Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğime 100 gün kaldı. Vergi indirimine mi başvurayım yoksa..?

aykus

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi kalkıyor deyince,
benim 3600 günü doldurmama 100 günüm var %48 rapor var.şimdi ben emeklilik yaklaştı diye vergi indiriminden mi faydalanayım, yoksa 3600 günü doldurayım sonra mı emekliliğimi isteyim hangisi mantıklı arkadaşlar,ssk giriş 1990.ben başvuruyu da yaptım vergi dairesine sevkettiği hastaneden %48 rapor aldım,kafam karıştı ya,başvuruyu durdurayım mı yoksa

%48 rapor almışsanız erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.Diğer raporunuzu ne zaman aldınız?

emeklilik

raman72 slm,
ben 1990 yılından beri daha ilk defa alıyom rapor,100 günüm kaldı diye vergi indiriminden faydalanmak için müracaat ettim hastaneden %48 rapor aldım,acaba 100 gün daha bekleseymidim acaba raman kardeş şimdi ankaradan düşük mü gelecek bu oran.

a.s Ankaraya giden her rapor düşürülmüyor.Yeni Yönetmeliğe göre bazı kısıtlamalar var.Raporonuzun Ankara tarafından olumlu onaylaması durumunda erken emeklilikten,onaylanmazsa 100 gününüzü tamamlayıp emekli olursunuz.kaybedeceğniz fazla bir şey yok.

şimdi buradaki arkadaşa rapor ankaradan düşürülse bile 3600 günü dolunca hastaneden aldığı %48 lik raporla emekli olursun demişsiniz benim anladığım bildiğim kadarıyla arkadaşımız emekli olmak için vergi indirimi almak zorundadır.yoksa 3600 günle normal emekli olamaz diye düşünüyorum.çünkü arkadaşımız 3600 günle ancak erken emekli olabilir oda ankaranın onayıyla olur.yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirlerse sevinirim.

herkes 3600günle vergi indirim şartı olmadan emekli olsaydı türkiye emekli cenneti olurdu vede hiç kise buralara yazmazdı raporumu düşürdüler ne yapmalıyım diye raman anlata bildimmi vergi indirimi şart okadar

Selam

Arkadaslar su işi tam bilen varsa acıklasında bizde net olarak bilelim bülent bey sizin bilginize varmı ?

1 ekimden2008 den sonra sgk muna girişi yapılan kişilerin yani engellilerin vergi indirimi almadan emeklilik günleri geldiginde hastaneden alacakları saglık kurulu raporları sgk muna gönderilecek ve orası %40 veya yukarısı hastalıgının olduguna karar verirse emekli olunacak ama ginede vergi indirimi almak devam edecek bu anlattıklarım vergi indirimi alamayıpta erken emekliligi haketmeyenler için geçerli not sgk munda henüz bu konu ile ilgili bir çalışma başlatılmamıştır

5510 sayılı SGK 01/10/2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Buna göre;
4/a sigortalılar (eski ssk lılar)
1- 506 sayılı yasada olduğu gibi vergi indirimi belgesiyle emeklilik devam edecektir.
2- Emekli olmak için vergi indirim belgesi şartı 5510 sayılı yasayla kaldırılmıştır. Düzenlemeyle;
Ytkili sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı incelenmesi sonucu, çalışma gücü oranı
a) %40-%49 arasında olanlar en az 18 yıl ve 4680
b) %50-%59 arasında olanlar en az 16 yıl ve 4320 gün prim bildirmiş olmalarıyla emeklilik talep edebileceklerdir.
c) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce %60 ve daha fazla oranda özürlü olduğu için malüllük aylığından yararlanamayanlar, 15 yıl ve 3960 prim gün sayısıyla emekli olabileceklerdir.
Yani 5510 sayılı yasayla illa ki vergi indirim belgesi şart değildir. Ama aldıkları taktirde emeklilik için geçerli bir belge niteliğinde olacaktır.

Üst Alt