Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğe 4 ay kala vergi mükellefiyetinin kalkması emekli maaşımı düşürür mü?

mosii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2009 ağustosunda 25 yılımı doldurup emekli olma hakkım doğuyor, ama 25 yıl boyunca primlerimi vergi mükellefi olarak esnaf bağkurundan ödedim. ancak son beş yılımda muhtar olduğum için vergi mükellefiyetim devam etti. bu seçimlerde muhtar olmasam vergi mükellefiyetim kalkacağı için emekliliğime de 4 ay kalmasına rağmen isteğe bağlı veya tarım bağkuruna geçmek zorunda mı kalacağım?
bu durum emekli maasımı nasıl etkileyecek?
yıllarca vergi mükellefi olarak prim yatırıp emekli maasını son 4 ay kala isteğe bağlı olarak düşük mü alacağım?

yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

Eski adıyla bağ-kurluluk yani 4/b sigortalılığınız 25 yıl 9000 gün üzerinden emeklilik şart koşuyor ve bu şartıda ağustos/2009 tarihinde dolduruyorsunuz. seçilmezseniz vergi mükellefiyetinizi durdurduğunuz için isteğe bağlı bağ-kur ödeyerek eksiğiniz olan gün sayısını tamamlayabilirsiniz. 4-5 ay düşük veya yüksek prim ödemeniz emekliliğinizi daha doğru bir söylemle maaşınızı etkilemez.

Üst Alt