Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için tahsise hazırlık dilekçesi verdim. Ne kadar zamanda sonuçlanır?

kızıl kurt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
haziran 29 da tahsise hazırlık dilekçesi verdim 1 aydır kurum dısı gözüküyor üstelk ankarada oturuyorum

Birden çok statüde çalışmanız varsa diğer statüdeki hizmetinizin gelmesi bekleniyor olabilir.

hayır hepsi ankarada günüm de dolu sırf kıdem tazminatı alabilmek için bekliyorum yazıyı yoksa çalıştıgım yer tazminat vermeyebilir

Sigorta başlangıcınız 08.09.1999 tarihinden önce ise 15 yıl 3600 gün şartlarıyla işinizden çıkmadan kıdem tazminatınızı zaten alabilirsiniz ve sgk bu yazıyı 5 dakikada veriyor, sadece bu yazı için gerek yoktu.

Daha önce çalıştığım iş yerinden on yıllık tazminatımı aldım 93-2003 yılı için 2004 ocaktan itibarende şimdiki işyerinde çalışıyorum raporumu sgk ya götürdüm durumu memura anlattım oda bana bir dilekçe doldurttu ve gelen evrak bölümüne vermemi söyledi maliyeye biz yazı yazacağız dediler sgk dan sana gelen yazıyla iş yerinden çıkış alıp öyle gel dediler emeklilik için ödenmiş primim 9,000

dilekçenin cevabını bekliyorum 29 haziranda verdim bir gelişme yok

Ha anladım. 15 yıl 3600 günle tazminat talebinden bir kez faydalanabiliyorsunuz siz daha önce almışsınız.

merhaba bende 10 ay sonra emekli olacağım kısmetse 1998 ssk girişim var vergi indirimim mevcut işimden memnunum emekli olduktan sonra aynı yerde biraz maaşım düşük olacak ama çalışmaya devam edeceğim emeklilik için tahsise hazırlık dilekçesi varmış şunu öğrenmek istiyorum emeklilik hazırlık dilekçesi ne zaman vermemiz gerekiyor bu dilekçeyi. işi bırakmak için bu dilekçenin sonucunu mu?bekliyeceğim işyerinden çıkış almak için?

mehmet-41
Emeklilik şartlarınızın oluştuğuna emin olunca direkt emeklilik dilekçesi verin, birkaç gün sonra da işyeriniz sizi tekrar alsın ve sgk na emekli çalışan olarak bildiriminizi yapsın. Hazırlık falanla ben olsam uğraşıp vakit kaybetmem.

haziran ayının 5. de doluyor daha önce sgk' ya 2 yıl önce emeklilik şartlarımı öğrenmek istiyorum diye dilekçe vermiştim ordan biliyorum.hazırlık dilekçesi vermek istediğimin sebebi herhangi bir sorunla karşılaşmak istememem maliye ile yazışmanın bitmesi ve 12 yıldır çalıştığım işyerinden emekli olabilir sonucunu almadan işimden ayrılmak istemeyişimdir

Emin olamıyorsanız hazırlık için başvurabilirsiniz.

emeklilik hazırlık dilekçesi emeklilik tarihime 1 ay kala versem olur mu. cevaplarınız için teşekkür ederim ufukalp

mehmet-41
Daha önce emeklilik şartlarınızı bildiren belge için maliye ile yazışma yapılmış mıydı?
Şayet maliye yazışması olacaksa 1 ayda yazılıp cevap geleceğini sanmıyorum.

2 yıl önce hangi şartlarla emekli olacağımı sgk'ya bir dilekçe ve bu dilekçe'ye ek olarak'ta vergi indirim belgemi eklemiştim 1 sonra yazılı cevap geldi söyle'ki kurumumuza iletmiş olduğunuz dilekçe neticesinde 3.derece engelli vergi indiriminiz olduğu anlaşılmıştır bu sebeb ile 5.6.2016 yılında 4080 gün 18 yıl şartlarıyla emekli olabilirsiniz cevabı almıştım ama maliye ile yazışma kurum yapmış mıdır ?bilemiyorum bunu nasıl anlayacağım

''3.derece vergi indiriminiz olduğu anlaşılmıştır'' dendiğine göre maliyeden teyit alınmış olabilir. Yoksa sisteme bakılır, hizmet birleştirme gibi bir işleme gerek olan birden fazla statü yoksa 5 dakikada sonucu söyleyebilirler. Bu yüzden yazışmış olmaları muhtemel diye düşünüyorum.
Ama kesin diyemem, siz en iyisi o belgeyle sgk müdürlüğüne danışın o belgeye dayanarak da başvurunuz kısa sürede sonuçlandırılacaksa boşa hazırlık için başvurmayın.

Bende kendi hesaplarıma göre 4 ay sonra emekliliği hak ediyorum tahsise hazırlık dilekçesi verdim 20 gün oldu sgk yı dilekçemin durumunu sormaya gittiğimde vergi dairesine yazı yazıldı vergi dairesinden resmi yazı bekleniyor vergi indiriminizin teydi için dendi demek oluyorki tahsise hazırlık dilekçesi verildiğinde de maliye ye yazı yazılıp teyit alınıyor. Büyük ihtimal emeklilik günüm geldiğinde işlemler daha hızlı olabılır çünkü maliyeden şimdiden teyit alınıyor emekli günüm doldugunda tekrar teyit için maliye ye yazışcaklarını sanmıyorum umarım öyle olur.

Bende dilekçeyi Aralık-2014 de vermiştim
Cevabı Haziran ayında geldi
Sonuçta evet vergi dairesi ile yazışma yapılıyor.

bende ne zaman emekli olabilirim diye dilekçe ve ek olarak vergi indirim belgesinin fotokopisiniz vermiştim cevap geldi o zaman benim 'de vergi indirimim teyit edildi sanırım

Üst Alt