor heral bilemedim kodu falanda yazmamış ne yaşadıklarımı yazmış doğru yazmış önceki %50 raporun aynı teşhis koymuş fakat altına oran sıfır yazmış yani bir karar veremedik ama hasta ddd.. bilemedim artık burnuma kötü kokular gelmeye başladı bi iş var bu işte diyorum.
2017 de başlayan soruşturmada
1.arştırma hastaneden aldığım %50 aradan 1,5 sene sonra istenen
2. denizli hastanesi sadece bir kağıtla yüzüme bakarak çıkabilirsin diyen doktor ve heyet 3. derece sağlık kuruluşuna sevki uygundur %0
3. üniiversite hastanesine sevki uygundur gelen kağıt 3 ay muayene durum bildirir raporu altına %0 oran ve tekrar başa dön
4. hastane konya üniversite hastanesine sevki uygundur
heralde ülkenin bütün hastanelerini gezeceğim 170aradım 184 ara dedi aradım boş aynı benim bildiklerimden fazlası yok çözüm yok diyorum gittiğim hastane seni tanımıyoz diyor niye buraya gönderdiler diyorlar şimdi konyadada beni tanımıyolar kısır döngü ben söyledim ben dinledim

simdi nereye başvursam cimer falan işe yararmı şaştım kaldım yani sonuç alan varmı bu işlerden yada kimi kime şikayet edeyim
ona göre yol izleyeyim

MUSTAFA44
tanı teşhis nedir? aldığınız raporu buraya yüklerseniz birimizden bir fikir çıkar elbet

fatih_123
engelli raporu istemiiş sgk onlar durum bildirir raporu elime geçmedi sadece memur bak böle yazmışlar dedi hatrımda kaldığını söylüyorum konversiyon bozukluk ve ataklar görüldü saldırgan ataklar korku endişe ataklar görüldü xxx ilaçlar veriildi ekarte edildi bu atakların devam ettiği görüldü unuttuğum bunun gibi bir takım yazılar vardı bu kadar yazının altına %0 yazmaları garibime gitti yani yanlşlık olabilirmi oran sıfırda da olsa verildiyse neden konya hakem hastaneye gönderilsin bi gariplik var bu işte polis suçluyu tutmuş sen suçsuzssun gibi birşey

MUSTAFA44
raporda sayısal hata olacağını sanmıyorum. atıyorum %40 yerine %0 olmaz. böyle bir yazım hatası olamaz yani. ilaçla ekarte edildi vs yazmışsa. ilaçla düzeldiğini belirtip oran vermemiş görünüyorlar. bu durumda iyileşmiş görünüyorsun engellilik durumun ortadan kalkmış.

@fatih_123
ekarte edildi fakat devamında nöbetlerin devam ettiği görüldü diyor

%0 veridiyse neden hastaneye sevki uygun bulundu diyor ozaman %0 kabul etmiyorlar
%0 nedemek benmi yanlış anlıyorum yani sağlıklısın herhangi sorun yok hastalık yok
hastaneye neden sevk etsinlerki benim sorunum konversiyon bozukluk bir sorun çıktımı tetiklenen inatçı ard arda devam eden bir rahatsızlık önceden çalışan biri olarak söylüyorum nöbet geçiren saldırgan olan çeşitli hallere giren nöbet ğeçiren birini kim çalıştırmak ister hele halkla iç içe mesala markette siz çalıştırmak istermisiniz
çalıştım ama nasıl işyerindekiler artık git istirahat rapor al elimde kaldılar zoraki engelli statüsünde çalışıyorum sonuçta idare ettiler.
sonuçta emekliyim onu verdiği bir rahatlama var maddi manevi evden dışarı çıkmıyorum kendimin doktoru olmaya çalışıyorum sadece ilaç yan etkisi dahi çalışmama engel yemek dahi ilacı içip bekliyorum sonra yemek yiyebiliyorum kolum kalkmıyor uykum en az 9 10 saat vs anlatacak çok şey var işte bunları doktorun yanıda unutuyorum söylemeyi çünkü suçlu gözüyle sorulan sorunlardan kendi derdimi anlatamıyorum sadece dürüstüm olmaya çalışıyorum inşALLAH ahlakımda yalana yer yok böle sorunlara neden olabiliyo malesef yanlış işlerin yapıldığı hakların yenildiği sahte işlerin yüzünden başımızın ağrıdığını bir ülkedeyiz
kimse risk almıyor g korkusu acabalar sal gitsin mantığı o ona diğer başka hastaneye sallla kurtul böle bir durum var malesef
Disosiyatif Bozukluk Nedir?

Sevil001

Varsa bir tanrı alırımdan önce bu dünya' da hukuk devleti anayasalı ülkede nasıl hak-hukuk gasp edilebilir diye düşünüp çabalasak nasıl olur acaba? Armut piş ağza düş.

Hem hakkını yedirdiğine inandığına da yazık değil mi? Varsa gerçekten bir imtiha yaratıcısı, o kaynakları paylaşmayan kişiler cehenneme gidecek ve sebebi sen ve diğer haksızlık karşısında susanlar olacaksınız.. İkisi de mantıksız.

Tanrı olsan birbirini öldürerek, birbirini hakkını gasp ederek yaşayan organizmalar yaratır-programlarmıydın?
Tanrı mükemmel olmak zorundadır. İmtihan dünyası olduğu varsayılsa- gerçek bile olsa. İmtihan şartları adil olmalıdır. Üniversite sınavlarına girmeden önce, okumayı kendin seçiyorsun değil mi? Hatta bilincinde ve tamamen sınavın sonuçlarından somut eminsin. Bir gayb sınavı söz konusu kesinlikle değil. V.s.

Tımur..hocam kimse bir sabah kalkıp bugün hakkımı nasıl yedirsem diye düşünmez zaten!...hakkımızı savunup almayı kimseye papuç bırakmamak hakkettiğini sonuna kadar almak herkesin her insan ın ortak isteği önceliğidir ve öyle de olmalıdır zaten,ama bu sistemsizlik haksızlık çifte standart her türlü iki yüzlülük çıkar menfaat ler içindeki bir ülke de ya mümkün olmuyorsa ve allah a dua edip dilemekten başka ne yapılabilir ki!?..hele hele senin itiraz ettiğin sevmediğin bir sistemi bu site de binler ve bu ülke de milyonlar varsa savunan?..kimse demiyor ki bir çaba gösterme uğraşma hakkını savunma otur evinde ellerini aç allaha dua et her gün diye de!
ki koyun gibi güdülmek istemeyenler özel emirler ile terörist fetöcü ilan edilmişlerse bu ülke de!??....bence bazı şeyleri iyi irdeleyip ondan sonra insanları eleştirmek gerekir.

Tımur

kimsenin ettiği kimseye kalmaz emin ol yara alır sendeler ama doğru duvar yıkılmaz başımdan geçen olayı anlatayım hastalanmaya başladım ilk zamanlar 2005 te bi anda birşeyler oldu bana çalışırken usta ben kötüyüm bihaller oluyo çok sinirliyim sen git odama ben geliyorum demeye kalmadı yere düştüm nöbetmiş o doktor bu doktor derken bir kaç ilaç hadi git 2 3 aya kalmaz iyi olursun dedi citol yazmış tam tersi azdı yoğunlaştı okadarki günde 7 sefer öleki cam çerçeve kalmadı hertarafım kesik gitmediğim hastane kalmadı bendede hal, 7 sefer nöbet diazem vs kaç sefer fayda yok bir kaç ay sonra kim konuşsa rapor al ben pskiatrinin engelli durumuna girdiğini dahi bilmiyorum bi araştırdım ALLAH razı olsun bu engelliler biz sitesinden araştırdım doğruymuş iletişime geçtim vs vs o heyet bu heyet derken inanmadılar epikriz vs istiyorlar gittiğim hastanelerdende almadım ne bileyim artık topluyorum rapor vemediler her gittiğimde hüsran bir gün hasta oldum hemen götürdü komşu bunun yatması lazım dediler o arada doktora söylemiş bu sürekli böle diye bi baktım biranda rapor verdiler şaştım kaldım şunu diycem herşeyin bir zamanı var doğru duvar yıkılmaz çektiğimiz sıkıntılar güzel günlerin habercisidir deselerde o ana sabretmek gerçekten zor yaşadıklarımız ne demiş aslanların şahı hz ali haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hiç birimiz susmuyoruz sadece nasıl konuşacağımızı bilmiyor öğreniyoruz bir insan aynı anda hakim avukat doktor alim olamaz karşımdaki beni anlamıyor yıpratıyor üzüyorsa bu acı günler geçer o düşünsün ben sonuna kadar uğracağım yeterki doğru olayım ALLAH sabredenlerle beraberdir gafurdur rahimdir halimizi hakkıyla bilendir biz üstümüze düşeni yapmalıyız.

MUSTAFA44...HZ ali o sözü ile şimdiki hükümeti menfaati çıkarları için savunanları ne güzel de özetlemiş aslında...sana da çok geçmiş olsun sabırlar diliyorum hocam.

Üst Alt