Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik süreci ne kadar sürüyor?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Agustos 4 itibari ile emekliliğimi vereceğim süreç nasıl işliyor ve ne kadar zaman sürüyor acaba
.........

eylül 17-25 arasında maaşın baglanır büyük ihtimalle engec kasımda baglanır

Kasıma sarkması uzun bir süre değil mi bir de en düşük engelli maaşı ne kadar acaba

istanbul pendik sgk den 02.06.2014 de başvuru yaptım.
eve kağıt geldi toplu paranı 24.08.2014 tarihinde çekebilirsin diye

Başvuru işlemleri nasıl yardımcı olurmusunuz engelli emekliliği..........

vergi indirim raporu fotokopisi, işten çıkış bildirgesi, kimlik fotokopisi ben bunlarla muracat ettim...

Ben olsam ağustos 4 değil de ağustos ayının son haftası müracaat ederim. Neden derseniz; Emekli maaşınız eylül 1 itibari ile hesaplanır arada boşluk olur. Çalışmaya devam edin hem çalışarak hak ettiğiniz maaşı alın hem de 1 eylülden itibaren emekli maaşınız hesabınızda birikmeye başlasın.
Sorunuza gelir isek Bulunduğunuz il dışında çalışmalarınız veya başka sandıklara prim ödeme var ise uzun sürer .. Yoksa en fazla 2 ayda sonuçlanır

Alemdar bey merhaba
Öncelikle hayırlı olsun
Ankara'dan gelen vergi indirim kağıdınızı tekrar tekrar kontrol etmenizi öneririm, gerekirse o kağıdı aslının aynısıdır yaptırın. Çünkü bu konudan ben çok zorlandım halende olamadım.
aksi takdirde Sizdeki farklı devletteki farklı olursa problemler yaşarsınız.Lütfen dikkat edin.
Tekrar hayırlı olsun
Selamlar

Emekli evrak takibini nasıl yapabilirim?

Emekliligimi verdim. Evraklar nerede hangi islemde nasil takip edebilirim

Emeklilik sürecini takip etmek için güncel telefon numarası bilen var mı arkadaşlar?

SGK nın sitesine giriş yapıyorsun Primlerine baktığın yerde Emekli sekmesi var oradan takibini yapabiliyorsun .

Ben geçtiğimiz hafta SSK dan emekli oldum , (41 günde , sigortalılığım bağkur ve ssk olmak üzere , aynı şehirde idi ) şu yolla takip ettim.

1) E-Devlet sayfanıza girin.
2) Ana sayfanın en üstünde , (ok işaretli yer) "e-hizmetler" yazılı bölüme girin.
3) SGK yı bulun (sayfanın altlarında biraz)
4) Örneğin benim "4a Emeklilik kaydı" veya "Emeklilik bilgisi" gibi bölümleri tıklayarak ulaşabilirsiniz .
Emekli olmadan önce "emeklilik bilgilerine ulaşılamadı" yazar , emekli edildiğinizde ise , orada "Emeklilik aylığı ödenmektedir" yazmaya başlar ve "ek ödeme" , "aylık bağlama oranı" , "gösterge" , "aylığın başladığı tarih" vs bilgiler çıkar . (alacağım maaş yazmıyordu )

Not : Burada gördükten bir kaç gün sonra , evime posta yoluyla " emeklilik kararım" geldi , alacağım maaş burada yazıyordu !, hayırlısı olsun inşallah tez zamanda emekli olursunuz.
Ayrıca bu sayfadan , aylığınızı başka bankaya nakledebilir , aylık kesintileri ve ek ödemeleriniz görebilirsiniz .!.
Birde SGK nın "evrak takip" bölümü var fakat ben buradan takip edemedim hala orada "Evrak beklemede" yazıyor !.

sgk sitesinde emeklilik takip yazar sgkya yazdığın tlf numaranla takip edersin ayriyeten yine sgk sitesinden evrak talip butunonundan evrakların nerde olduğunu hangi aşamada olduğunu kimlik numaranla takip edebilirsin.maaşında aşağı yukarı ek ödrmeyle 650=680 olur .tahminen.

seydo6565;

1987 giriş / 2014 yaşlılık emekliliği.

1422 SSK , asgari ücretten prim ödeme.
5167 BAĞ-KUR , oda asgari ücretten ödendi primler, toplam 6589 gün
bağlanan maaş .792 tl .

Emeklilik sonucu

Ayin 7 sinde emeklilik basvurusunda bulundum. Bu gun SGK dan bana sms geldi 9 ayin 24 unde ayliginizi ptt den alabilirsiniz diye.Ama e devletten giriyorum aylik miktari gorunmuyor ne zaman gorunur acaba

ASKINBUYUSU;

Aynen benimkinde de gözükmüyor !,kimileri ilk maaşı aldıktan sonra gözükecek diyorlar , gözünüz aydın bu arada .

Hayırlı olsun :)

Aslında ilk önce turkiye.gov.tr adresinde görünürdü. Belki de sms bu konuda daha önce haber vermeye başlayacak. Yakın zamanda emeklilik işlemi başlatan arkadaşlar yazdıkça öğreniriz...

ASKINBUYUSU;

hayırlı olsun arkadaşım .dilekçeyi verdikten sonra nekadar bir zamanda belli oluyor.birde dilekçe verirken hangi evrakları istiyorlar yardımcı olabilir misin tşk

ASKINBUYUSU;
maaşınızı almaya 10 gün kala filan e devlette görürsünüz.sorun yok.

Tuna tuna;
maaşınızı almaya yakın göreceksiniz...

kader1;
kader arkadaş emeklilik için vergi inidirm raporu,işten çıkış verağı bir de kimliğin yetiyor..ama vergi indirim raporunun aslını verme fotokopisini çek..onu hep sakla.

tşk ederim .arkadaş. nekadar bir zamanda sonuçlanır .tahminen

herkezde aynı deyil sanırım benim 4 ay sürdü 5 ay toptan aldım.ilk dosya numarası verdiler oradan tel numarasını istedim süreci oradan birde internetten evrakizle jsp sayfasından takip ettim cogu asgeri ücretten yatan pirimlerim tam 3600 günüm %67 özür oranım 830 tl+36=866 tl maaş alıyorum

Arkadaşlar bir soru,

raporum %40 olarak var ve raporumda "İŞE GİREBİLMEK İÇİN" ibaresi var. Ayrıca vergi indirimi için rapor çıkarmıştım ve %40 olarak çıkmıştı. O rapor'da bende yok. Ankaraya gitti ve %80 olarak geri geldi. O rapor da bana verilmedi. Vergi dairesinde olduğunu sanıyorum. Çünkü %80 olarak vergi indirimi alıyorum. Bu açıdan başvuruda sorun yaşar mıyım?

Son düzenleme:
Tesekkur ederim arkadaslar. Ayin 7 sinde basvurumu yaptim dun sms geldi..Evrak olarak bir sey istemiyorlar sadece sgk ya basvuru yapiliyor oradan vergi dairesine yolluyorlar vergi dairesi de bir yazi ile tekrar sgk ya yolluyor bu kadar. Isten cikis alip gittim 3600 den online gordukleri icin cikis kagidina da gerek yok..

tamer1959;

Evet , ben bu sayfayı , mesajınızdan sonra denedim "Evrak izle Jsp. yazdım Tc nosu ile baktım "Maaş bağlandı yazıyor" teşekkürler.

Hepiniz için hayırlı olsun arkadaşlar. ben de vergi indirim belgemi bekliyorum, gelince emeklilik için hemen başvurumu yapacağım. ben bir şey merak ettim.. bağlanan maaşların paylaşıldığı konu başlığında şu dikkatimi çekti; iki arkadaşın maaşını kıyaslıyorum; girişi daha eski, ödenen primi daha yüksek ve günü daha fazla olan arkadaşa daha az, diğer arkadaşa daha fazla maaş bağlanmış. bu biraz tuhaf değil mi sizce de? siz de bir inceler misiniz aşağıdaki iki paylaşımı. şimdi bunlara bakarak ben kendi maaşımı nasıl değerlendirebilirim ki? benim de başlangıç tarihim 04.11.1993, 6710 günüm ve 358.000,-ödenmiş primim var.. sizce benim maaşım ne olur ?
DOKUNULMAZ 54
Emekli olunan kurum:SSK
2- İlk sigortalı olunan yıl:1998
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl:12/06/2014
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı:45
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi:yaşlılık
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:320000tl+Askerlik borçlanması 220 gün:2514tl
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:3500ila 4000 tl arası
8- Toplam prim gün sayısı :4739ssk+220 Askerlik4959
10- Aylık Bağlama Oranı:60.60.30
11-Şu anda aldığınız emekli maaşı:1714tl ek ödeme 70 tl civarı toplamda 1790
BURDURLU
1- Emekli olunan kurum: SSK
2- İlk sigortalı olunan yıl: 1992
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 2014
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı:
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: Yaşlılık
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı: 327.950.53
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:
8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 5104
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı: 1553.24 TL

Tam ayın 15 ' şinde , "E- devlet te , "4a Emekli aylık bilgilerinde" gözükmeye başladı alacağım maaş !.

2 ay oldu dilekceyı verelı halen ses seda yok yok sgk evrak takıpte 27 06 2014 yazı yazılmış gözukuyor bakalım bız ne zman göreceğiz.. hayırlısıyla yemek nasıp eylesın ALLAHım arkadaşlar

Üst Alt