Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olur yazısını beklemeden emekli dilekçesi vermek mümkün mü?

alperen222

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba emekli olur yazısı istedim sgk dan Aralık 25 2019 tarihinde hala evrak sonuçlanmadı kaç günde Çıkar bu emekli olur yazısı şuanda vergi dairesinden cevap geldi bir evrak daha bekliyoruz dediler ben Ocak 14 te emekli dilekçesi vermek istiyordum merak ettiğim şu emekli olur evrakını beklemeden emeklilik için dilekçe verebilirmiyim bilgisi olan cevaplarsa çok mutlu olurum teşekkürler

alperen222

Vergi indirim hakkınız kazandığınızdan emin misiniz? Eminseniz, sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Ama "daha evrağı almadım" demeyin, "bu hakkı kazandığım bana telefonda bildirildi" deyin.

valla sgk nın memurları öyle bir nemrutlar ki yazılı evrağı görmeden işlem yapmıyorlar özellikle unkapanı sgk,moralinizi bozmak istemem ama ilinizdeki memurlar daha anlayışlı olabilir..hayırlısı olsun.

deathless

Yazılı evrak dediğiniz vergi indiriminden yararlanıldığına dair yazı mı? Emeklilik başvurusu öncesinde defterdarlıktan böyle bir yazı alınmak zorunda mı? Yazı olsa da sgk zaten kurumlar arası yazışma ile bunu teyit ediyor... Maksat vatandaşa eziyet!

aynen abi, işyerim vergi indirim yazımı bana ilkin telefonuma atarak göndermişti,ben de sgk dan emekli olabilir yazısı almaya gittiğimde gösterdim yazı telefonumda diye ilkin böyle olmaz dediler annem falan da yanımdaydı onun ricası ile kabul ettiler,sonuçta ben bu vergi indirimini almışım sistemde var değil mi işi yokuşa sürmek nedir!??bürokrasi de vatandaş a eziyet işi yokuşa sürmek kanun olmuş bunların gözünde!!

Bence eziyet demeyin, işi yokuşa sürmek demeyin verin vergi indirimi yazısını.
Çünkü siz başvuru yaptığınızda tüm belgeler ile bir dosya oluşturuluyor.
Daha sonra işlemlere başlamak için dosya ele alındığında vergi indirimi yazısı olmazsa normal başvuru olarak algılamaları bile muhtemel.
Ne vurdumduymazlıklar var devlet dairelerinde.
Ayrıca kurumun muhatap alacağı vergi dairesi bilgileri de o evrakta.

Ufukalp

O evrağı versek de zaten sgk defterdarlığa yazıp onay alıyor. Eziyet kısmı da burada. Kişi "vergi indirimim var" diyorsa işlemi başlat, defterdarlığa sor...

OturanBoğa
Her işi layıkıyla yapan memuru sen kaybettin de devlet mi buldu ? :)
Ben başvuruyu yaptıktan 3 hafta falan sonra İzmir'e taşınıyor olduğum için adres değişikliği bildirmeye gittim.
Neyse ki gitmişim, dosya orada bir kenara ayrılmış, hiç açılmamış duruyordu.
Eksik evrak dedi memur, neymiş eksik dedim, vergi indirimi yazısı dedi.
Aç dosyayı dedim, açar açmaz karşıdan sırıttı evrak.
Aa görmemişim...
Ya olmasaydı, düşünemiyorum...
Verin evrağınızı, kendiniz için.

Merhaba.bugun 63 rapor verildi.vergi indirimi icin basvurdum.

1.Vergi indirimi basvurum.sonuclanana kadar calismam gerekiyor mu? Źira işyerim de ayni sartlarda çalışmam artık mumkun degil.Guzel bir insan ancak ne kadar çalıştırir bilemiyorum....

2. 4a 5800 günüm var.97 giriş. Tahmini maaş ne olur acaba?

Yusido
Başvuru esnasında aktif sigortalı olmak yeterlidir, başvuru sonuçlanana kadar çalışmak zorunda değilsiniz.
Göze de batmamak için bir hafta kadar daha sigortalı kalıp çıkış yapabilirsiniz.
O verilerle maaş tahmini mümkün değilm

Teşekkür ederim .

Merhaba ufuk bey; vergi indirim onayim gelince çalışmıyor olabilirim.emeklilik işlemi basvurumu sgk ya nasıl ne diye hangi evraklarla yapacağım acaba ?

Ufuk bey,Sigorta gun ve sürem yeterli.vergi ind.
Basvurali 1.5 ay oldu.ve bu ay işten ayrılacağım.onayim geldiğinde çalışmıyor olmam sıkıntı olmaz yani doğru anlamış miyim acaba ? Bir de Sgk calismayandan ne ister acaba ? Şimdiden teşekkürler.

Üst Alt