Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik raporu için MHRS'den hangi randevuyu almalıyım?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
115
Arkadaşlar merhaba engelle ablam 2009 girişli Şubat 4'ünde emekliliği doluyor SGK'ya gittim hastane heyet kuruluna randevu alıp bize gelin sevk evrağı vereceğiz dedi ancak mhrs'ye girdiğimde normal engelli sağlık kurulu randevuları var bir de maluliyet için randevular var hangisi için randevu oluşturacağım normal engelli sağlık kurulu için mi yoksa maluliyet için mi SGK'da herhangi bir şey söylemedi bir bilginiz varsa bilgi verirseniz sevinirim

Merhabalar sgkya gideceksiniz onlar sizi sevk edecek belirledikleri hastanelere tam durum şuan bu galiba

dehj3v4.jpg

merhaba siz her şekilde randevu alıcaksınız,Sgk size şunu soruyor hangi bölgedesiniz talebinize göre hastaneye yönlendiriyor ,sonrasında o kurumdan randevu alıyorsunuz .

Ben 8 ay önce raporumu yeniledim.
Sgk gittim beni kontrol muayenesi için hastaneye sevk edin dedim.
O öyle olmuyor dediler.
Sen istediğin hastanenin sağlık kurulundan randevu al.
Randevu aldığın tarihe sevk yazalım dediler.
Muhtemelen işleyiş böyle olacak.
Tüm devlet hastanelerinin sağlık kurullarına bakın nerede boşluk varsa randevu alıp öyle gidin.

@Dem, emeklilik için İş gücü kaybı tespiti yapılacak bildiğim kadarıyla sgk'daki memur randevu alın 3 gün önce bize gelin dedi ben normal sağlık kuruluna mı yoksa maluliyet adı altında verilen heyet randevusu mu alayım

@sclafgut,
SGK bize randevu alın dedi randevu alındıktan sonra bize gelin evrak vereceğiz dediler herhangi bir hastane yönlendirme yapılmadı mhrs'de randevu alacağım

Arkadaşlar kontrol muayenesi için önce randevu alıyorsunuz daha sonra SGK'ya gidiyorsunuz bugün kendim randevu almadan gittim önce randevu alın daha sonra bize gelin sizi gönderelim dediler

Hocam
Engelli raporunuz var yenilemek mi istiyorsuz?
Rapor tarihi eski mi engelli emeklilik mi yoksa malulen emeklilik için başvuracaksınız?
Engelli emeklilik için başvuru yapacaksanız.
Erişkin engelli raporu veren hastanelere
başvurun.
Zaten başvurduğunuz hastanenin sağlık kurulu engelli raporu verirse yazar. Aksi halde engelli raporu verilmez yazıyor.
PMB arkadaşımız paylaşmış
Siz sağlık kurulundan randevu alın
çalışma gücü tespitini ve nasıl emekli olacağınıza iş gücü kaybına sgk karar verir.
Vergi indirim belgeniz var ise şartlarınız engelli emeklilik için yetiyorsa çok acele edin.
Mhrs değil 170’i arayın daha çabuk randevu bulursunuz

@Dem,
2009 girişli ablam için Emeklilik için SGK hastaneden randevu alıp gelin sevk evrağı vereceğiz dedi ona istanaden MHRS den randevu almak istediğimizde iki türlü randevu var 1.engelli sağlık raporu 2.maluliyet hangisi için randevu alacağız onu sormustum ablam 2009 girişi oldugundan vergi indirimi bir şey yaramıyor

2009 tarihine dikkat etmedim haklısınız vergi indirim gerekmiyor.
Rapor oranınız kaç?
Kaç yıl sigortalılık süresi var.

@Dem,

Engelli ablam 16 yıl 3800 Şubat 4 TE doluyor var olan raporu 68 işgücü tespit ne çıkar bilmiyoruz zorlastirmislar

Emeklilik başvurusundan ara karar sevk çıktı tek hekim durum bildirir raporu isteniyor KBB ye sevk evrağını aldıktan sonra direk hastane mi gideceğiz yoksa randevu oluşturmanıza gerek var mi Arkadaşlar

@mehmet-41 Arayın direkt geleceğinizi söyleyin ben öyle yaptım herkese ara karar çıkıyor çıkmayan yok

@mehmet-41, Önce sevk aldığınız kağıdı elinize alın MHRS den erişkin sağlık kurulu rendavusu bakın yakın zamanda ise alın yoksa hastaneye gidin kurum yazısı ile geldim ben SGK kurumdan geliyorum sevk edildim deyip elindeki sevk kağıdını verin islemlerimi kurumsal arasi yazı ile hemen başlatılmasını istiyorum deyin SGK nin sevk ettiği hastaneye ben oyle yaptım direk yazı uzerinden başladı işlemim rendavu almadım şunu söylemek isterim SGK tek heyet raporu isterse KBB ye gidersiniz ama yok sağlık kurulu raporu isterse sizi hastane butun bölümlere gidin diyebilir her hastane farklı ilerliyor

Hastane sağlık kurulu müracaat bölümündeki kişiler tam bilmiyor bir yetkili ile görüştüm bana sen sevk kağıdını müracatın karşısındaki yere götür yazı versin sağlık kurulu hemen dosyanı açsın muayeneye git dedi rendavu almadım ilk önce müracaata gittiğimde hayır rendavu alıp geleceksiniz demişti

@samedo99, bende sevk oldum bana hastane butun bölümlere maluliyet istendiğinden bakılıyor dedi yanı zorunlu olarak gideceksin dedi

Ve bu hastanelere göre değişiklik gösterebilir belki SGK nin maluliyet tespiti uzerinden hastane islemleri bu sekilde yapıyoruz biz dedi Ankara eğitim araştırma hastanesi ( Altındağ da ) 3 bölümü burada 3 bölümü Zekai tahir Burak ek bina olmuş orada ) yanı arasında 3 km var ordan oraya gittik geldik bolumlere

@Manemm Bende ara karar çıktı sadece psikiyatri gittim randevu almadım gittim muayene oldum o kadar

@samedo99, SGK sevk kağıdında ne yazıyordu sadece bölüm ile tespit mi istendi genel maluliuet tespiti mi benimki genel maluliuet tespiti istendi ama şunu belirteyim Ankara eğitim araştırma biz boyle yapıyoruz dedi ısrar ettim benim bu bölümlerle ilgili bir şikayetim yok sadece bu engelim var bunun tespitini istiyorum yok illa SGK bize maluliuet tespiti isterken genel bölümlerim durumunu da tespit edip gönderiyoruz dedi

@samedo99, o zaman ara karar oldugu icin siz 15 Ocak sonrası ara kararsız sevk olup sonuç olsaydi boyle bir talep olmazdı muhtemelen SGK işi yokuşa sürüp emekliliği geciktiriyor geçmiş olsun benim test 19unda sonra bitiyor heyet sonrası sgk durumu iletecekler insaallah olumlu biter

Yok şunu demek istedim 15 Ocak sonrası son 6 aylık rapor ile basvuruldugunda ara kararlar çıktığını görüyorum ama 15 Ocak sonrası hastaneye sevk verilen kişiler de ara karar görmedim şunu anlamış oldum son 6 aylık raporun çoğu ile şartlar uyuyorsa emeklilik falan yapmıyorlar ara kararla bölümün 15 Ocak sonrası net teşhisi uzerinden emeklilik yapmak istiyorlar riske girmemek icin ben görmedim gören duyan varsa söylesin

@Manemm İşin tuhaf yani sevk edildiğim hastanede çalışamaz tedaviyle düzelmeyen dedi ama SGK bunuda yeterli bulmayıp 15 yıl önce askeri hastanedeki epkirizi istedi şimdi bekliyorum

@samedo99, saçmalığa bak 15 yil önceki hastalığın askeri durumun esas alınıyorsa 10 yil önceki kendi devlet kurumunun verdiği raporu niye esas almıyorsun kendileri ile çelişiyorlar keyfi çıkarımlar yapıp emeklilikte zorluk çıkarıyorlar emekli ettik ama biz bu adamı cok zor emekli ettik demek icin amirine devletine takdir edilmek mi istiyorlar anlamak zor

Benimde 2008 yılında askeri raporum var ne alakası var anlamak zor o zaman sene kac

Psikiyatriden emekli olmak diğer branşlara göre daha zor

@samedo99,

Evet onu burada öğrendim psikiyatri de genelde süresiz vermek zor abimde atipik psikoz var Cerrahpaşa’da 2 sene yatmıştı cok uzun yıllar tedavi gördü ömürlük ilaç kullanıyor kalıcı İsitme konuşma bozukluğu da var psikoz beraber 90 raporu vardı tek psikoz dan alsa heral 80 oranında rapor alırdi Baltazar işi raporu cok düşürdü iki engellide engel grubunun en agir engeli ama oran 90

Ayrıca psikoz tek başına görülebildiği gibi OKB bipolar v. B ile de kombine olabiliyor

@samedo99, bu hastaliklari yaşayanlara Allah yardımcısı olsun bence manevi olarak büyük faydası olacak şey kuran okumak anlamak manevi olarak kişinin kendisinin durumunu pozitif olarak düşünüp değerlendirmesi faydalı olur Allah’ın izni ile

Üst Alt