Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olarak çalışınca maaşımda bir azalma olacak mı?

Konular
107
Reaksiyonlar
2
Merhaba

Yeni emekli oldum ve yine çalışacağım. %90 engelliyim
sosyal guvenlik destek primim ödenince emekli maaşımda bi düşme olacak mı?

tşk.

kurumsal bir firmaysa aksine maaşınızda bir yükselme olur. emekli aylığında yeni emeklilerinkinde kendi nam ve hesaplarına çalışmadıkları sürece kesinti olmaz.

Bağkur ile calisacaksaniz %15 oranında kesinti olacak maasinizda.

sigorta ile çalışırsanızda %15 oranında kesinti olacak

azalma olmaz.Devlet %15 destek primini kaldırdı maaşında artma olacak.

destek primide kaldırıldı

arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapmayın.bende emekli olarak aynı iş yerinde çalışıyorum..kuruş dahi kesilmedi..ayrıca maaşımın üstüne vergi indirimi ücreti yansıdı.

ben sosyal güvenlikte çalışıyorum %15 kesinti oluyor daha torba yasa bayramdan sonra işleve gircek torba yasada ne var bilmiyorum ama şuan kesiliyor

mevcut yasada emekli plup Sskli işçi olarak çalışanların %15 destek pirimini işveren yatiriyor yani emekli maasinda kesinti olmuyor fakat bağkurdan pirimi yatiranlar yani kisi emekli olmuş kendi işini kurmuş ve isletme sahibi olanlar emekli maaşında %15 kesinti oluyor suanda böyle (gündemde olan bağkurunu odeyen emekli olmus isletme sagibinden kesilen %15 kesintinin kaldirilmasi yönünde bir calisma var fakat daha yasalasmadi sadece konusuluyor) suanki sartlarda calisan emeklilerde kesintiler yazdigim gibidir arkadaslar

Emekli olduktan sonra çalışacaksanız neden emekli oldunuz ?
Emeklilik süresi dolduğunda emekli olmak zorunda mıyız ki?
Çalışabildiğimiz kadar çalışsak ve devam da edebiliyorsak normal emeklilik süresinde emekli olsak olmuyor mu?
Hem o şekilde emeklilik maaşı da yüksek
Değişik ki şu engelli işleri adamı verem ediyor :)
Bir vergi indirimini 22 mayısta işe başladım daha yeni 19 Eylülde başvuruda bulunabildim :)
Sonuç gelene kadar işten çıkarım heralde :p
Emlak arsa vs vergi indirimi için Belediyeye başvurmak gerekiyormuş o da başka bir iş çıkardı.
Emeklilik için şimdiden değil emeklilik günü dolduğunda direk emekli olmak için başvurmak gerekiyormuş.
Hani ben kayıt falan yaptırmamız gerekir diye düşünmüştüm öyle değilmiş :)
Ve emeklilik için başvurulacak yer de ayrı.
İyi ki engelliyiz yani dolandırıp duruyorlar :D

hem emekli maaşı + işyerinden alınan maaşla iyi bir ücret alınmış oluyor.ayrıca şuan emeklilik kanunlarına göre emekli olabilen olsun.kanun manun değişir emekliliğiniz ileri tarihe ötelenir.babamın bizati yaşadığı durum 4 sene sonraya ertelendi şükürki bu yıl şubat-martta emekli oldu.
kimse emekliliği haketti diye emekli olmak zorunda değil.çalışmak istediğiniz kadar çalışırsınız.günlük kazancınız yükselmediği sürece ne yazıkki artış miktarı çok çok düşük.

Merhaba arkadaşlar yazılanları okudum ama kafamda netleşmesi içi soruyuyorum. Kamuda engelli kadrosunda memur olark çalışacağım
1-Emekliliğim gelince emekli olmak zorunda mıyım?
2-Emekli olup hem emekli maaşı alıp hem çalıştığım için maaşımı almaya devam edebilir miyim ?
3-Diyelim emekli olunca kamuda devame demiyorum. emekli olmamaya karar veririsem ve çalışmaya devam edersem nasıl bir artısı olur bana ?

şimdiden teşekkürler.

Forumda artık hiçbir soruya cevap verilmiyor !

1. Sorununun cevabi: yaş haddini doldurana kadar calisabilirsiniz emekli olmadan.
2. Emekli olduğunuzda memur iseniz memur olarak tekrar calisamazsiniz. Memur olarak tekrar atanmak istersiniz ve atanirsaniz emekli maasiniz kesilir. Bağkur ya da sskli iseniz tekrar calisip emekli maasini da alirsiniz diğer maasinizi da alirsiniz.
3. Memur maasinizi almaya devam edersiniz. Emekli maasi biliyorsunuz normal maasin %60 ya da %70 civarinda oluyor.

Bu arada ben de bagkurdan emekli oldum 510 TL maaş aliyorum. İki tane çocuk okutuyorum. Bu para ile geçinmek çok zor. O yüzden onlar buyuyene kadar tekrar KPSS ye hazirlanip memur olmak için başvuru yaptim. Emekli maasim kesilecek ama en azindan calisip cocuklarimi okutabilecegim.

Üst Alt