Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğin iptal edilmesi ile banka promosyonun durumu!?

svnn

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
20
Merhaba arkadaşlar malûm yasa değişti emekliligim iptal oldu çalışma gücü tespiti için bekliyorum 3ay sürer dediler. remisyonda kanser hastalığı geçirmiş olanlar için çalışma gücü kaybı verilmiyor emeklilik %74 raporuma rağmen göz göre göre iptal edildi verilse bile yeni tahsis numarası ile emekli başvurusu yapıldığı için eski emekli maaş promosyonu nu iade mi etmem gerekiyor 10 ay kadar emekli maaşı aldım

@svnn,
Ben de malullük varken garanti bankası ndan promosyon almıştım.Malulluk iptal edilince yeni tahsis numarası ile isbankasina baglatmistim maaşı.Garantideki promosyon süresi 3 ay kalmıştı ne olur ne olmaz diye o üç ayın ücretini yatırıp iptal etmiştim.Ufakmbir meblağ ileride sıkıntı çıkabilir diye.Bence sende o şekilde yapmalısın.

• Beğen
Reaksiyonlar: svnn
Tecrübe eden ya da bilen biri daha kesin bilgiler yazabilir.

Benim anlatacağım maaş promosyonu, yine bankadan alınan bir promosyon sonuçta.
promosyonu aldım, süresi bitmeden işten ayrıldım.
işten ayrıldıktan sonra çok sonra banka şubesine gidip bireysel müşteri temsilcisine sormuştum.
Promosyon başımı ağrıtır mı, banka geri ister mi diye ? O da bana maaş promosyonu kazanılmış bir hak olduğunu kesinlikle geri isteme olmayacağını, sorunda olmayacağını söylemişti.

3 yıl önceydi, bir şeyler değiştiyse, konuları farklı sözleşmeleri farklıysa bilemem. ama bendeki örnek bu şekilde.

• Beğen
@ucuncubahar,
Emekli promosyon ile işyeri maaş promosyonu aynı değildir.
Emekli promosyon 36 ay anlaşma sağlanarak ve emekliye tek seferde ödemesi yapılarak tamamlanır.
36 ay süresi tamamlandığı zaman da yeni promosyon hakkını kullanır ve tek seferde ödemesi yapılır..
Emekli 36 ay anlaşma sağladığı bankadan 16 ay dolduktan sonra kalan 20 aylık süreyi geri ödemesi gerekir.
Örnek verecek olursak;
12.000 bin tl emekli maaş promosyonu ;
12.000 / 36 AY = 333 TL aylık
Kalan 20 ay x 333 =6666.66 TL nakit ödeme yapıldığı zaman promosyon iptal edilir..

• Beğen
@deasn12

bilgi için teşekkür ederim.
emekli değilim, emeklinin banka promosyonunu hiç kullanmadım.
6666 lira 66 kuruşu en geç ne zaman ve nereye ödemeliyim acaba?

• Beğen
@svnn, siz süreli emekli değil misiniz. Siz rapor aldığınız mevzuat göre değerlendirme yapılması lazım. Sizin rapor oranı düştü diyemi emeklilik iptal oldu.

• Beğen
@svnn,

Raporunuz eski yasaya göre değerlendirme olacak sizin emekliliğiniz neden iptal oldu?

• Beğen
Emekli olduğum tarihte 18yillik süreye 2ay eksikmis o yüzden iptal oldu yasa değişmese sıkıntı yok tu tekrar başvuru sıfırdan emekliliğe başvuru gibi oluyor yeni başvuru yeni mevzuata göre çalışma gücü tespiti olarak yapılıyor pirim çalışma süresi herşey tamam %74 le emekliligim iptal oldu belkide bu yasanın en çok maduru ben oldum

@ucuncubahar,

Emekli olan birey hangi bankadan emekli maaş promosyon kullandı ise o banka ile anlaşma sağlar ve nakit olarak kalan ayları geri öder.
İşyeri maaş promosyonu kullanan birey geri ödeme yapmaz. Anlaşılan banka ile taahhüt imzalandıktan sonra ödeme yapılır. Anlaşma çalışmış olduğu şirket ile alakalıdır her zaman çalışan işçi ile değil.

@deasn12

Bugün bankaya gittim, borcumu ödemeye. Senin borcun yok ki dediler.
Emekli bile değilsin dediler.
6666 lira 66 kuruşu ben ödemem kim emekliyse o ödesin dedim, onlarda ödemeyeceksin zaten dediler.

Gitmişken de emekli maaş promosyonu için sözleşme örneği varsa bakabilir miyim dedim.

@svnn

Nakit promosyonun/ek nakit ödülün ödendiği tarihten itibaren üç yıl içerisinde; herhangi bir sebeple gelir/aylığın farklı kuruma taşınması ya da SGK tarafından gelir/aylık ödemesinin kesilmesi durumunda Bankanın yazılı bildirim yapmasına gerek kalmaksızın ödenen toplam promosyon/ek nakit ödül tutarı şartın bozulduğu tarih esas alınmak suretiyle taahhüdün kalan süresi dikkate alınarak kıstelyevm esasa göre geri alınır.

Üst Alt