Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için ilk sigortalılık tarihi engelli statüsüne geçtiğim tarih mi?

brlc

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba. benim sorum şu ekilde olacak:
ben ilk defa 01.05.1997 yılında sigortalı oldum. daha sonra 2003 yılında yüzde 55 oranında özürlü raporu alarak işe başladım. şimdi benim emekliliğimde ilk sigortalılık tarihi olarak 1997 yılı mı gözönüne alınır, yoksa engelli olarak çalışmaya başladığım tarih mi?

ilginize teşekkür ederim.saygılar..

1997 yılında prim yatırılmışsa bu tarihten başlar prim yatırılmadıysa 2003 yılında başlar.97 yılında biryerde çalıştınızmı?

ben ilk defa 01.05.1997 yılında sigortalı olarak işe girdim.daha sonra 2003 yılında engelli raporu alarak işe başladım.benim sorum şu olacak.emeklilik tarihim hesaplanırken ilk sigorta girişi olarak hangi tarih göz önüne alınıyor.şu an vergi indirimi almaktayım.2700 günüm bulunuyor.

ewet çalıştım.2003 yılına kadar 1000 kusur günüm vardı

İlk giriş tarihi olarak sigorta priminin yattığı ilk gün işe giriş tarihindir.SGK hizmet cetvelinden bakarak ilk yatan prim gününü bulabilirsin.

1997 yılında başlamış oluyor yanlız özürlülükten dolayı erken emekli olmak için vergi muafiyetinin olması gerekir.vergi indiriminiz varmı?

Emekliliğinizin hesaplanması 1997 tarihi baz alınarak hesaplanacaktır.

ewet vergi indirimimi aldım.

01.05.1997 ilk girişim.2657günüm var.

bişey daha sormak istiyorum.hesaba göre 17 yıl 3920 gün gerekli emekli olmama.yani 2014 yılında bu süre doluyo.bu süre dolduğunda istediğim zaman emeklilik başvurusunda bulunabilirmiyim.yoksa ayrıca bazı teferruatlarlar varmı??

Sigortalılık süresi ve prim günü dolduğunda istediğin zaman emeklilik için başvurabilirsin.Vergi indirimide olduğuna göre tekrar rapor almadan emekli olursun.

Üst Alt