Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yaptığımda kıdem tazminatı süreci nasıl oluyor?

Konular
2
Reaksiyonlar
92
Öncelikle öğrenmek istediğim emeklilik başvurusu yapmis bulunuyorum ama kidem tazminati alabilmek için SGK henüz sevk yapmadı veya işlemlerimde ilerleme olmadı evrak dys sisteminde görünüyor emeklilik başvurum

Kidem tazminatını alabilmek için emekli olur yazısını bu basvuru sonuçlandığında mi almalıyım yoksa başvururken mi almalıydım
şartlar yeni düzenleme öncesi emekliliğime uymuyorken , yeni düzenleme sonrası kriterlerim emeklilik şartlarım yerine geldiği için bana emekli olabilir yazısı gibi bir yazı henüz vermediler
Bu yuzden sorma gereği duydum
Bilen birisi varsa yazabilirse sevinirim

merhaba SGK da emekli olur yazısını akınca İK ya verdim onlar da tazminatı hesaba yollamıştı.sistem değişmedi ise.

@hanifeaydin,
Simdi sadece başvurumuzu aldılar emeklilik icin ama olur olmaz yazısı yok sürecin hangi aşamasında veriliyor cunku yasa yeni olduğu icin emeklilik rapor sevk icin yapıldıktan sonramı veya sevk yapılmadan onaylanma durumunda nasıl yol izlemeliyim bana nasıl bilgi verilecek onaylanıp onaylanmadıği
Burasını merak ediyorum

@İsitmemuhammed, Şu sizin durum sadece başvuru aşamadında. Yani emekli olup olmayacağınız bile belli değil. Eskiden vergi indirimi ile emekli olunurken SGK'ya başvuru yapıldığında kriterler sağlanıyor ise emekli olur yazısı veriliyordu hemen ama şu an öyle bir durum yok.

Sizin hangi düzeyde çalışma gücünüzü kaybettiğiniz tespit edilecek ve daha sonrada o düzeye göre çalışma yılı ve prim günü yönünden kriterler sağlandığı görüldüğü zaman o yazıyı alıp işyerinize verebilir ve emeklilik sebebiyle tazminatınızı talep edebilirsiniz.

@İsitmemuhammed

Sgk ya emeklilik başvurusu yaptıktan sonra emekli servis bölümü sorgulama yaparak durumunuzu kontrol eder. Emeklilik hakkediyorsanız eğer Sgk üzerinden Emekli olabilir yazısını teslim alarak işyeri çıkış işlemi yapabilirsiniz..
Emeklilik hakedilmiyorsa eğer sgk sizi hastaneye sevk yaparak çalışma gücü durumunu öğrenmek isteyecek ve Engelli durumunuza göre sonuçlanacaktır.

@BnymnYldz, Büyük ihtimal sevk edilip durum raporu SGK ya ulaştıktan sonra emekli olabilir yazısını alabileceğim anlaşıldı tesekkur ederim cevap icin

@deasn12,

Evet bu islemler eski mevzuata göre idi simdi çalışma gücü kaybına bakmak icin sevk olacağız sonrasında SGK değerlendirip emekli edecek ama etmeden önce emekli olabilir yazısını bu arada almalıyım o zaman hastane raporu SGK ya gönderdikten sonra ben SGK gitmem lazım ki islemler başlamadan emekli olabilir yazısı almam lazım demekki yoksa hangi ara emekli olabilir yazısı alabilirim
Daha önceden zaten şartlara bakılıp yazı veriliyordu simdi şartlar rapora bakılarak verilecegi icin süreç şartları tamamlandıktan sonra kendileri bana demezler direk emekli ederler ben kendim takip etmem gerekli

@İsitmemuhammed, Evet SGK Sağlık Kurulu tarafından örnek olarak size Orta Düzey Kayıp tespiti yapılırsa %50-59 olarak 16 Yıl - 3700 Gün şartını sağladığınız tespit edilirse emekliliği haketmiş olursunuz ve o yazıyı alabilirsiniz.

@BnymnYldz,

Simdi bu şartları sağladığımı SGK tespit etti sağlık kurulu , heyete girdim akabinde direk SGK ya gidiyor evrak peki sonrasında kendileri beni arayıp sen çalışan birisin SGK kurulu orta tanı verdi emekli olabilir yazını al dermi yoksa Ben kendim mi sormalıyım burada sürec nasıl ilerler cunku SGK benim sonucumu aldıktan sonra kurul onaylayıp emeklilik işlemlerimi başlatır bana yazı vermez ki arayıp gel emekli olabilir yazısını al diye

@İsitmemuhammed, Siz hareketleri Dys Evrak Takibinde görürsünüz fakat şu an çalışıyorsanız zaten bu tespit yapılsa bile SGK emeklilik işlemine başlayamaz.

Sizinle nasıl bir iletişim kurulur bilmiyorum ama işten çıkış yapmanızı isteyeceklerdir ve o aşamada emekli olur yazısını alıp işverene verip çıkış ve tazminat işlemlerini yapabilirsiniz.

@BnymnYldz,

Anlıyorum işten çıkışımı yapmadan işlem yapamazlar oyle ise simdi daha iyi anlaşılıyor süreci bekleyeceğim bakalım bende gelişmeleri buraya yazacağım insaallah

Üst Alt