Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte Başvuru Tarihi Önemli mi?

banderas

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba ,

25 12 2014 te benim 17 yıl doluyor ve akabinde hemen 26 sı Cuma günü başvuru yapmak istiyorum bu yol mu karlı parasal olarak,
yoksa 01 01 2015 de başvuru yapıp alacak olduğum kıdem tazminatını mı % 8 zamlı almak mı mantıklı ve karlı olur başvuru yapan ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan lütfen acil bilgi istesem , tşkk tabii bülent bey sizdende ee yılların tecrübesi var .

Ben olsam 30 Ocak tarihinde başvururum. Böylece hem tazminat avantajı olur hem de 1 Şubat itibarı ile emekli maaşı birikmeye başlar (emeklilik başvurusu yapıldığında, maaş bir sonraki ay başı itibarı ile birikir)

Bülent bey 30 ocakta başvursam maaş kaybı olmuyor mu 01 01 2015 de başvuru yapınca hem kıdem tazminatından zamlı karlı olup hemde yılım dolduğu için 10 gün içinde başvuru yapmış olmam dahamı faydalı olur.

1 ocak'ta da başvursanız 20 ocak'ta da 30 ocak'ta da başvursanız emekliliğiniz 1 şubat itibarı ile başlatılır.

Üst Alt