Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için SGK’ya aylık ne kadar prim ödeniyor?

Rumeysa-_-

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
17
Merhaba, emeklilik için sgk ya ne kadar para ödemek gerekiyor erken emekli olmak için? Bilen var mı

Sigortam 2024 maalesef çok yeni raporum da %62

Sizin bu dediğiniz olmuyor işte. Ben şu kadar para yatırayım emekli edin beni olmuyor.

@Rumeysa-_-,

Çoğunlukla bunu çalıştığın işyerleri belirliyorlar.

Emekli olmak içinde belirli gün sigorta primin olması da gerekiyor.
(MALÜLEN EMEKLİLİK için enaz 1.800 gün prim yeterli)

Sadece MALÜLEN EMEKLİLİK için tam olarak 1.800 gün prim için enaz 5 YIL çalışılması gerekiyor.
Ama aylık ne kadar prim yatırılır orasını bilmiyorum doğrusu. Bu zaten çok değişkenlik gösteriyor.

@aydünyavaz,

İnternetten biraz bakayım dedim ben 10 yıl diye biliyordum süreyi. Ama 5 yıl yazan yerlerde var. Sgknin maluliyet hakkında herşey PDF dosyasinda 10 yıl yazıyor.

prime esas günlük kazanç alt sınırından kazanç beyanında bulunan bir isteğe bağlı sigortalının ödemesi gereken aylık asgari prim tutarı 8.321,76 TL yazmış SGK. Tabi böyle bir primle ne maaş bağlar o da ayrı bir konu.

Malulen emeklilik için genellikle %60i geçsek yeterli düşüncesi hakim. Ben 4-5 sene önce olur muyum acaba diye bakmıştım. Çalışma gücü kaybı listesine göre 60 olmak gerekiyor diye okumuştum. Balthazard ile 60i geçmek yetmiyordu vazgeçmiştim.

Üst Alt