Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğimiz onaylandı. Banka işlemleri nasıl olacak?

hastayakını

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Foruma yeni katıldım. Babam parkinson hastalığı nedeniyle artık yatağa bağımlı hale geldi. Forum sayesinde pek çok konuda kafamızda ki soru işaretlerine çözüm bulduk. Forumda emeği geçen herkese teşekkürler, Allah razı olsun.

Babam için malulen emeklilik başvurusunda bulunduk. Başvurumuz onaylandı, maaşı ve ne zaman yatacağı belli oldu. Başvuru formunda banka seçimini de yaptık. Sormak istediğim şimdi bu maaş hesabını kurum mu açtırıyor, yoksa bankaya gidip hesabı biz mi açtıracağız? Konuyu forumda arattım ancak bir bilgiye ulaşamadım. Birde genel olarak bu banka işlemlerini yatalak hastalar nasıl hallediyor? Malum noterin aldığı nefes bile para. Vekaletname olmadan ağır engelli ibaresi bulunan raporla falan işlem yaptırabiliyor muyuz?

E-devletten girip hesabınız olan bir banka ve şubesini seçebilirsiniz.

Veya istediğiniz banka şubesine gidip hemen orada hesap açtırıp hallettirebilirsiniz. Promosyon ödemesi istemeyi de unutmayın.

Babamın herhangi bir banka hesabı yok, ilk kez açılacak. Kendisini bankaya taşımadan, vekalet olmadan hesap açıp açamayacağımızı merak ediyorum.

Yapabileceğinizi sanmıyorum...

Ancak bazı bankalar engelliler için eve memur gönderebiliyor. Soruşturmanızda fayda var.

Emekli sandığı hesap açmaz. Banka hesabı yoksa Posta havalesi gönderir. Hesap belirtirseniz oraya yatırır.

Bu arada, eve noter vekili getirip vekalet de çıkartabilirsiniz. Sanırım daha sonrası için de işinize yarar.

Üst Alt