Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusu yaacağım ama 1 yıl beklemem gerekliymiş!?

xbilinmiyor

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar şuan çok saçma bir durum var. 02.02.2010 sigorta girişliyim ve yüzde 63 raporum, vergi indirimim var. Normalde 63 raporum olduğundan 15 yıl sigortalık sürem doldu. Bu yeni yasada rapor geçersiz olduğundan, sgknın yeni raporunu almam lazım. Ama bana 1 sene bekleyeceksin diyorlar. Ne alaka. Yeni yasada böyle diyorlar. Ortada yeni rapor yok. Neye dayanarak bana 1 sene bekleyeceksin diyorlar? Yeni alacağım raporda yüzde 60 alırsam 15 yıl sigortalılık süresi hala geçerli değil mi?

@xbilinmiyor, mevcut raporunuzla 15 yıl 3900 güne tabisiniz size 1 yıl bekleyin diyen neye göre demiş bir araştırın bence gerekirse SGK ile başka bir yetkili ile görüşün zaten onlarda tabloya bakarak size bilgi verirler yanlış bir şey olmalı dediğinize gore

Bursada başvuru için gittiğimde bana ordaki yetkili öyle dedi yolladı. Sonra trabzonda bir tanıdığımız var sgk müdürü. O da baktı bilgilerime. O da aynı şeyi dedi. Ben anlamadım bu işten bir şey. Şimdi burda yine sgkya gidip mantıklı bir cevap isteyeceğim. Bu yeni yasada kimsenin bir şey bildiği yok. Herkes birbirine soruyor. Yeni yasa rapor hakkımı elimden aldı tamamda. Beni 1 yıl niye cezalandırıyor. Ne saçma bir ülkede yaşıyoruz.

olamaz böyle bir şey. İmkansız. Eğer SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı alabileceksen, aşağıdaki tabloya göre de emeklilik şartların tutuyorsa, hemen tahsis talebinde bulunabilirsin. Şartları tutan birine kimse "git seneye gel" demez, diyemez.

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@xbilinmiyor, oturan boğanın paylaştığı engelli emeklilik tablosunu gideceğin sgk'daki memura bir göster bakalım o zaman ne diyecek prim günün ve yılın dolmuş ona göre işlem yapması gerekir

İlk gittiğimde yasayla ilgili bir şey bilmediğimden kabullenmiştim. Şimdi gittiğimde böyle sessiz kalmayacağım. Bu belgeleri gözüne sokacağım. İnsanlarla dalgamı geçiyorlar. Neyse teşekkürler sizlere.

@xbilinmiyor,

1 vergi indirimini unut 2 yeni rapor alacaksın raporda işgücü kaybı olacak hafif orta ağır diye oran değil 3 Bir seneyide sallamışlar çalışma yılı prim rapor tutarsa aynı gün bile emekli olursun

@OturanBoğa,

Çok merak ettiğim bir konu bu tabloya göre 10 yıl 1800 gün malulen emeklilik kalktı mı şimdi

Çalışma hayatınızda boşluk var mı?
Prim gününüz tutmuyor olabilir.

@alaattin41,

Malulen emeklilik başka bir madde. O devam ediyor. Onun şartları:

1- SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak
2- İlk sigortalılıktan bu yana 10 yıl sürenin geçmesi
3- Bu sürede en az 1800 gün prim yatırılması

bu şartlar tutuyorsa malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurulacak...

Ama yeni tabloda yüzde 60 ve üstü olsa da 1800 günyok hatta 10 yıl bile yok 15 yıl 3960 gün var

Üst Alt