Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olamazsak elimizdeki rapor da iptal mi olacak?

vuslat35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
5
Sevk edildiğinde istenilen seviyede olmayıp emekli olamazsak önceki engelli durumumuz iptal olacak mi

@vuslat35 var olan engelli raporları geçerli bu raporlari diğer engelli haklardan faydalanmak için kullanabilirsiniz ancak SGK sevki için alınan raporlar sadece emeklilik içindir ve bu raporlarda engel oranı bulunmayacak

Engelli raporlarınin hicbi hükmü yok kalmadı.engellinin zaten yaşamı kısıtlı dahada kisitladilar.bizim bı emeklilik hakkımız vardı onuda elimizden aldılar.engelli maaşı.engelli yardimi.engellh şusu busu hepsi hikaye.bu yardımlarla bu engelli maaşıyla ancak sürünülür,,emekli olamayacaksak kimse almasın engelli raporunu gereksiz .zaten bu hükümet için engellilerde gereksiz....

@mehmet-41,

ben raporu aldıktan sonra bir ihtimal düşünüp başvurmayı düşünüyorum sevk almadan deneyeceğim.

@mehmet985, önce engelle raporu çıkartırsanız birkaç hastalık varsa ona göre değerlendirme yapılır eskisi gibi ancak emeklilik için farklı bir sistem işliyor sadece en yüksek tek hastalıktan tanı veriliyor ve o belge emeklilik sigorta kurumuna gidiyor orada değerlendirme yapılıyor engelli heyet raporuyla SGK'dan emekliye sevk edilirken alacağınız rapor birbirlerinden çok farklı değerlendirme olacak bilginiz olsun

@mehmet-41,

ben bipolarım tek hastalığım var geçebilen bir hastalık değil yıllardır sürekli içtiğim ilaçlar var vs..şimdi ki sgk listesinde de bu hastalık var ben raporumu alıcam tam karar verirsem sgkya başvuracağım rapor ile yani yeni alınmış raporu neden kabul etmesin ki tekrar sevk verse ne değişecek aynı hastalık

@mehmet985, bazı SGK müdürlükleri 6 ay içinde alınmış raporları kabul edebiliyor nedense bazıları yeniden sevk diyor uygulama yeni olduğu için başvuran arkadaşa buradan paylaşasim yapacaklardır emeklilik işlemlerinin nasıl yapıldığını ben de 4 Şubat'ta ablamın emeklilik işlemlerini başlatacağı 3 ay önce alınmış raporu öncelikle onun üzerinden başvuru başlatacağız olmaz ise mecburen sevk

@mehmet-41,

6 aya kadar alıyorlar diyorlar zaten daha genelge bile ulaşmış değil her memur farklı konuşuyor hayırlısı olsun hakkımızda

Üst Alt