Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Rahatsızlığım kalıcı. SGK kontrole çağırdı!?

banderas

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
merhaba,
arkadaşlar ben 2005'te süreklidir ibareli dünyada tedavisi olmayan polinöropati hastalığı ile emekli oldum dün ssk mesaj attı kontrol muayenesine çağırıyor aradım kapı duvar en sonunda ulaştım izmit ssk geleceksiniz elimiz de 800'e yakın engelli dosyası var emekli engellileri hastaneye sevk edeceğiz gelmezseniz MAAŞINIZI durduracağız diyorlar,
hadi hayırlı olsunnnnn!!!! bu yasal mı? yasalsa neden süreklidirlerle uğraşıyorlar yasal değilse dr lara neden yetki veriyorlar bu işi kendileri yapacaksa neden hekimleri zan altında bırakıyorlar bir bilen var mı?

@banderas

Maalesef kontrol muayenesi bir süredir çok sık oluyor. Hemen sevk alıp kontrol sürecini tamamlamaya bakın. Aksi halde maaşınız kesilir.

Maaş kesilse de kesilmese de kontrol sonunda %40 ve üzeri rapor alırsanız, maaş kesildiği günden itibaren ödenmeye devam edilir. Yani bir kaybınız olmayacak.

gelişmeleri adım adım yazarsanız iyi olur hakkınızda hayırlısı bende kocaeliden emekli oldum insallah bi sorun çıkmaz diken üstünde oldum bende engelli oranları değişti çünkü

Son düzenleme:
Merhaba,
Değerli arkadaşlarım 2005 tarihli sürekli olan raporum ve tedavisi olmayan hastalığım polinöropati ile vergi indirimi alarak 2015'te emekli oldum SSK Müdürlüğü kontrol muayenesine gönderiyor gitmezsen maaşını keseceğiz diyor ayrıca bir çok engelli emekli de ssk müdürlüğündeydi bu yasal olmayan yasallığa ne diyelim ne yapalım.

Muhammet bey kocaelin de şu an 870 dosya var emekli engellileri çağırıyorlar ve hastaneye sevk ediyorlar ben de başıma gelmez diyordum geldi
Hukukçu arkadaşlar en azından süreci yaşayanlar lütfen deneyimlerinizi yazın ve destek olun.

Bu tedirginlikleri bende yaşadığımdan günüm, primim dolsa da emekli olamıyorum, rapor vergi indirimi surekli hastalığımda bir iyileşme yok ama engelli oranları değiştiği için gittiği yere kadar çalışacağım. normal emekliliğe kadar çalışabilirsem vergi indirimiyle değil normal emekli olmaya çalışacağım. Durum vaziyet buysa kendime böyle bir yol çizdim, herkese hayırlısı artık...

peki kontrole gönderme sebebleri neymiş acaba emeklilik sonrası yeniden alınan düşük oranlı raporlar olabilir mi banderas

Para ile rapor alıp emekli olan çok kişi var.Zaten hak ediyorsan niye tedirgin olasın.Bence çok güzel bir uygulama.Kimse engelileri kullanarak pirim yapmasın.Şeker hastası diye emekli olanları daha unutmadık.

değişen engelli oranları arkadasım tedirgin olduğum şey 2000 yılındaki engelli sayılıan bir kişi şimdi engelli sayılmıyor yeni yönetmelikler düşük oran veriyor engelimiz aynı değişen bir sey yok ama oranlar düşmüş tedirgin olunur tabiki

mehmet41arkadaşıma katılıyorum yeni engelli yönetmeliğinde cogu hastalıkta puan indi gerekmedikçe rapor almamak lazım kontrol muayene si olanların aynı puanları almasında zor bakalım daha neler görecegiz

Merhaba;sizde polinöropati için yüzde kaç oran verdiler ve sizdeki belirtisi nedir?

İzmit SGK raporum sürekli olmasına rağmen kontrole tabi tutuyor!?

Arkadaşlar başıma gelmez diyordum raporum sürekli diyordum rahatsızlığımın dünyada tedavisi yok diyordum usulüne uygun rapor diyordum ve rahatsızlığım ilerliyor diyordum ama izmit sgk neden ise 870 engelli emekliyi hastaneye sevk ediyor (DerinceEAH)

Genel bir denetleme olabilir sgk nın kontrole çağırma yetkisi var özellikle ihbar usulsüzlük olduğunda kontrole cağırıyor

Kalıcı rahatsızlık ve sürekli rapora rağmen emeklilikte kontrole çağırırlar mı?

5434 e tabii olup kalıcı rahatsızlıklardan sürekli rapor ile emekli olduktan sonra, SGK kontrol muayenesine çağrılan oluyor mu?

Kederli303

2003 yılında aldığım %40 sürekli vergi indirimi ile 2015 te emekli oldum ve çağrıldım.

Sgk öyle kontrol muayenesine cagirabiliyor. Bir çok arkadaşım gitti

Cagrılma sebelerini ögrenen varmı sahte raporlarmı yoksa rutin kontrolmü

Rutin ya da baskın kontrol hiç mühim değil, işi sıkı tutmaları iyidir. Hiç kimse sosyal güvenlik sistemi uzerinde hak etmediği parayı almasın. Kimse işe gitmeden maaş alamasin meselâ aynı şekilde. Ya da sınavsız istisnai kadrodan işe giremesin. Hatırlı adamlar araya koyarak ihale alma filanda olmasın. Büyük küçük bütün haksız kazançların onu alınırsa hepimiz mutlu oluruz, benim eyyorlamam bu kadar...

SGK nın kontrol muayenesine çağırması aslında normal bir durum olabilir.Esas anormal olan şeye örnek vereyim:

Ben 1997 işe girişliyim.22 yıl SGK lı çalıştım.7300 prim günü ve %81 engelli raporuyla emekli oldum.
Vergi indirimimi 2 yılık verdiler.(3 hastalığımda kronik.Şeker,tansiyon ve böbrek nakli)
Beni de kontrol muayenesine çağırdılar.Buraya kadar bormal heşey diyelimki...

Benim emeklilik şartlaıma göre %40 rapor ve 20 yıl çalışma süresi.4500 gün prim yeterli diye biliyorum.
Yani benim emekliliğimin iptali için rapor oranımın %81 den %39 a inmesi lazım.
20 senedir günde 4 kere insilün kullanan şeker hastalığım hadi diyelim ki 1 günde iyileşti.10 yıldan beri günde 6adet ilaç kullandığım tansiyon hastalığm da hadi 1 günde iyileşiverdi.

Ben böbrek nakli oldum.Yani tüm hastalıklarım iyileşse dahi tek başına nakil oranı %70 oran yapıyor.
EEEEE daha neyin kontrolünü yapıyorsunuz.Beni,doktorları,kuruldai hocaları neden yoruyorsunuz?

Şu yazdıklarımı kime sorup cevap alabilirim acaba yetkilileden.

Sağlık bakanına mı yazayım?

Bu arada kontrol muayenesi için doktorlar gezip evrağımı sağlık kurulunA verdim.25 gün oldu seni çağıracaĞIZ dediler çağırmıyorlar.Ben arıyorum telefonu açmıyorlar.(KArtal Lütfü kırdar) Yeni bir yasa yürürlüğe girecekmiş onu bekliyorlarmış.

Bu aydan itibaren maaşım kesildi.Yahu ne desek boş arkadaş işte...

Sugaremro..hocam konu senin benim hakkımda sürekli bir faaliyetin olması,çünkü doktorlar ilaç sektörü böyle para kazanıyor yani birnevi döner sermaye böyle işliyor...mesela sen bir doktorun tamam ilaç kullanmanıza gerek yok dediğini duydunmu hiç bugüne kadar tedavisi olmayan bir sürü hastalık varken,adam sana kullanma dermi ilaç sektöründen kar payı alırken,sektörün değeri 500 milyar dolar....yani bir şekilde ama kontrole çağırarak, ama başka bir şey muhakkak bir faaliyet olacak senin benim hakkımda.

Arkadaşlar bir üniversite hastanesinin rapor bölümünde yetkili bir çalışanın sgk ya bağlı sistemlerinden adıma ait raporlara baktırdım en son 2006 yılında aldığım bir heyet raporum vardı ama sistemde görünmüyor, bu ne anlama gelir? konunun uzmanı arkadaşlardan yorum bekliyorum. (raporum sürekli ve onaylı vergi indirimim var oda süreklidir)

Merhaba Kardeş, banada o mesaj geldi Gittim pendik marmaraya randevu aldım ...KIsmet

SAhte rapr ve büyük bir ihpar var...Müfettiş tek tek uğraşmak yerine tüm enellileri özel sevkli olarak yönlendiriyor.

Yanlış bilgi olmasın bir duyumdu benimki Belli bir yıldan sonra olan raporlar dijital ortma aktarılıp takibi sağlandi...Eskiler görünmüyor olabilir.

Kontrol muayenesine girdim ve 20 gün oldu.e Raporumu SGK müdürlüğünü mail ile gönderdim fakat hala emekli maaşım kesintide gözüküyor.

Şimdi bu ayın maaşını ve bayram ikramiye mi alamayacak mıyım.Alamayacaksam ikramiyemi ve maaşımı sonrasında alabilecek miyim.
e raporun sgk ya ulaşmaması kadar saçma birşey olamaz.Ardık interet sitesinden raporlar sorgulanıyor.

Maaşın durdurulduğu için yani 90 günlük verilen süreyi geçtiği veya haberin olmadığı için o sürede işlemlerini başlatamadın gibi düşünüyorum benim tahminin ve işlemi yapanların sürelerini duyduğum üzere yaklaşık 2/3 maaş alamayacaksın ama Raporun % 40'ın üzerin de geldi ise 2/3 ay gibi bir süre maaşını toplu alabileceksin kardeşim,
sıkıntılı bir süreç allah yardım etsin,
bizler de kontrol muayenesine tabii tutulduk allah'tan 90 günlük süre için de işlemlerimizi başlattık fakat engelli raporu çıkanlar % 40'ın altında rapor veriliyor ve buna müteakip maaşların kesileceği bilgisi veriliyor.

banderas

Cevap için teşekkü ederim.

İşin en saçma yanı zaten benim raporumun %70 in altına düşme ihtimali yok.Çünkü nakil oldum ve nakil sadece tek başına %70.
Dünyanın en saçma sistemi.Kuralları yazanlar,kendi koydukları kuralları bilmiyorlar.

Ahh Kardeşim Ahh ne kuralı ne uyması Allah yardımcımız olsun!!!

arkadaşlar konunuza yabancıyım ama doğru mu anladım ?

1- %40 ve üzeri raporu olanlar erken emekli olabiliyorlar ve sizde öyle emekli oldunuz.

2- Bu şekilde engellilik ile emekli olanları emekli olduktan sonra sgk tekrar rapor a çıkarıyor %40 ın altına düşerse oran maaşı kesiyor doğru mu ?

Eğer %40'ın altına düşüyorsa maaşı kesmesi çok saçma. Çünkü emekli olduğunda o engellilik şartlarını taşıyordur öyle olmuştur. emekliyken de iyileşmiş olabilir veya hastalığında kısmi düzelmeler mevcut olup engel oranı azalmış olabilir. Böyle oldu diye emekli maaşını kesmek nasıl bir akıl tutulmasıdır.

Öyleyse engelli memur olarak işe girip iyileşenleri veya oranları düşenleri işten atsınlar engelli değilsin artık diye. Böyle bir saçmalık olamaz.

Bilmiyorum bu işlerin hilesini hurdasını ama bu şekilde olmaz çünkü masum insanlar mağdur oluyor engel oranının düşmesi onun iyileştiği anlamına gelmiyor .

Kazanılmış hak alınmamalı.

hadi hayırlı olsun 20+20baltazar=36
muayene: şöyle bir yürü bakayım..

Evet arkadaşım yeni jenerasyon güncellenen cetvel de engellilere verilen oranlar şimdiye kadar 40 üzeri alan olmadı ben duymadım.

Üst Alt