Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kendi aldığım raporu SGK'ya verdim..?

farukkoksal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Yaklaşık 2,5 yıl önce % 46 oran ile Hodgkin Lenfoma 3. evreden remisyonda ve hiper tansiyondan olmak üzer 2 yıl süreli rapor ile emekli olmuştum. raporum Mart 2019 da bitti, ben 27 Aralık 2018 de raporumu kendim süreci bilmediğim için Samsunda ki eğitim ve araştırma hasanesinden süresiz olarak yeniledim ve süreci ilk emekli olduğumda ki gibi sandığım için raporu alıp direkt Samsun Maliyeye götürdüm onlarda Ankaraya gönderdi, Ankaraya ulaşmak zaten malumunuz mümkün değil, ancak geçtiğimiz hafta sonu 05 ile biten numaradan ulaştım ve 2 haftaya sonuçlanır dediler.

Ben de rapor sürem bittiği için sgk ya sormak adına samsun sgk müdürlüğüne gittim emekli maaşım donmuş statüde dendi,yani maaşımı alamayacağım, raporu yenilediğimi ilettim buna istinaden benden raporun aslı ile dilekçe aldılar onlarda Ankaraya gönderdiler ben de zaten "ben göndermiştim maliye aracılığı ile" dedim ancak sgk "illa biz göndereceğiz ve bizimkine cevap gelmeli" dedi, bu durum da 4 ay daha beklemem gerekecekmiş, benim yazıma gelen cevabı getirsem dedim onu da kabul edemeyiz diyorlar, bu konuda bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Bu arada Sgkda ki şef bir dilekçe numarası verdi bu numaraya cevaben Maliye senin gönderdiğin raporu bize iletirse sorun olmaz dedi, ancak Ankaraya ulaşamıyorum, Samsun Maliye de Sgk nın bizden raporu yazı ile istemesi gerekli der.

farukkoksal

Durun durun, sizi sgk kontrole çağırmadı ama siz rapor alı sgk'ya mı gittiniz!?

evet süresi doluyor diye. kaldı ki süre dolduktan sonra da sgk beni kontrole çağırmadı hatta hala çağırmadı ben kendim gittim

farukkoksal

Hay Allah! Buna gerek yoktu ki. Raporunuzun süreli olup olmamasının hiç bir önemi yok. Önemli olan tek şey SGK'nın sizi kontrole çağırıp çağırmadığı. Siz şimdi durduk yere işi kaşımış oldunuz. Umarım sgk raporlarda sorun görmesin ve emekliliğinizin devamına karar versin...

Aynen öyle kaşımış olduk ancak Sgk halen kontrole çağırmadı ve çağırmadan maaşımı dondurdu, hatta şu an hiç bir sosyal güvencem yok tedavide olamıyorum, şimdi beni çağırmadıkları için hiç bir kabahatleri yok mu? Ki yokmuş ben kendim takip etmeliymişim, e madem ben takip edeceğim ki etmişim ve raporu getirmişim hatta Ankaraya bile göndermişim neden sorun oluyor anlamadım gitti. Vel hasıl Ankara ile en son görüşmem de orada ki memur dosyaların birleşmesi için kurula bildireceğini iletti, 27 Aralık da giden raporum da halen bekliyor ikisini birlikte inceleyip dönecekler inşaallah bakalım bi aksilik çıkmazsa.

Üst Alt