Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğimde kontrol muayenesi olup olmadığını nasıl anlarım?

Ozgurs1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Emekli dilekçemi verdim. Sürekli sağlık kurulu raporu 2 yıl süreli vergi indirimi ile. SGK’nın verdiği emekli olabilir evrakında kontrol muayenesi diye bir ibare yok. Kontrol muayenesi istenip istenmediğini nerden öğreniyoruz?

Teşekkür
OturanBoğa

Merhaba bende size birşey sorabilirmiyim. Benim elimde yeni tarihli süresiz vergi indirimi raporum var,kamuda çalışıyorum emekli olmak için başvurduğumda bu rapor yeniden mi değerlendirilecek süreç bu şekilde mi işliyor bilginiz var mı?
Yani sürekli sağlık kurulu raporu 2 yıl süreli vergi indirimi nasıl oluyor.

Makiyato

Merhaba ,yazınıda belirtiğiniz üzere 4C-Devlet Memuru statüsünden SGK kurumuna adınıza sigorta primlerini yatırılıyor ise Engelli Vergi İndirimi belgesini sadece almakta olduğunuz maaşınızdan gelir vergisi iade işlemi için kullanabilirsiniz.

Engelli Vergi İndirmi Belgesi ile Emeklilik hakkı 01.10.2008 tarihinden önce SGK sigorta başlangıcı olan 4A-İşçi statüsünde SGK kurumuna adına sigorta primi yatırılan vatandaşlarımız için kullanabilen bir haktır.

Sizin 4C-Devlet Memuru olarak 5510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5. fıkrası uyarınca çalışma gücü kaybı tespiti ile erken emeklilik hakkınız mevcuttur.Eğer devlet memurluğu başlama tarihiniz 01.10.2008 tarihinde önce ise yine 5510 sayılı kanunun geçici maddelerinde daha farklı emeklilik şartları ile yine çalışma gücü kaybı tespiti ile erken emekli olabilirsiniz.

4C-Devlet Memuru olarak çalışma gücü kaybı tespiti ile erken emeklilik hakkına başvurduğunuz zaman SGK kurumu sizi elinizde engelli sağlık kurulu raporu veya engelli vergi indirimi belgesi olup olmaması durumundan bağımsız yeniden bir hastaneye sevk ederek çalışma gücü kaybı tespit raporu talep edecektir.İlgili rapor engelli sağlık kurulu raporu ile aynı yöntemlerle alınmaktadır.

Sonuç olarak sizin statünüzde emekli olma durumunuz gerçekleştiğinde SGK kurumu sizi yeniden bir hastaneye çalışma gücü kaybı tespiti için sağlık raporu almak için sevk edecek ve ilgili raporun sonucuna göre emeklilik şartlarınızı beliryecektir.

Saygılar.

Çok teşekkürler cevap için. Ancak memur olup elinde yeni tarihli rapor ile yeniden sevk edilmeden emekli olanda var kafam ondan karıştı. Neyse arkadaşın başlığını daha fazla meşgul etmeyeyim. Teşekkürler tekrardan.

Özgurs.emekli bağlama kağıdı gelecek eve orada yazar

Makiyato

Rica ederim.

Evet söyledikleriniz doğrudur.1 veya 2 yıl önce alınmış yeni raporları inceleyerek SGK kabul edebiliyor.Benimde öğrendiğim bilgi sizin söylediğiniz şekildedir.Yazdıklarım tamamen resmi prosedür üstüne kurulu bir süreçten ibarettir.

Saygılar.

Merhaba kardeşim benimde yazıyordu onu Sgk ya gidip emeklilik servisine sor onlar söylüyorlar

1 Ekim 2008 sonrasında memur oldum. Sonradan engelli oldum.

İşyerim engelli raporun bir örneğini SGK kamu emeklilik daire başkanlığına gönderdi. SGK sağlık kurulu raporu inceyip karar verilmiş. Emekli olabilir diye.... Hem bana hem işyerime hem bana bildirildi.

Daha sonra Ankara ya gittiğimde, SGK sağlık kuruluna bizzat kendim sordum. Bu yazınız ile istedim zaman emekli olabilirmiyim ? Verilen cevapta: istediğin zaman da emekli olabilirsiniz dedi.... Emekli olduktan sonra, Kontrol muayenesi var mı dedim. Şimdilik kararda yok ama ileride istenebiliyor...( Garantisi yok)

Emekli olmadım çünkü;
1. 5510 emekli maaşı 1500-2500 TL arası ( normal memur gibi en düşük emekli maaşı garanti değil )

2. Kontrol muayenesi olabiliyor. Kontrol de oran düşerse emeklilik iptal olur diğer taraftan tekrardan işe girmek istesen de kurumun insiyatifinde...

Kendimden örnek verdim. Hayati önem taşıdığı için... Herkes için hakkında hayırlısı olsun...

mahmut56

Primleriniz yüksek yatmış ise nasıl o kadar düşük maaş alıyorsunuz? Ordaki 2500-TL üst limit mi? Bide özellikle bu maaş konusunun kaynağı nedir?

Makiyato

Memuriyette 25 yıl hizmet %50 si SGK görünen primin ( kabaca hesap ) 25 yıl hizmetin olursa oda...

Bunun öğrenmenin en doğru yol, kurumun aracılığıyla SGK öğrenebilirsiniz. Tabi hesaplama yapılabilirse ⁉️ yine de sorun bu emekli olacak kişinin en doğal hakkıdır.

Üst Alt