Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik işlemleri için istenen belgeler nelerdir?

fasaya

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
sakatlıktan dolayı emelilikte istenen belgeler ve takip edilecek yol nedir

Vergi indirim hakkını elde ettiğini varsayıyorum...

İşyerinden emeklilik talebiyle ayrılacaksın (yani sigortalılığın sonlanacak). Sonra en son çalıştığın işyerinin bağlı olduğı İl/ilce sosyal sigorta kurumuna gidip, emeklilik için yazılı olarak başvuracaksın. Başvuru için gerekli olan dilekçe dahil tüm evraklar orada matbu/hazır. Tek yapman gereken onları doldurmak.
Ayrıca resmi onaylı nüfus cüzdanı örnneği ve 2 de resim gerek. Bir de işvereni tarafından üç nüsha doldurulacak sigortalı hesap fişi eklenmeli

Dilekçe örneği:
  • T.C
    ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
    SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIGI
    SİGORTA İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    ………………… SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜNE
    …………………

........................ sigorta sicil numarası ile son ..................................... iş yerinde çalışmakta iken …. / …. / …. tarihinde işten ayrıldım. 506 sayılı kanunun Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri’nin ilgili maddelerine göre tarafıma yaşlılık / malüllük sigortası yönünden tahsis yapılmasını arz ederim.

…. / …. / ….

SİGORTALININ

Adı Soyadı :
    İMZASI :

Parayı almak istedigim
    Banka şubesi :

Bağlanacak aylığıma mahsuben
    Avans : ( ) istiyorum ( ) istemiyorum

EKLER
    1- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    2- Beyan ve taahhüt belgesi
    3-Fotoğraf ( 4 adet )

İKAMATGAH ADRESİM:
    TEL :

%90 vergi indirimi raporu ile sakatlıktan emeklilikte ne gerekiyor

vergi indirm belgesinimi yoksa raporumu istiyorlar

Defterdarlıktan aldığım vergi indirimi kağıdı ile, unkapanı sigortaya gittim.Girişte sağ tarafta emeklilik işlemlerini başlattım.On dakika bile sürmedi kalabalık yoktu .

İstenilen evraklar;
1.Defterdarlığın verdiği (aslı )vergi indirim belgesi.
2,Kimlik fotokopi
3,Muhasebeden aldığım sigorta cıkış belgesi.

Geri kalan evrakları, emeklilik başvuru dilekcesini oradaki memur veriyor, evrağa adres, telefon, sigorta no vb. şeyleri dolduruyorsunuz.Resim falanda istemediler.Tahsis numarası verdiler , adresinize emeklilik evrakı gelecek dediler.Sakatlık indiriminden emekli olacak arkadaşlar için formalite bu şekilde bilginize.

Üst Alt