Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Rapor oranımın artması maaşımda fark yaratır mı?

talip25

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
SLM Arkadaşlar Benim Bir Sorum Olaçak Bilgisi Olan Arkadaşlar Yardımcı Olursa Çok Mutlu Olurum Ben Ekim 2009 da EMEKLİ Olmak için Almış Olduğum Kalça Protezi ve Lenfomadan 30+30+20 Toplamda Yüzde 70 Rapor Aldım EMKLİ OLDUM Şimdi ise 30 Mart 2017 den İtibaren ÖTV iÇİN Sağlık Kurulundan Kalça Protezinden ve KBB den 25+25+4 Toplamda Yüzde 52 Rapor Aldım Benim Almış Olduğum Rapor EMEKLİ maaşıma Bir Etki Yaparmı Herhangi Bir Kesintiye

rapor oranının emekli maaşına artı ve ya eksi bir etkisi yoktur..

SSK ya Yeni Raporu Bildirmem Gerekirmi

Arkadaşlar 2009 da Almış olduğum engelli Raporumun vergi indirimi var ÖTV İçin Yeniden Rapor aldım vergi indirimi almam gerekirmi

Ufukbey Aynı Durum Bende var Ben Emekliyim SSK Ya Raporumu Bildirmem Gerekirmi maaşımda problem olurmu Rapor yüzde 70 den 52 Ye Düştü

Ufukalp Bey Benim Normalde E sınıfı Ehliyetim var ÖTV İçin Almış olduğum Raporla Engelli B sınıfı Ehliyeti Alaçaksın Dediler Kursa Gittiğimde Bana Eskisi iptal olacak Yerine B Engelli Vereceğiz Dediler 1250 tl Para istediler Yaptıkları Yasalmı Acaba Bilgilerinize

talip25

Yeni raporun emekliliğinizle hiç bir ilgisi yok. Hiç bir yere bildirmeniz gerekmiyor.

ÖTV ile ilgili sorunuzu anlamadım?

ÖTV İçin almış olduğum rapora vergi indirimi almam gerekir mi

Bülentbey Önceki Rapotum yüzde 70 den 52 ye düştü

H Sınıfı Sürüçü belgesi Almam için Sağlık kuruludan Geçtim Raporu Aldığımda izlemem gereken yol nedir Bilgisi Olan Arkadaşlar Bilgilendirirse sevinirim

talip25

eğer iş kazası geçirmiş ve sürekli iş göremezlik geliri alıyorsan rapor oranın arttıysa sürekli iş göremezlik gelirinde artar ama bunun için sgk seni kendi anlaşmalı olduğu hastaneye sevk eder buradan yüksek rapor almak çok zor hatta düşebilir de.

@iron merhaba abi çalışırken lösemi hastalığına yakalandım 3 sene geçiçi iş görememezlik aldım sonra sürekli iş görememzlik için başvuruya gittiğimde sevkimi yapmadılar iş kazası olmadığı için böyle bişey varmı

rnk_38

çok geçmiş olsun kardeşim Allah acil şifalar versin sana . sürekli iş göremezlik geliri iş kazası ve iş trafik kazası geçiren kişilere bağlanır.
Senin normal şartlarda emekli etmeleri gerekir bunun için şartların uyuyorsa emekli ol kardeşim.

İronteşekkür ederim abi sağolasın . prim gün sayım yetmiyor 700 gün primim var bide malülen emekli olsam maaş düşük çıkıyor diyorlar hep 500 600 lira yani üstelik birde ssk lı bir işte te çalışamıyormuşun bi işe yaramaz sanırım

rnk_38

primini 1800 güne tamamla önce burada site yöneticisi oturan boğa sana yardımcı olur. Tekrar acil şifalar diliyorum!

Normal yolla emekli olmuş ancak emekli olduktan ve emekli maaşı bağlandıktan sonra engelli raporu aşmış birinin maaşına bir getirisi var mı acaba ?

Bülent bey il sağlık komisyomu benim raporum sürekli olmasına rağmen bana 103,04 kod verdi bu demek oluyorki 3 yıl sonra kontrollü şimdi benim komisyonun vermiş olduğu karara itiraz hakkım varmı ayrıca ben 3 yıl sonra yeniden sağlık raporu alacakmıyım yoksa neyapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim

OturanBoğa
Hocam peki %80 engelli biri ile %60 yada %40 engelli biri emekli olurken emekli maaşları orana göre farklılık gösteriyor mu ?
(Gösterdiğini düşünerek aşağıdaki soruyu soruyorum.)

Buna göre %80 ile emekli olan birinin emekli olduktan sonra rapor oranı %40 a düşerse maaşı da düşer mi ?

Küre-i Arz

Bir kez maaş bağlanmışsa, oranın değişmesi maaşta değişikliğe yol açmaz.

Maaş bağlanırken bu oranı dikkate alıyorlar ama çok çok düşük oranda bir fark oluyor.

Benim yüzde 70 den 46 düştü maaşımda herhangi bir deyişiklik olmadı bende ssk sordum problem olmazdedi şuan sorun yok

engelli oranının az veya yüksek olmasının emekli maaşına artısı eksi'si olmaz yani maaş farkı olmaz

Üst Alt