Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum, ama maaşım çok düşük. İtiraz etmeli miyim?

cilem01 Sen ilk maaşını net öğren bence tekrar konuşalım. Yener için diyorsan yaklaşık bir yıl önce emekli oldu sanırım. Bu bir yıl içinde yanlışım yoksa enflasyon oranlarındaki artış oldu. Ama en büyük etken bence Yener seçim gördü.

Ufuk hocam zaten senin yazın yok. OturanBoğada olmadığını yazmıştı ama birkaç arkadaş olacağını yazınca ikilemde kaldık. Gerçi sende OturanBoğada yok diyorsa yoktur.

itiraz edeceksende hesabındaki parayı hiç dokunmadan itiraz edin bildiğim kadarıyla hesabındaki parayı çektiğin an bağlanan maaşı kabul emiş oluyorsun Allah yardımcınız olsun

Net maaşı nasıl öğreneceğiz. E-Devlette yazmıyor benim. Eve mektup geldi ondada 865 TL yazıyor. Mektupta yazanmı geçerlidir.

cilem01 Erdoğan arkadaşımızın yazdığını dikkatlice oku. Maaş çekilince kabul etmiş olunuyormuş.

Tamam murat teşekkür ederim!

Erdogan hasan teşekkür ederim ilginize verdiginiz bilgi için ayrıca teşekkür ederim!

cilem01

kardeşim seninle aynı konumdayız bende bu ay alacam malulen emekli maaşimı banada başka engelli bir arkadaşımız söylemişti onun avukadı benden habersiz para çekme demiş oda hesabında parayı bakıp avukadını aramış hesaplamışlar ve sgk ya itiraz davası açmışlar tekrar heyyete girmiş raporu yükseltmiş otomatikman maaşınıda dava sonrası yükseltmişler
senin konumun nedir bilmiyorum Allah hakkımızda hayırlı olanı saglık ve mutluluk versin kardeşim

Erdogan hasan siz malülenmi emekli oldunuz sgk lı olmadan öncemi engelli idiniZ, benim rahatsızlıgım, sgk lı olmadan önce vardı son zamanlarda çok ilerledi tedavisi yok, gimedigim ünüversite hastanesi kalmadı hemen hemen!

slm çilem01 evet malulen ve iş görememezlikten dolayı her 2 sinden emekliyim benim sgk lı iken oldu iş kazası 2 yıl önce

Erdogan Hasan nasıl oluyor ikisin dende emekli oluyorsunuz, kendi işyerinizde mi kaza geçirdiniz!

cilem01
İş kazası ve meslek hastalığı sebebiyle çalışana iş gücü kaybına göre sürekli işgöremezlik aylığı bağlanır ve bu da aynı emekli aylığı gibi ömür boyu alınır hatta vefaat halinde de yine emekli aylığı gibi geride kalan hak sahiplerine ödenmeye devam eder.
Sürekli iş göremezlik aylığı emekli olup aynı anda bir de emekli maaşı almaya engel değildir, yalnız emekli olunduğunda aylıkların biri yarıya düşer sadece. İki aylıktan, fazla olanın tanmamı, az olanın yarısı ödenmeye başlanır.

Ufuk hocam sizlerden ögrenece gimiz çok şey var, sağolun Ufuk hocam hayırlı geceler!

bence sgk ya bir itiraz dilekçesi ver.tekrar hesaplasınlar.inşallah sonuç istediğin gibi olur.bu arada emeklilik dilekçesini hangi tarihte vermiştin.

cilem01

arkadaşlar bir kaçınızın yazısını okuyabildim ama okuduklarıma bildiklerim dahilinde cevap vereyim birincisi maaşınız bağlandı bankadan alınca otomatikmen kabul etmiş gibi bir durum söz konusu değil her zaman için aylığınızın eksik bağlandığını düşünüyorsanız kontrolü için dilekçe yazabilirsiniz ikincisi malulen emeklilikte avukatı demiş para çekmeden beni ara o durum daha farklı maluliyet oranına göre aylık bağlandığı için yeniden maluliyet oranına itiraz ederek sonuç daha fazla çıktığında aylık buna göre bağlanır konular farklı farklı senin aylığın ile benim aylığım aynı olacak diye bir şey söz konusu değil aylıklar 3 değişik sistemde hesaplanıyor bunun zaten merak eden google ye girer bakar araştırır ilk önce soruyu soracak arkadaşlar tahsis nolarının ilk rakamını yazsınlar malulen emeklilik farklıdır iş görememzlik aylığı daha farklıdır ama iş göremezlik aylığınada toplumda her kes maullen emeklilik diye söylüyorlar bilmeden aklına takılan her soru size sterese sokar bunu yapmayın ben bin kere pişman oldum oldum cileme bir tüyo verdim arkadan 100 tane özel meşaj aldım her biri bana aylığının sürekli olup olmadığını soruyor zaten artık tüm primlerimiz elektronik sistemde kayıtlı 2008 yılından sonraki çalışmalrda aylık bağlama oranları düşük diye defalarca söyledik

Ufukalp

her iş kazası aylığı vefat edince eşe cocuğa bağlanmaz hocam kişi yaştan emekli olmuştur bunun yanında iş göremezlik aylıpğı alıyordur vefat halinde kurum yalnızca dul maaşını bağlar iş kazasında eşe maaş bağlamaz tek maaş alıyordur iş kazası günü örneğin 300 gün dür iş kazası geçirmiştir vefat halinde kurum dul aylığı bağlamaz nedenini sorduğumuzda yeterli gün olmadığı söylenir bu sefer eşe kalan vefat eden eşin askerlik borçlanması yapmak olur buna göre aylığı hak ediyorsa alır ama ben 2013 den sonra sgk fazla bir işim kalmadı o günden sonra değişti ise bilemem

Ardaşlar tekrar hesaplanması için dilekce verdim yayırlısı neyse o yönde temenlim!

Yusuf 1 ocak 2016,

hilal72
Sürekli iş göremezlik aylığı almakta iken vefaat eden herkesin bu geliri geride kalan hak sahiplerine ödenir, normal emeklilikten maaşı varsa o da bağlanır, çok olanın tamamı az olanın yarısı şeklinde.
5510 sayılı yasadan önce sürekli iş göremezlik gelirine esas iş gücü kaybı %50 den fazla ise her durumda geride kalanlara bağlanıyordu.
Ancak bu oran %50 nin altında ise ölüm nedeninin iş kazası ya da meslek hastalığına bağlı bir sebepten olması şartı aranıyordu, başka bir sebeple vefaat etmişse gelir geride kalanlara bağlanmıyordu.
Fakat 1 Ekim 2008 de yürürlüğe giren 5510 sayılı sosyal güvenlik yasası ile birlikte bu şart kaldırıldı ve sürekli iş göremezlik geliri almakta iken vefat eden herkesin geride kalan hak sahiplerine aylık bağlanmaktadır.
Bu gelişme 2013 yılından sonra da olmadı 2008 de yürürlüğe girdi.

Ufukalp
2008 de yürürlüğe girdiğinden bilgim yok ozaman yine devlet bir anlamda haksızlık yapmıyormu 2008 den önce aylık bağlananların suçu ne onlar yalnızca dul aylığını alıyor eşinin iş göremezlik aylığından maaş almıyorlar bu durumda ne yapmak gerek tşk ederim bende öğrenmiş oldum

babam iş göremezlik aylığı ile yaşlılık aylığı vardı vefat edince yalnızca yaşlılık aylığından dul aylığı bağlandı diğer aylıktan bağlama olmuyor denildi ve yine 2004 yılıdı iş göremezlikten maaş alan bir üye vardı 321 gün primden iş göremezlik aylıüğı vardı vefat etti eşine dul aylığı bağlamadılar askerlik borçlanması yaptırılşdı sonra bağlandı

hilal72
5510 sayılı yasadan önce de kimseye bağlanmıyordu değil bir kısmına bağlanmıyordu.
İş gücü kaybı %50 nin üzerinde olanların yakınlarına hiç bir şart aranmadan direkt bağlanıyordu.
İş gücü kaybı %50 nin altında olanlar iki kısma ayrılıyor bu yönden.
1- Ölüm sebebi iş kazası ya da meslek hastalığıyla ilişkili olanlar : bunların ailelerine de bağlanıyordu
2- Ölüm sebebi iş kazası ya da meslek hastalığıyla ilgisi olmayanlar ; bir tek bunlara bağlanmıyordu ve 5510 sayılı yasa ile buynlara da bağlanmaya başlandı.
Değişiklik 2008 den önce aylık bağlananları değil, aylık önceden bağlanmış olsa da 2008 den sonra vefat edenlerin geride bıraktığı hak sahiplerini kapsıyor.
Geriye doğru işleyeceğini sanmıyorum.

Maaş itiraz sonucum bugün geldi, 1,233 TL imiş maaşım, ALLAHIM diyer arkadaşlarımında işlerini rast getirsin, şükür ALLAHIM Hayırlısıyla yidirmek nasip etsin!

hayırlı olsun işe yaradı demek normal asgari emekli maaşı o rakamlarda .

Hayırlı olsun Çilem kardeşim Forumda ilgili bölüme pirim toplam gününüzü ve toplam kazancınızı dönemlerinizi SGK başlangıcınzı ve maaşınızı ek ödemenizi yazarsanız bizler için çok faydalı olur şimdiden teşekkürler.ı

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim' Mefo detaylı Aygün forum da mevcut!

Çilem kardeşim toplam dönem gün ve kazançlarınız maaşınız ilgili ne kadar emekli maaşı alıyorsunuz formuna yazabilirsiniz çok faydalı olur teşekkür ler.

Emekli maaşım neden bu kadar düşük?

Merhabalar

Ben %51 rapor, 18 Yıl 4080 gün ile emekli oldum.Emeklilik belgesi dün elimize ulaştı.
Bağlanan aylık 949,25 TL (Tüm ödemelerim asgari ücretten ödendi) Toplam 4.441 gün primim vardı.

Kafama takılan konu internette ve geçmiş haberlerde en düşük SGK maaşı 1.386 TL olduğu şeklinde. Bildiğim kadarıyla engelli emekliliğinde maaşta bir düşme olmuyor.Hesaplama normal çalışanlarla aynı oranda yapılıyormuş.

Sizden ricam, yeni emekli olan arkadaşlar ve bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi?

Maaş neden bu kadar düşük?

Bir sorun olabilirmi?

Yeni emekli olan herkese bu şekilde mi bağlanıyor?

Sorun var derseniz nasıl bir yol izlemeliyim?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Merhabalar primlerinizin asgari ücretten yatması prim gün sayınızın fazla olması maaşınızın düşük bağlanmasındaki etkenlerden ben de geçen yıl emekli oldum 961 lira bağlanmıştı maaşınız normal güle güle harcayın

Hayyıldız
o dediğiniz rakam 2000 öncesi emekli olanlar için geçerli 2000 sonrası emekli olanlar eğer asgari ücret üzerinden yatıyorsa ve 2008yılı 10.aydan sonraki gün sayısı da fazla ise (2008/10 aydan sonraki aylık bağlama oranı %30)maaşın bu seviyelerde olması normal ama yinede içinde ukte kalmasın istiyorsan bağlı bulunduğun sgk ya gidip maaşın yeniden hesaplanması için dilekçe verebilirsin Allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin

Bu hayat şartlarında maaşın birazdaha iyi olamasını ümid ediyordum. Şartları tamamlayana kadar insan gerçekten çok hayal kuruyor.Hayırlısı olsun buna şükür. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Cevabını için cok teşekkür ederim.

Düşük engelli maaşı

İyi günler diliyorum. Abim 10 sene kadar belediyede kadrolu işçi olarak çalıştı ve artık çalışamadığı için çıkışını alıp sigortalı basit bir işe yerleştirdik ve 1 seneye yakın primini yatırdık.
%82 rapor ve vergi indirimi ile Ankara'ya evraklarını gönderdik. Sonuç bir iki gün önce belli oldu ve 1088 lira gibi düşük bir maaş bağlandı e-devlet'e baktığımda. Bu normal bir durum mu? İtiraz etmeyi düşünüyoruz. Biz 1500-1700 arası bir maaş bekliyorduk çünkü emsalleri var çevremizde. Lütfen bu konuda aydınlatır mı bilen arkadaşlar?

Teşekkür ederim

Üst Alt