Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte ilk maaşın alınma tarihi ne olur?

celal07

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar emekli aylık bağlama işlemlerinin bu ayın 10 veya 15 inde tamamlandığını varsayarsak
bu ay maaş alınırmı yada mart ayınamı sarkar ?

celal07

Başvuruyu takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşı birikmeye başlar.

selam oturanboğa cevap için teşekkürler
ben emeklilik dilekçesini vergi indirim belgesiyle birlikte 23 aralık 2016 da verdim.
1 ocak 2017 den itibaren maaş bağlanacağını biliyorum
sgk vergi indirim için vergi dairesinden teyid istemiş
3 şubat 2017 de vergi dairesi bilgileri sgk ya gönderdi
sgk yı aradığımda bana vergi dairesinin yazısı geldikten sonra eğer herşey olumlu ise
1 hafta 10 gün içinde aylık bağlama işlemlerinin biteceğini söylediler
buna göre şubat ayı ortasında işlemlerin bittiğini varsayarsak şubat ayında maaş alabilirmiyim
yoksa mart ayınamı kalır?

Eğer e-devlet te maaş bilgileri çıkmadıysa
ilk maaşınızı mart ayında alırsınız

selam@BuTcHeR
anladığım kadarıyla eğer bu ay içinde e devlette maaş bilgileri çıkarsa yada adrese posta ile bilgiler gelirse
bu ay yani şubatta alabilirim aksi halde mart ayına kalır

birde ayrı bir konu var merak edipte öğrenemediğim yardımcı olabilirseniz sevinirim
benim değişik illerde 4a sigortalı çalışmalarım ve değişik sigorta sicil numaralarım vardı
ben bunları 2015 de dilekçe verip tek bir sicil numarasına yani ilk sigorta sicil numarasına birleştirme işlemini yaptırmıştım
şimdi emeklilik işlemleri sırasında bu değişik illerdeki çalışmalarım için tekrardan işlem yapılacakmı?yani diğer illerdeki sgk kurumlarından bilgi istenecekmi yoksa önceden sigorta sicil numarası birleştirme işlemi sırasında bunlarda yapıldımı?

Sicil birleştirmede yapılmıştır.
Tekrar bilgi isteyeceklerini sanmıyorum.

teşekkürler BuTcHeR
inşallah öyle olur aksi takdirde emeklilik işlemleri uzar

Üst Alt