Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Rahatsızlığım kalıcı. SGK kontrole çağırdı!?

Devlet tezgahını bu sefer engelli emeklilerin üzerine kurdu. Sürekli raporluları tekrar muayeneye çağırmasının tek sebebi maaşlarına el koymak. Devlete para lazım bu yüzden engelli emeklilerin üzerinden tasarrufa gidiyor. Yok sahte raporlar varmış, yok bilmem ne.. bunlar işin kılıfı.

ben mayıs ayından itibaren malül emekli oldum beni iki defa hastaneye yolladılar ikinci gitmemdeki istekleri tıbbi tedaviden fayda görüp görmeyeceğimin belirtilip yeniden düzenlenmesi idi geçen ay eve evrak yollamışlar 2021 mart ayına kadar kontrol muayenesi istedi iyileşmeyecek bir hastalık tespit edilmiş raporda belirtilmiş tedavi den fayda yok psikolojik baskı başka birşey değil

Engelliler emekli olmaktan korkar oldu bu ne ya

Gerçekten hak edipte rahatsızlığınız varsa neden düşünüyorsunuz
İşini uydurup alavere dalavere ile emekli olanlar düşünsün bence

adilaltas5578

hak etsenfe düşünmemek elde degil cünkü zırt bırt engelli puan cetveli değişiyor

2008 yılında Balthazard oran tablosunda değişikliğe gidilmişti ve engellilik oranlarında düşürülme yapılmıştı . Bu uygulamaya göre yeni tespit yapılıp yeniden emekliliklerin değerlendirilmesidir diye düşünüyorum . Bu oran tablosunun değiştiği dönemde de bir çok arkadaşımız devlete göre iyileştim fakat bedenen hala engelliyim diye tii ye alarak isyan etmişti .

@Dorlion abi 2008de degişen baltazar hesaplama programımı yoksa engelli puan cetvelimi

tb2nhf..hocam iki durumda birbiri ile bağlantılı zaten,maaşlara el koymak için oranlar değişti kılıfı uydurmak!!

@deathlesd dogru 2019şubattada ay ı haltı yediler bu hastalıklar uluslar arası hep aynı puan olması lazım maksat emekli olmayı engellemek

Arkadaşlar bu gün e devletten raporumu gorüntüledim 2013 de sürekli olarak aldığım %43 olan raporum %24e düşürülmüş. Şimdi ben ne yapacağım

Volkanocak

Kontrol muayenesi ne gittiğinizde başka rahatsızlığıniz yokmuydu onlarında eklettirseydiniz

Volkanocak

Oran %40'ın altına düşmüşse, itiraz edin ve yeniden değerlendirme talep edin. Ama o zaman da oran düşük çıkarsa, maalesef maaşı keserler.

Meren
Sadece ortopedik. Doğumsal kalça cikikligi 4 cm kısalık ve kalçada kokstratroz. İtiraz için ilçe sağlığı aradım, raporda kurul başvurusu yazdığı için itirazımı sgk ya yapacağımı söylediler. Pazartesi sabah sgk ya gideceğim. Peki bu işin sonu ne olacak. Engelim devam etmesine rağmen maaşımı kesiyorlar.

OturanBoğa
İtira etsek ne olacak. Burası Türkiye

Sorun parayla veya bi şekilde sahte rapor almakla ilgili diye biliyorum. Duyduğum kadarıyla bi kaç şehirde sahte rapor çeteleri yakalandıktan sonra başladı bu kontrol muayenesi.
Bende 2015 de emekli oldum ve 2019 ocak ayında beni de çağırdılar.
Eğer hastalıklar devam ediyorsa ve rapor sahte değilse neden sıkıntı yapıyoruz. Sonuçta hastalık oranları değişsede bildiğim kadarıyla çok bi fark yok ayrıca kontrol muayenesinde hastalık oranından önce elinizde mevcut olan raporla şimdiki kontrol muayenesinin hastalıkların mevcut olup olmadığına bakıyorlar diye biliyorum. Şimdi herkes korkar olmuş. Bizlerde doktorlarda. Ve hastalık oran cetveli sabit. Ne az ne çok. Bütün oranlarıda film emar vb bakarak oran veriyorlar.
Ben kontrol mmuayenesine gittiğimde elimde ultrasyon sonucu olmasına rağmen heyet başkanı kalp ve damat cerrahi Doktoru 3 farklı doktora gönderdi. Üçüde aynı oran verince sıkıntı olmadı. aynı gastolojide yaşadım. Doktor %10 verdi heyet başkanı diğer doktora oda aynı 3.ye en son gasteoloji servis başkanına gönderdi baktı ultrasyona sonra kendi muayene ve %10 verdi. Varsa hastalık geçmişte sorun değil. Eğer geçmişte rapor doğruysa sıkıntı yok sadece biraz uğraşmamız. Beni sgk müfettişi çağırdı. Gittim anlattım ilaç raporlarımı gösterdim sorun olmadı ve maaş kesilmeden devam şimdi emekliliğe. Eğer geçmişteki raporunuz gerçekse bence sorun çıkmaz
Herkese kolay gelsin allah sabır versin.

İy güzel anlatmışsınız da o öyle olmuyor.2013 den %43 sürekli raporum vardı. Onbeş gün önce sgk dan arayıp muayeneye gönderdiler ve%24 çıktı. Bunların hepsi baştan hesaplanmıştır kim ne derse desin. Devlete her zamankinden daha çok para lazım. Suriyelilere verdiği değer kadar kendi vatandaşına değer verse şimdi dünya devi olmuştuk. Benim raporum sahte değil hastalığım devam ediyor ve bana reva görülen bu mu? Derneği arıyorum cevap veren yok. Neyse daha yazacak çok şey var ama..

Kusura bakma ben yaşadıklarımı ve anladıklarımı yazdım. İtiraz etme hakkınız ve mahkeme yoluyla tekrar hakedersiniz inşallah.

Yahu kardeşim aklım mantığım beynim almıyor... 2000 li yıldan rapor aldıysan o yılın yönetmeliğine göre değerlendirir sahte mi değil mi diye NASIL YÖNETMELİK DEĞİŞTİRİP ELİNDEN ALIR LAN HUKUK DEVLETİNDE NASIL OLUR ARKADAŞ ??? NASIL NASIL NASIL KİMSE Mİ MAHKEMEYE GİTMEDİ BÖYLE ŞEY OLUR MU ? BİRİSİ CEVAP VERSİN YA

Bazı yerlerde okumuştum. Tekrar kontrole çağrılan raporların raporun alındığı tarihteki özür oranı cetveline göre oran verilir diye ve bunla ilgili mahkeme kararlarıda var. Mahkemede sanırım sorun çözülür.

Nitekim Yüksek Mahkeme bir kararında[8] “Sigortalının 18.3.1981 tarih ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla tespit edilen sakatlık indiriminden yararlanacak hizmet erbabının sakatlık derecesinin tespit şekli ile uygulaması hakkında yönetmelik hükümlerine göre % 44 malûliyet esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanmıştır. Ancak Kurumun sigortalının yaşlılık aylığının kesilmesine esas aldığı, SSK Malatya Bölge Hastanesinden alınan 3.9.2003 gün ve 341 sayılı, sigortalıda çalışma güç kaybını % 20 olarak belirleyen kurul raporuna istinaden Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Merkez Sağlık Kurulu sigortalıdaki çalışma güç kaybını % 36 olarak kararlaştırmış ise de, beden çalışma güç kayıp oranının % 36 olarak belirlenmesi sigortalının yaşlılık aylığına esas alınan malûliyetinin saptanmasında önem arz eden 1981 tarihli anılan ilk yönetmelik hükümleri yerine, 18.3.1998 gün ve 23290 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 98/23290 sayılı (sonraki) yönetmelik hükümleri esas alınmak suretiyle belirlendiği görülmüştür.

Sakatlık indiriminden yararlanan sigortalının çalışma gücü kayıp oranı; yaşlılık aylığı bağlama tarihi itibariyle yürürlükte bulunan 18.3.1981 tarih ve 8/2620 sayılı yönetmelik hükümlerine göre değerlendirilmesi ve buna göre başlangıçtaki sakatlık indirimi oranının sonradan azalıp azalmadığının aynı esaslar dâhilinde saptanması gereği gözetilmeksizin eksik inceleme ve araştırma sonucu yazılı olduğu şekilde karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozma nedenidir.” hükmünü vermiştir.

https://www.bilgilidenetim.com/saka...e-kontrol-muayenesi-ile-iptali-kosullari.html

Şu anda sgk da yım. Rapora itiraz etmek için il sağlık müdürlüğünü aramıştım. Onlar da bana, sevki sgk verdiği için tekrar itiraz için yeniden sgk ya müracaat etmemi, sgk nın tekrar sevk etmesi gerektiğini söyledi. Sgk da böyle bir uygulama olmadığını söylüyor. Ortada oynatıyorlar beni.

slm arkadaslar bende kontrol maduruyum 2 yıl once 46 oran ile emekli oldum kontrol muayenesi sonucu 35 dusurduler maliye bakanlıgı 35 onayladı ve emekliligim iptal oldu bende iş mahmemesine dava actım.iş mah butun has raporlarını sgk yuksek saglık kuruluna gonderdi bilirkişi olarak 3 ay sonra cvp mahkemeye geldi yuksek saglık kurulu raporumu 42 olarak onadı akabinde bu surec 7 ay oldu simdide mahkeme adli tıp yuksek ihtisasa gonderdi simdi ordan sonuc bekliyoruz.olay bu raparu sınırda olanları zorlayıp oran vermiyorlar ve bizi tabiri caizse surunduruyorlar.sgk yuksek saglık kurulu 42 oran verdi simdi adli tıp da dosyam. tabi bu surec 2 yılı buluyor benim durumda bundan ibaret.

pala amca

geçmiş olsun zor durum emekli olmaktan korkar olduk valla olsa bide bu işlerle uğraşacağız..

Peki emekliligi iptal olan kisinin eski isyerine tekrar baslama hakki var mi yoksa ortada mi kaliyor?Memursa mesela goreve iade mi oluyor?Ne yapacak insanlar?

Arkadaşlar bu konu çok mühim lütfen bu işten anlayan insanlar, bu durumda kalıp ne gibi bir yol izlememiz gerektiğini bilenler cevap yazsınlar

OturanBoğa
Sizce ne yapmalıyım? SGK il sağlığa, il sağlık ilçe sağlığa, ilçe sağlık sgk ya yolluyor.

sgk kanali ile sgk yuksek saglık kuruluna dilekce yaz prsutur bu sekil isliyor 2 ay icerisinde cvp vermesse yargı yolu acılıyor. uzun bir surec yanlız 2 yıl suruyor.dava acmadan önce sgk saglık kuruluna mutlaka itiraz et

Üst Alt