Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik işlemleri ne kadar zamanda onaylanır? 6 ay oldu ses yok!?

ergün1

Üye
Konular
109
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
sürekli iş göremezlik geliri almakta olup, mart dönemimini de sayarsak, neredeyse 6 aydan beri emeklilik işlemlerim bitmemiştir. benzer durumda olan arkadaşlarımız var ise, paylaşmalarını beklerim.

şunu belirtmeliyim, normal bir emekli işlemi (çevremden gördüğüm kadarı ile) maksimum 2-3 ay arasında sonlandırılmaktadır. bunu nasıl bir uygulama ki, bu süreç bu kadar uzun olabilir?

Hiç bir mantıklı açıklaması olamaz. Konuyu sordun mu başvurduğun yere ve Ankara'ya?

konu ile ilgili 5 kez sigorta müdürlüğüne gittim.verdikleri cevabı aktarıyorum:sürekli iş göremezlik geliri alanların,diğerlerinden farklı olmak üzere maaş bağlanma olayı,merkez(ankara)tarafından bilgi işlem merkezinin belli dönemlerde(belli dedikleri dönemi kendileride bilmiyor) açılması ile,dosya işlenerek ve bilgisayar tarafından maaşlar hesaplanarak bağlanır,kişiye posta yoluyla iletilir.
ANCAK BÖYLE SAĞLIKSIZ BİR CEVABI VE BU TUHAF UYGULAMAYI ,sitede paylaşmak istedim ve 07.03.2009 tarihi itibari ile bilgi edinmeye e-mail yolu ile başvuruda bulundum.gelen cevabı burada paylaşacağım.
ancak benzer durumda olan arkadaşlardan da cevap beklemekteyim.

selam ergün sende iş kazası sonrasımı emekli oldun.bende iş kazası sonrası emekliliğe müraacat ettim bende 26 kasım 2008 benimde sürekli iş görememezlik almaya başladım malüllüğüde beklemekteyim

Merhaba, bende hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malulen emeklilik için başvurmuştum. Sağlik kurulu raporum 29 Aralik 2008 de onaylandi. 17 Şubat 2009 da da sürekli iş göremezlik geliri bağlandi. Malulen emeklilik işlemi halen devam etmektedir. SSK il müdürlüğüne sorduğumda çeşitli illerde çaliştiğim için dosyalarimin o illerden gelmelerini beklediklerini, dosyalarin gelmesiyle işlemin hemen yapilacaği ve malulen emekliliğin bağlandiğina dair bir yazi göndereceklerini bildirdiler. Yani bende beklemekteyim....

merhaba;
bende 27.06.2008 tarihinde sürekli iş görmezlik geliri alarak emekli olmak için başvurumu yaptım.çeşitli yazışmalar sonucunda 23.12.2008 tarihinde emekli olabilirsin yazısını aldım.fakat şu tarih itibari ile maaş baglanmadı.başvurdugum sigorta müdürlügü tahsıs bölümünde benim dosyamla ilgilenen arkadaş ile konuştugumda iş kazaları ve yaşlılık aylıkları alan kişilerin dosyalarının birleştirilmesi için sistemin açılması gerektigini kendisinin yapacagı birşeyi kalmadıgı ve artık işlemleri dosyayı verdigi bilgi işlem merkezinin yapacagı bilgisini verdi.bende 04.03.2009 tarihinde ssk bilgi edindirme servisine yazı yazdım hala beklemekteyim.cevap gelirse sizler ile paylaşırım.

nefer,
tarafımıza verilen cevap aynı diyebilirim.ancak buradaki mantığı anlamış değilim.yani normal emeklilikte işlem max.2-3 ayda sonlandırılıyor,bize gelince BELİRSİZ.yani bilgi işlem nezaman açılacak belli değil.,bilen dahi yok kurumda.
bazı arkadaşlar diyebilirki,nasıl olsa birikmiş alacaksınız.doğru birikmiş alacağız ama doğru bankaya faiz ödemeye.
not:emeklilik başvuru tarihinizi tam anlayamadım,belirtirseniz sevinirim.

[FONT=Verdana]27.06.2008 tarihinde başvuruda bulundum.işgörmezlik ödenegini 15 yıldan beri alıyorum.[/FONT]
[FONT=Verdana]Tabi kide birikmiş para alınabilir,güzel olabilir.Ama insanın alacagı maaşı ve zamanı bilmesi;planlarını ona göre yapması daha mantıklı ve dogru olanı bence. Sonuç ortada iken 2 veya 3 aydan sonrasında bile işlemler bekletiliyorsa ve nezaman olacagı belli degilse sıkıcı olan taraf bu işte, [/FONT]

konu ile ilgili sgk' dan gelen cevap(09.03.2009 pazartesi)

Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.

Aylık bağlama işlemleriniz tamamlanarak dosyanız bilgi işlem servisine gönderilmiştir. Ancak işkazasından ya da meslek hastalığından dolayı aylık alan sigortalılarımıza çalışmalarından dolayı da aylık bağlanabilmesi için kullanılan bilgisayar programımızda meydana gelen sorun nedeniyle gerekli işlem yapılamamktadır. Sözkonusu sorunun giderilmesi halinde aylık girişiniz yapılarak adresinize tebligat gönderilecektir.

Bilgilerinizi rica ederiz.
Basın ve Halkla İlişkiler MüşavirliğiBilgi Edinme Birimi

emekli maaşım 528 ytl olarak bağlanmış..ACİL BİLGİ PAYLAŞIMI

3.derecede vergi indirim hakkı ile emeklilik müracaatım sonlandırılmış ve maaşım 528ytl olarak bağlanmış.
s.iş göremezlik geliride almaktayım.(2007 yılında bağlanan ve şu an 533ytl olarak almaktayım.
sgk sayfasından baktığım için elime geçen resmi bir evrak yok.
-
1-fakat 528 ytl olabilirmi.?
2-s.iş göremezlik gelirimi aynı şekildemi almaya devam edeceğim?
3-eğer bizim okuduğumuz gibi ise mevzuat(iki gelire sahip olanlar,yüksek olan gelirin tamamını,düşük olan gelirin yarısı olmak üzere alabilirler) bu nasıl bir uygulamadır?
4-yoksa farklı bir maaş bağlama yöntemi mi var ,biz bilmiyoruz.
5-ekranda görülen gelirlerin tamamınımı alabilirim?
6-s.iş göremezlik gelirim,gelecek ay itibari ile yarıya düşürülecekmi?
7-en düşük emekli maaşı 574 ytl ise bu nasıl bir hesaplamadır?
arkadaşlar acil cevap lütfen...

Doğrusu bir fikrim yok. Ama 528 görünüyorsa, bu, alacağın miktardır. Yarısı olsa sitede yarısı görünür.
Ben de merak ettim...

bugün sgk 'dan aylık gelir bağlama kararı ile (ödeme ile ilgili),resmi evraklar elime geçti.sürekli iş göremezlik gelirini aldığım 19'una bağlanmış.ancak evraklar içinde cüzdan yok.konu ile ilgili bilgide mevcut değil.
hem sürekli iş göremezlik geliri alıpta,hem emekli olmuş arkadaşlara(konuyla ilgili bilgisi olanlarda lütfen paylaşsınlar) soruyorum:her iki dosyadan da tüm gelirlerini daha önce tarafınıza verilen 81..... nolu tahsis numarası üzerindenmi yapıyorsunuz?
yoksa ayrıca tarafınıza ait 2. bir cüzdan olup,bunun üzerinden mi maaşınızı alıyorsunuz.?eğer bu durum söz konusu ise sgk maaş cüzdanını göndermeyi mi unuttu.?

ergün bende sen gibiyim sgk telefonla aradım bilgi olarak banada sistem arızası olduğunu sistemin otamatik maaş bağladığını ve elimize posta yolu ile bilgi verileceğini söylediler
dolası ile hepimize aynı bahaneyi gösteremezler beklemekten başka bir çare yok allah sabır versin
ayrıca bilgi edinmeye bende yazdım bakalım ne cevap gelecek

böyle bir cevap geldi ne demek daha müraacat etmemişmi görüküyoruz

[SIZE=2]Cevap[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.[/SIZE]
[SIZE=2]4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkındaki Yönetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrasın da;Kurum ve kuruluşlar;...tekemmül etmemiş (sonuçlanmamış) bir işleme ilişkin bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler hükmü uyarınca değerlendirmeye alınamamıştır. Talebiniz hakkında müracaat da bulunduğunuz Birim den bilgi almanız gerekmektedir.[/SIZE][SIZE=2]Bilgilerinizi rica ederiz. [/SIZE][SIZE=2]Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği[/SIZE]

işlemlerin sonuçlanmaması sebebiyle,yaptığınız başvuru hakkında olumlu veya olumsuz bir sonuç manası taşınmaması anlamına geliyor.
gelen cevaptan çıkardığım sonuç.

Her iki maaş da farklı tahsis numarası ile ödeniyor.
Maaşlar hangi bankadan (ya da PTT'den) ne zaman alınacaksa bu bilgi adresine gönderilen evraklarda yazılı oluyor. O tarihte oraya gidip kimlik kartınla maaşını çekiyorsun. Ayrıca bir maaş cüzdanı yok.
Yani, iki ayrı yerden iki ayrı zamanda iki ayrı maaş alıyorsun...

Halen malulen emeklilik maaşı muı alıyorsun yoksa iş göremezlik geliri mi? Yani yeni bağlanan maaş hangisi?

2007 yılından bu yana sürekli iş göremezlik geliri almaktayım.3. derece vergi indirimi ile emekli müracaatında bulundum.19.04.2009 itibari ile emekli maaşımı çekilebileceği gelen evrakta bilgisi mevcut..sürekli iş göremezlik gelirinide her ayın 19 unda almaktayım.
bülent bey,cevabınızdan anladığım artık aylık/maaş cüzdanları verilmemekte olup,nufus cüzdanı ile işlemlerin yapılabileceği sonucu taşımaktadır.doğru mu?

Üst Alt